0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Brambory pečené v husím sádle

Brambory pečené v husím sádle
ZDROJ: ImageProfessionals
sdílet:

Brambory pečené v husím sádle

4.6 / 5. Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2503 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 190 g
Tuky 178 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Perfektní pečené brambory s dokonalou chutí husího sádla představují lahodnou přílohu!

Suroviny

brambory 1 kg
moučné
sádlo 180 g
husí
sůl
na dochucení, nejlépe mořská

1 Předehřejte troubu na 220, horkovzdušnou na 200 °C. Brambory oloupejte a pokrájejte tak, aby každý kousek měl jednu plochou stranu, protože ta se vždy opeče dokřupava. Vařte bez pokličky pět až šest minut, poté brambory slijte a vraťte do hrnce. Přiklopte pokličkou a důrazně hrncem zatřeste, což brambory načechrá.

2 Mezitím dejte do pekáče sádlo a pět až deset minut ho předehřívejte v troubě. Jakmile se rozpálí, na chvíli pekáč vyjměte, opatrně do něj naskládejte brambory a celé je obalte v tuku. Vraťte do trouby a pečte tři čtvrtě hodiny až hodinu, dokud brambory nebudou křupavé a opečené do tmavozlata. V polovině pečení je otočte. Podávejte posypané hrubou mořskou solí.

Tip: Husí nebo kachní sádlo nemusíte kupovat – získáte ho při pečení této drůbeže. Sádlo si klidně můžete zmrazit do zásoby, v mrazáku vydrží měsíce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/9

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.9/05, str.28

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč