Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3560 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 163 g
Tuky 275 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ořechy udělají z každého jídla dobrotu, dokonce i z cibule. A co teprve, když přidáte chilli, tymián a sýr feta.

Suroviny

střední
olivový olej 2 PL
rozdrobený
strouhanka 50 g
čerstvá
bez semen, nadrobno
sušená rajčata 6 ks
okapaná, nasekaná
tymián ½ ČL
tymián 2 ČL
odrhnuté lístky
petrželka 2 PL
nasekaná
nasekané
vejce 1 ks
rozšlehané
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Z cibulí oloupejte slupku a první vrstvu. Velké cibule horizontálně přepulte, u malých jen seřízněte horní třetinu. Pomocí ostrého nožíku a lžičky vyberte několik vnitřních vrstev. Vyložte spodek každé vydlabané cibulové půlky kouskem jedné z odstraněných vrstev, abyste zpevnili dno. Rozložte cibule řezem nahoru do zapékací nádoby. Postříkejte je vodou, trochu pokapejte olejem, zapékací nádobu pevně uzavřete alobalem a pečte 45–50 minut doměkka.

2

Mezitím nakrájejte odstraněné části cibulí nadrobno a opečte je v pánvi na oleji za občasného míchání dozlatova; stačit by mělo šest až osm minut. Sejměte a nechte vychladnout. Pak promíchejte s polovinou sýra feta, se strouhankou, chilli, se sušenými rajčaty, tymiánovými lístky, petrželkou, ořechy a s vejcem. Osolte, opepřete.

3

Zvyšte teplotu v troubě na 190 °C. Rozdělte náplň do předpečených cibulí, posypte zbylým sýrem feta a poházejte snítkami tymiánu. Pokapejte olivovým olejem a pečte ještě asi 25 minut, až bude náplň bublat a feta zezlátne.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/11

Apetit magazín

AD
Ochutnejte Vary všemi smysly. Hlad zaženete dokonalým steakem
  • Zajímavosti

Ochutnejte Vary všemi smysly. Hlad zaženete dokonalým steakem

Letošní ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary vypukne už za necelé dva týdny a město opět po roce zaplní tisíce filmových fanoušků. Patříte k těm, kteří si rádi užívají vše, co festival nabízí? Stíháte několik filmů...
AD
Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou
  • Jak na to

Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou

K teplým večerům patří zahradní párty a grilování, proto by vám neměl ujít jednoduchý recept na skvělý grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou, píše Romana Böhmová z blogu Na skok v kuchyni. Dá se připravit i jako rychlá...