Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Brambory pečené v husím sádle
Brambory pečené v husím sádle
ZDROJ: ImageProfessionals
sdílet:

Brambory pečené v husím sádle

4.8/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2503 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 190 g
Tuky 178 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Perfektní pečené brambory s dokonalou chutí husího sádla představují lahodnou přílohu!

Suroviny

moučné
sádlo 180 g
husí
sůl
na dochucení, nejlépe mořská

Postup

1

Předehřejte troubu na 220, horkovzdušnou na 200 °C. Brambory oloupejte a pokrájejte tak, aby každý kousek měl jednu plochou stranu, protože ta se vždy opeče dokřupava. Vařte bez pokličky pět až šest minut, poté brambory slijte a vraťte do hrnce. Přiklopte pokličkou a důrazně hrncem zatřeste, což brambory načechrá.

2
Mezitím dejte do pekáče sádlo a pět až deset minut ho předehřívejte v troubě. Jakmile se rozpálí, na chvíli pekáč vyjměte, opatrně do něj naskládejte brambory a celé je obalte v tuku. Vraťte do trouby a pečte tři čtvrtě hodiny až hodinu, dokud brambory nebudou křupavé a opečené do tmavozlata. V polovině pečení je otočte. Podávejte posypané hrubou mořskou solí.

Tip: Husí nebo kachní sádlo nemusíte kupovat – získáte ho při pečení této drůbeže. Sádlo si klidně můžete zmrazit do zásoby, v mrazáku vydrží měsíce.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/9

Komentáře

03.09.2007 15:21
Recept se nachází v č.9/05, str.28