Bramborová kaše s batáty

Bramborová kaše s batáty
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bramborová kaše s batáty

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 8-10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2196 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 322 g
Tuky 74 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hebká kaše sluší především pečené drůbeži.

Suroviny

brambory 1.5 kg
varný typ B nebo C
batáty 1 ks
větší kus
máslo 80 g
mléko 400 ml
sůl

1 Brambory a batát oloupejte a uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte je, hrnec postavte zpět na plamen a vlijte k nim mléko. Jakmile začne vřít, stáhněte hrnec z ohně. Brambory rozmačkejte, přidejte máslo a vyšlehejte hladkou kaši.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/12

Apetit magazín

5 triků, jak připravit zdravější dezerty
  • Novinky a zajímavosti

5 triků, jak připravit zdravější dezerty

Pečete rádi a hodně? Možná jste už přemýšleli o tom, jak své pekařské a cukrářské počiny připravovat trochu ‚zdravěji‘. Dobrá zpráva je, že pár triků pro ulehčení svědomí existuje, a přesto si pochutnáte... Pojďte si s námi některé fígle...
K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...

Obchod Apetit