0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Brambory pečené v husím sádle

Brambory pečené v husím sádle

4.6 / 5. Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2503 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 190 g
Tuky 178 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Perfektní pečené brambory s dokonalou chutí husího sádla představují lahodnou přílohu!

Suroviny

brambory 1 kg
moučné
sádlo 180 g
husí
sůl
na dochucení, nejlépe mořská

1 Předehřejte troubu na 220, horkovzdušnou na 200 °C. Brambory oloupejte a pokrájejte tak, aby každý kousek měl jednu plochou stranu, protože ta se vždy opeče dokřupava. Vařte bez pokličky pět až šest minut, poté brambory slijte a vraťte do hrnce. Přiklopte pokličkou a důrazně hrncem zatřeste, což brambory načechrá.

2 Mezitím dejte do pekáče sádlo a pět až deset minut ho předehřívejte v troubě. Jakmile se rozpálí, na chvíli pekáč vyjměte, opatrně do něj naskládejte brambory a celé je obalte v tuku. Vraťte do trouby a pečte tři čtvrtě hodiny až hodinu, dokud brambory nebudou křupavé a opečené do tmavozlata. V polovině pečení je otočte. Podávejte posypané hrubou mořskou solí.

Tip: Husí nebo kachní sádlo nemusíte kupovat – získáte ho při pečení této drůbeže. Sádlo si klidně můžete zmrazit do zásoby, v mrazáku vydrží měsíce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/9

Komentáře

Obchod Apetit