Burgery z řepy a fety

Burgery z řepy a fety

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 (3)
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2317 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 180 g
Tuky 135 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zdravý burger není protimluv!

Související recepty

Suroviny

červená řepa 400 g
syrová, oloupaná a nastrouhaná nahrubo
jarní cibulka 1 svazek
nasekaná najemno
česnek 2 stroužky
drcený
máta 1 svazek
čerstvá, nasekaná
citron 2 ks
z 1 nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva + nakrájené klínky k podávání
mouka pšeničná hladká 3 PL
vejce 1 ks
středně velká
sůl
pepř
čerstvě mletý
sýr feta 200 g
rozdrobená
olivový olej 5 PL
salát 200 g
mix
hamburgerová bulka 4 ks
máslo
trocha na opečení bulek

1 Nastrouhanou řepu zabalte do utěrky a nad dřezem z ní vymačkejte maximum šťávy. Ve velké míse smíchejte řepu, cibulky, česnek, mátu, citronovou kůru a polovinu citronové šťávy. Přidejte 2 lžíce mouky a vejce, osolte a opepřete a znovu promíchejte. Nakonec zlehka vmíchejte fetu.

2 Z hmoty vytvarujte čtyři burgery a obalte je ve zbytku mouky. Na velké pánvi rozpalte 3 lžíce olivového oleje a opékejte burgery z každé strany 4–5 minut, dokud nejsou na povrchu křupavé a vevnitř hotové.

3 Smíchejte zbylý olej a citronovou šťávu se špetkou soli a pepře a připravte zálivku. Před podáváním jí přelijte salátové lístky.

4 Na čisté pánvi rozehřejte máslo. Bulky rozkrojte a opečte na řezných stranách. Opečené bulky naplňte salátem a řepnými burgery. Podávejte s klínky citronu na pokapání.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit