
Salát z pečených paprik
Salátu dopřejte čas. Přes noc ho dejte do lednice, ať se chutě pěkně prolnou.
Vydání: 2010/7
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do hodiny
+ chlazení přes noc
+ chlazení přes noc
P
Ingredience
- 1/2 kg rajčat
- 6 slovenských paprik
- 5 stroužků česneku, nasekaných nadrobno
- 4 lžíce jablečného nebo vinného octa
- 4 lžíce olivového oleje
- sůl a čerstvě mletý pepř
Příprava jídla
1 Papriky ogrilujte, nechte je v míse zakryté fólií nebo v plastovém sáčku zapařit a oloupejte je, zbavte jader a stopek a překrojte podélně napůl. Rajčata nakrájejte na plátky, rozložte do široké mísy. Do plátků paprik vmasírujte sůl. Z obou stran je posypte česnekem a vyskládejte na plátky rajčat. Přelijte octem, olejem, opepřete a nechte rozležet do druhého dne.
Přidat komentář