Gratinovaná zelenina má v sobě něco rafinovaně delikátního...
Suroviny
brokolice
1
ks
baby cuketa
4
ks
hrášek cukrový
250
g
fazolky zelené
250
g
cibule červená
1
ks
olivový olej
sůl a pepř
smetana ke šlehání
200
ml
50
g
sýr cantal nebo výrazný čedar, nastrouhaný
Postup
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Zeleninu omyjte a nakrájejte: brokolici na růžičky, cuketky na silnější šikmé plátky, hrášek a fazolky na kousky (je-li třeba), cibuli na kolečka.
2
Ve velké pánvi na trošce rozehřátého olivového oleje opékejte zeleninu 10 minut za stálého míchání (obracení). Osolte, opepřete, podlijte zhruba 75ml vody a cca 5 minut duste. Potom vlijte smetanu a pořádně promíchejte.
3
Veškerou zeleninu se smetanou přesuňte do zapékací mísy vymazané máslem, posypte sýrem a 30 minut zapékejte.