0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Burgery z řepy a fety

Burgery z řepy a fety
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Burgery z řepy a fety

4.5/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2317 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 180 g
Tuky 135 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zdravý burger není protimluv!

Suroviny

syrová, oloupaná a nastrouhaná nahrubo
jarní cibulka 1 svazek
nasekaná najemno
česnek 2 stroužky
drcený
máta 1 svazek
čerstvá, nasekaná
z 1 nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva + nakrájené klínky k podávání
mouka pšeničná hladká 3 PL
vejce 1 ks
středně velká
sůl
pepř
čerstvě mletý
rozdrobená
olivový olej 5 PL
salát 200 g
mix
hamburgerová bulka 4 ks
máslo
trocha na opečení bulek

1 Nastrouhanou řepu zabalte do utěrky a nad dřezem z ní vymačkejte maximum šťávy. Ve velké míse smíchejte řepu, cibulky, česnek, mátu, citronovou kůru a polovinu citronové šťávy. Přidejte 2 lžíce mouky a vejce, osolte a opepřete a znovu promíchejte. Nakonec zlehka vmíchejte fetu.

2 Z hmoty vytvarujte čtyři burgery a obalte je ve zbytku mouky. Na velké pánvi rozpalte 3 lžíce olivového oleje a opékejte burgery z každé strany 4–5 minut, dokud nejsou na povrchu křupavé a vevnitř hotové.

3 Smíchejte zbylý olej a citronovou šťávu se špetkou soli a pepře a připravte zálivku. Před podáváním jí přelijte salátové lístky.

4 Na čisté pánvi rozehřejte máslo. Bulky rozkrojte a opečte na řezných stranách. Opečené bulky naplňte salátem a řepnými burgery. Podávejte s klínky citronu na pokapání.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč