Zdravý burger není protimluv!
Suroviny
Postup
Nastrouhanou řepu zabalte do utěrky a nad dřezem z ní vymačkejte maximum šťávy. Ve velké míse smíchejte řepu, cibulky, česnek, mátu, citronovou kůru a polovinu citronové šťávy. Přidejte 2 lžíce mouky a vejce, osolte a opepřete a znovu promíchejte. Nakonec zlehka vmíchejte fetu.
Z hmoty vytvarujte čtyři burgery a obalte je ve zbytku mouky. Na velké pánvi rozpalte 3 lžíce olivového oleje a opékejte burgery z každé strany 4–5 minut, dokud nejsou na povrchu křupavé a vevnitř hotové.
Smíchejte zbylý olej a citronovou šťávu se špetkou soli a pepře a připravte zálivku. Před podáváním jí přelijte salátové lístky.
Na čisté pánvi rozehřejte máslo. Bulky rozkrojte a opečte na řezných stranách. Opečené bulky naplňte salátem a řepnými burgery. Podávejte s klínky citronu na pokapání.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Neodolatelné vege burgery: z luštěnin, hub i ze zeleniny(14 receptů )
- Jak děti naučit jíst více zeleniny?(24 receptů )