Gratinovaná zelená zelenina

Gratinovaná zelená zelenina

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1006 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 70 g
Tuky 66 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Gratinovaná zelenina má v sobě něco rafinovaně delikátního... 

Související recepty

Suroviny

brokolice 1 ks
plus 3,4 minicukety
hrášek 250 g
fazolky zelené 250 g
cibule červená 1 ks
olivový olej
sůl a pepř
smetana ke šlehání 200 ml
50 g
sýr cantal nebo čedar nastrouhaný
máslo

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Zeleninu omyjte a nakrájejte: brokolici na růžičky, cuketky na silnější šikmé plátky, hrášek a fazolky na kousky (je-li třeba), cibuli na kolečka.

2 Ve velké pánvi na trošce rozehřátého olivového oleje opékejte zeleninu 10 minut za stálého míchání (obracení). Osolte, opepřete, podlijte zhruba 75ml vody a cca 5 minut duste. Potom vlijte smetanu a pořádně promíchejte. 

3 Veškerou zeleninu se smetanou přesuňte do zapékací mísy vymazané máslem, posypte sýrem a 30 minut zapékejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit