Brambory pečené v husím sádle

Brambory pečené v husím sádle

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 (4)
Více než hodinu 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2503 kcal
Bílkoviny 20 g
Cukr 190 g
Tuky 178 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Perfektní pečené brambory

Suroviny

brambory 1 kg
moučný typ
sádlo 180 g
husí
sůl
na dochucení, nejlépe mořská
1. Předehřejte troubu na 220, horkovzdušnou na 200 °C. Brambory oloupejte a pokrájejte tak, aby každý kousek měl jednu plochou stranu, protože ta se vždy opeče dokřupava. Vařte bez pokličky pět až šest minut, poté brambory slijte a vraťte do hrnce. Přiklopte pokličkou a důrazně hrncem zatřeste, což brambory načechrá.

2. Mezitím dejte do pekáče sádlo a pět až deset minut ho předehřívejte v troubě. Jakmile se rozpálí, na chvíli pekáč vyjměte, opatrně do něj naskládejte brambory a celé je obalte v tuku. Vraťte do trouby a pečte tři čtvrtě hodiny až hodinu, dokud brambory nebudou křupavé a opečené do tmavozlata. V polovině pečení je otočte. Podávejte posypané hrubou mořskou solí.

Tip: Husí nebo kachní sádlo nemusíte kupovat – získáte ho při pečení této drůbeže. Sádlo si klidně můžete zmrazit do zásoby, v mrazáku vydrží měsíce.

Obchod Apetit