Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2010/7

Těstoviny 100x jinak
 
Zmrzlinový koncert
 
Slavná kuchařka Julie Child

Upoutávky z Apetitu

100 x těstoviny

Máme pro vás stovku nových nápadů na těstoviny přímo z Itálie!

Učíme se od mistra

Pečená kachní prsíčka vás naučí připravovat nový talent restaurace Červená tabulka Jan Souček.

Zmrzlinový koncert

Ovládá i sólo, ale s doprovodem to zmrzlině sluší mnohem víc! Vyzkoušejte naše zmrzlinové doplňky - hrají přímo symfonii.

Recepty z vydání

Tagliatelle s fenyklem a rokfórem

Ovčí plísňový sýr umí s těstovinami divy.

Fiorelli se sušenými rajčaty a bramborami

Nezapomeňte tyto těstoviny posypat pecorinem. Pikantní ovčí sýr se postará o skvělý chuťový zážitek.

Linguine s kuřecím ragú, cuketami a šafránem

Krémové kuřecí ragú osvěžte mladými cuketami a nasekanou pažitkou.

Conchiglie rigate se sušenou šunkou a gorgonzolou

Brandy a pikantní gorgonzola – tyto těstoviny raději dětem nenabízejte...

Tuňákové těstoviny s kapary

Kapary jsou v italské kuchyni oblíbené pro svoji výraznou chuť. Vybírat můžete mezi malými i většími poupaty naloženými...

Fettuccine s fazolemi borlotti

Použití fazolí ve slaném nálevu značně urychluje přípravu těchto báječných těstovin.

Cappelletti a směs mas

Ragú z hovězího a vepřového masa vás zasytí.

Macaroni se strouhankou a pikantními rajčátky

Strouhanka se v dříve v chudších italských regionech používala místo parmezánu. Získala si však oblibu a používá se...

Paglia e fieno s mortadelou a fazolemi

Italská uzenina mortadela a bílé fazole skvěle ladí s šalvějí.

Fettuccine aglio, olio, pepperoncino a krevety

Minimalistická úprava sluší těstovinám i krevetám. Vyniknou v ní však jen opravdu kvalitní suroviny.

Maccheroni s čočkovým krémem

Červená čočka má oproti jiným luštěninám velkou výhodu – je velmi rychle uvařená. I díky tomu se tato úprava...

Lasagne alla caprese

Lasagne v barvách italské trikolory.

Špagety s paprikou a čerstvou klobáskou

Když máte chuť na rychlý letní oběd, vytáhněte z lednice klobásku a připravte si tyto jednoduché špagety.

Pennette s uzeným sýrem a zeleninou

Těstoviny plné zeleniny a veselých jarních barev

Zapečené rigatoni s chřestem

Chřestová sezona svádí k častému využití této jarní zeleniny. Zapečte chřest s těstovinami a sýrem.

Mafalde s rybím tartarem

Protože se v této úpravě těstovin používá syrové rybí maso, kupte opravdu kvalitní, čerstvou rybu z ověřeného zdroje.

Fiorelli s lososem a artyčoky

Artyčoky jsou oblíbené především ve středomořské kuchyni. Nechte vyniknout jejich masitou chuť ve spojení s uzeným...

Macaroni v krémové omáčce s rybou a pistáciemi

Lahodné těstoviny s bylinkovou omáčkou a rybou

Casarecce s brokolicí a sušenou šunkou

Sušená šunka má výraznou, nezapomenutelnou chuť. Je jen na vás, zda v této úpravě těstovin upřednostníte tyrolský špek...

Těstoviny s krémem z ricotty a se špenátem

Připravte si lahodnou smetanovou omáčku bez zdlouhavého vaření. Ricotta ji odlehčí, nakládaný zelený pepř zas dodá tu...

Penne rigate s kozím sýrem

Jednoduchá omáčka ze tří hlavních přísad, a výsledkem je skvost, na který dostanete okamžitě chuť...

Radiatorri s fenyklem

Kořeněná chuť fenyklu se dokonale odpíchne od svěžích citronů.

Špagety s králíkem a fíky

Těstoviny s dietním králičím masem voní tymiánem a sladkými fíky

Pappardelle s pórkem, mákem a sušenou šunkou

Přijde vám kombinace sušené šunky a máku zvláštní? Nemusí. S pórkem, bílým vínem a smetanou ideálně doplní omáčku...

Tagliatelle s bramborami a uzeným lososem

Že brambory a těstoviny nejdou k sobě? Přesvědčte se o opaku.

Conchiglie s rajčaty a citronem

Rajčata, bazalka a olivový olej – působivější letní kombinaci najdete jen stěží.

Fettuccine s kaviárem z lososa

Špenátový krém vám bude chutnat i bez kaviáru, ten však těstovinám dodá nádech luxusu.

Farfalle se žlutou paprikou

Žluté papriky rozzáří těstoviny ve tvaru motýlích křídel.

Chudinské špagety

I za pár korun můžete na talíři stvořit velkou parádu

Bucatini se salsicciou a pecorinem

Tvrdý italský sýr pecorino se vyrábí z ovčího mléka. Jeho vyzrálá, slaná chuť zvýrazní každé jídlo.

Penne ricce s cibulí

Červená cibule je na rozdíl od žluté sladší a méně štiplavá. Využijte toho při přípravě těstovinové večeře.

Pappardelle se sardelkami

Širokým nudlím dodají sardelky výraznou a sytou chuť.

Sedani rigati s kuřecím masem a sušenými švestkami

Díky švestkám a červenému vínu dostanete omáčku silné chuti.

Krémové penne s citronem

Těstoviny v osvěžujícím pojetí

Zapečené tagliatelle se sardelkami

Sardelky neboli ančovičky jsou oblíbené ve středomořské kuchyni. Jídla s nimi připravená jsou obzvlášť lahodná.

Carbonara s cuketami

Klasický žloutkový krém doplněný o lehce blanšírované cukety

Sicilské pesto s ricottou

Ve spojení s čerstvě uvařenými těstovinami vytvoří ricotta krásně krémovou omáčku.

Celozrnné špagety s rukolovým pestem

Pesto nemusíte připravovat jen z bazalky. Zkuste ji zaměnit za lehce štiplavou rukolu.

Rigatoni s hruškou a gorgonzolou

Hruška svojí sladkostí vyvažuje pikantní chuť gorgonzoly.

Široké rigatoni s kopřivami a vůní pomeranče

Spařené kopřivy váš jazyk nepopálí. Mají výraznější chuť než špenát.

Lasagne s lilkem a čerstvými rajčaty

Nesnažte si ušetřit práci a lilek před zapékání opravdu opečte na oleji. Díky absenci bešamelu jsou tyto lasagne velmi...

Penne s treskou, kapary a olivami

Rajčatová omáčka s vůní šalvěje těstovinám sluší.

Penne ricce se šalvějovým pestem

Šalvěj má silnou, peprnou vůni i chuť. Dávkujte ji proto opatrně.

Špagety s červenou čekankou a pancettou

Typicky italské vaření – jen pár základních surovin a vznikne úžasné jídlo...

Cappelletti s jarními cibulkami, cuketami a mátou

Máta a cibulky zajistí, že tyto těstoviny budou velmi jarní a svěží.

Penne ricce se špenátem

Špenát a kozí sýr – ideální jarní dvojice

Fusilli s ricottou a bazalkou

S ricottou vytvoříte krémovou omáčku i bez vaření.

Penne s krůtím masem

Jemné krůtí maso zvýrazní rajčata a bylinky

Fettuccine s lambruscem

Zářivě zelené růžičky brokolice kontrastují s temným sirupem z lambrusca.

Penne à la minestrone

Minestrone je světoznámá italská polévka, jejiž základ tvoří kořenová zelenina. Stačí ubrat vývar, přidat pár dalších...

Pljeskavica

Pljeskavica je superrychlá a jednoduchá. Nejlepší je opečená na grilovací pánvi nebo na plátu. Pokud ji budete grilovat...

Ajvar

Udělat poctivý ajvar chvíli trvá, ale výsledek stojí rozhodně za to. Klidně ho udělejte z většího množství paprik, ať...

Salát z pečených paprik

Salátu dopřejte čas. Přes noc ho dejte do lednice, ať se chutě pěkně prolnou.

Kachní prsa s batátovým pyré a zeleninovým ragú

Tohle je kachna v moderním podání! Zapomeňte na zdlouhavé pečení a mastnotu. Tahle šťavnatá prsíčka voní bylinkami a...

Vanilková panna cotta s malinovou omáčkou

Nadpozemsky jemná panna cotta je zážitek sama o sobě. Malinová omáčka ji dotahuje do pověstného sedmého nebe!

Panna cotta s kávovým sirupem

,Svařená smetana‘ je skvělá také v kombinaci s kávou a s čokoládou. Kávový sirup můžete navíc okořenit skořicí...

Panna cotta ochucená dvojí čokoládou

Bílá a mléčná čokoláda v jednom dezertu

Panna cotta s ovocnou čepičkou

Smetanovému dezertu s roztomilým barevným majáčkem nikdo neodolá

Studená okurková polévka s bazalkou a chilli

Okurky s bazalkou, podmáslím a chilli vás spolehlivě osvěží a ochladí. Zachutnají vám!

Zapečená rajčata s bramborami a bazalkou

Skvělá chuť, jednoduchost a krása inspirovaná italskou kuchyní.

Pečené cukety s vepřovou panenkou

Štavnaté maso a křehkou zeleninu provoněnou čerstvými bylinkami si vychutnejte jen tak nebo doplňte pečivem, arabským...

Trhanec s meruňkami

Sladká tečka, po které se nestačíte olizovat. Pokud chcete tuhle dobrotu původem z Rakouska podávat jako hlavní chod,...

Koláč s kozím sýrem a bramborami

Výrazná chuť kozího sýra udělá z tohoto jídla nezapomenutelný zážitek.

Brokolicová polévka s kozím sýrem a krutony

Experimentujte v tomto receptu s různými druhy sýra

Steak se zálivkou z kozího sýra a oliv

Na tenhle recept kupte to nejlepší maso, sáhněte po dobrém olivovém oleji a dejte si práci s domácími hranolky...

Ratatouille s kozím sýrem a bylinkovou drobenkou

Letní zelenina s voňavou bylinkovou pokličkou

Melounová bowle s broskvemi

Prázdninové osvěžení. Pokud chcete připravit bowli pro děti, nahraďte likér ovocným sirupem a šumivé víno citronovou...

Mandlové mléko

Recept je od soutěžících na webu Ministerstva zemědělství www.jime-bio.cz . Vyzkoušela a upravila ho Hanka Zemanová.

Pečená kachna s višněmi

Vypečené sádlo nevyhazujte, můžete ho přidat do paštiky nebo na něm dusit zelí.

Boeuf bourguignon podle Julie Child

Připravte ho nejlépe den dopředu, druhý den chutná ještě lépe. A co teprve třetí!

Pikantní ovocné salsy

Chilli paprička do správné salsy prostě patří. Budete se divit, jak je výborná ke zmrzlině!

Velké jablko

Lehce nakyslá omáčka ke zmrzlině. Pokud máte rádi intenzivnější chutě, povařte jablka asi o pět minut déle.

Zmrzlina se zázvorovými banány

Banánová mana! Zkaramelizovaný cukr, zázvor a rum – to je dokonalost sama. Podávejte třeba s čokoládovou...

Ostružiny a blumy ovoněné rozmarýnem

Horké ovoce, to nejsou jenom obligátní maliny. Blumy a ostružiny si zamilujete.

Limetková omáčka ke zmrzlině

Limetová kůra a šťáva v omáčce dodají vaší zmrzlině ten správný letní osvěžující tón.

Fusilli se špenátem a chilli

Špenát a krémová smetanová omáčka patří k lahodným stálicím našich talířů.

Rychlé zapečené těstoviny

Dobrota z jednoho pekáče

Špagety s pestem z rajčat

Těstoviny nejen pro milovníky rajčat.

Macaroni s nivou a ořechy

Sýry s modrou plísní jsou proslulé svojí výraznou, pikantní chutí. Využijte toho při přípravě krému k těstovinám.

Conchiglie s lučinou

Lučinu nemusíte jen mazat na pečivo. Připravíte z ní také rychlý krém do těstovin.

Pappardelle s hovězím a tyrolským špekem

Tyrolský špek je specialitou oblíbenou po celé Evropě. Masovému ragú předá svoji výraznou chuť.

Rigatoni s mandlovo-olivovou omáčkou

Nasekané mandle budou ve smetanovém krému krásně křupat.

Penne s tuňákem a paprikou

Jednoduchá příprava jídla, která se nikdy neomrzí.

Farfalle se šalvějí a smetanovým krémem

Nebojte se experimentů a vyměňte oblíbenou bazalku za aromatickou šalvěj.

Penne ricce s bylinkovým pestem

Salát má v tomto jídle výjimečně nařízenou tepelnou úpravu a mírné zavadnutí.

Penne s houbami a speckem

Dejte přednost lesním houbám před mdlými žampiony.

Ostré tagliatelle s houbami

K těstovinám můžete použít jakékoliv houby. Dejte přednost lesním hřibům, jídlo bude mít naprosto dokonalé aroma.

Macaroni s cibulí a sardelkami

Cibule dlouhým dušením zesládne, sardelky zajistí, že těstoviny nebudou mdlé.

Pappardelle s čekankou a uzeným pstruhem

Nenechte se zaskočit nahořklou chutí čekanky. S nakládaným pepřem a uzenou rybou ladí dokonale.

Amatriciana se zeleninou

Zpracujte úrodu rajčat snadno a chutně. V těstovinách jsou skvělá.

Špagety s bramborami

Těstoviny a brambory? Chutnější kombinace, než si myslíte.

Aromatické špagety

Můžou se těstoviny s bazalkou, petrželkou, rozmarýnem a česnekem jmenovat jinak než aromatické?

Zahradnické těstoviny

Jednoduchý způsob, jak zapékat lasagne i bez zdlouhavé přípravy bešamelu.

Macaroni s krevetami

Při úpravě krevet platí, že v jednoduchosti je síla.

Pipe rigate v salse verde

Těstoviny s povzbudivou barvou

Conchiglioni se špenátem

Conchiglioni jsou velké lastury vhodné k plnění. V tomto receptu do nich patří špenát, rajčatové pyré a sýry. Další...

Fusilli s hráškem a šunkou

Vystačíte si jen s pár ingrediencemi.

Pappardelle s hříbky

Hříbky nemusí skončit jen ve smaženici nebo v bramboračce. S těstovinami chutnají skvěle.

Fusilli s karotkovým krémem

Zahusťte omáčku zdravě – rozmixovanou zeleninou...

Cappelletti s kapustou

Podzimní zapečené těstoviny

Penne ricce s pancettou

Vypečená pancetta je prostě úžasná!

Serpentini s rukolou

Rukola umí být někdy pořádně ostrá. V těstovinách je proto výraznější než špenát.

Linguine s olivovým pestem

Místo bazalky dělají chuť tohoto pesta zelené olivy.

Špagety s eolijským pestem

Těstoviny s bylinkovou vůní

Carbonara s brokolicí a lososem

Krémová omáčka ze žloutků se obvykle k těstovinám připravuje se slaninou. S lososem a brokolicí však stojí také za...

Těstoviny s uzeným sýrem à la rizoto

Vyzkoušejte přípravu těstovin, které se vaří společně s dalšími surovinami na způsob italského rizota.

Macaroni se sépiemi, bílým vínem a chilli

Luxusní úprava těstovin, za kterou se nemusíte stydět ani před náročnými hosty.

2012/4

Sladké Velikonoce
Velké vajíčkové hody
Sekanina aneb jarní nářez

Přidat komentář