Burgery z řepy a fety

Burgery z řepy a fety

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1773 kcal
Bílkoviny 56 g
Cukr 90 g
Tuky 199 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Zdravý burger není protimluv!

Suroviny

řepa 400 g
syrová, oloupaná a nastrouhaná nahrubo
jarní cibulka 1 svazek
nasekaný najemno
česnek 2 stroužek
drcený
máta 1 svazek
čerstvá, nasekaná
citron 1 ks
nastrouhaná kůra a šťáva, nakrájené klínky k podávání
mouka pšeničná hladká 3 PL
vejce 1 ks
středně velké
sůl
pepř
čerstvě mletý
feta 200 g
rozdrobená
olivový olej 5 PL
salát 200 g
mix
hamburgerová bulka
na burgery
máslo
trocha na opečení

1 Nastrouhanou řepu zabalte do utěrky a nad dřezem z ní vymačkejte maximum šťávy. Ve velké míse smíchejte řepu, cibulky, česnek, mátu, citronovou kůru a polovinu citronové šťávy. Přidejte 2 lžíce mouky a vejce, osolte a opepřete a znovu promíchejte. Nakonec zlehka vmíchejte fetu.

2 Z hmoty vytvarujte čtyři burgery a obalte je ve zbytku mouky. Na velké pánvi rozpalte 3 lžíce olivového oleje a opékejte burgery z každé strany 4–5 minut, dokud nejsou na povrchu křupavé a vevnitř hotové.

3 Smíchejte zbylý olej a citronovou šťávu se špetkou soli a pepře a připravte zálivku. Před podáváním jí přelijte salátové lístky.

4 Na čisté pánvi rozehřejte máslo. Bulky rozkrojte a opečte na řezných stranách. Opečené bulky naplňte salátem a řepnými burgery. Podávejte s klínky citronu na pokapání.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit