0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3560 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 163 g
Tuky 275 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ořechy udělají z každého jídla dobrotu, dokonce i z cibule. A co teprve, když přidáte chilli, tymián a sýr feta.

Suroviny

cibule 2 ks
střední
olivový olej 2 PL
sýr feta 200 g
rozdrobený
strouhanka 50 g
čerstvá
chilli paprička 1 ks
bez semen, nadrobno
sušená rajčata 6 ks
okapaná, nasekaná
tymián 0.5 ČL
tymián 2 ČL
odrhnuté lístky
petrželka 2 PL
nasekaná
vlašské ořechy 70 g
nasekané
vejce 1 ks
rozšlehané
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Z cibulí oloupejte slupku a první vrstvu. Velké cibule horizontálně přepulte, u malých jen seřízněte horní třetinu. Pomocí ostrého nožíku a lžičky vyberte několik vnitřních vrstev. Vyložte spodek každé vydlabané cibulové půlky kouskem jedné z  odstraněných vrstev, abyste zpevnili dno. Rozložte cibule řezem nahoru do zapékací nádoby. Postříkejte je vodou, trochu pokapejte olejem, zapékací nádobu pevně uzavřete alobalem a pečte 45–50 minut doměkka.

2 Mezitím nakrájejte odstraněné části cibulí nadrobno a opečte je v pánvi na oleji za občasného míchání dozlatova; stačit by mělo šest až osm minut. Sejměte a nechte vychladnout. Pak promíchejte s polovinou sýra feta, se strouhankou, chilli, se sušenými rajčaty, tymiánovými lístky, petrželkou, ořechy a s vejcem. Osolte, opepřete.

3 Zvyšte teplotu v troubě na 190 °C. Rozdělte náplň do předpečených cibulí, posypte zbylým sýrem feta a poházejte snítkami tymiánu. Pokapejte olivovým olejem a pečte ještě asi 25 minut, až bude náplň bublat a feta zezlátne.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/11

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit