Čočkový salát s paprikou a arašídy

Čočkový salát s paprikou a arašídy

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1630 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 171 g
Tuky 68 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hotový salát posypte nahrubo nasekanou petrželovou natí.

Suroviny

čočka 250 g
uvařená v zeleninovém vývaru doměkka
olivový olej 4 PL
lze nahradit sezamovým
cibule červená 1 ks
malá, nadrobno
paprika červená 2 ks
na kostičky
arašídy 1 hrst
pražené
vinný ocet bílý 2 PL
cukr
sůl
čubrica
pepř bílý

1 Ještě teplou čočku dejte do misky. Vmíchejte olej, cibuli a papriku. Na zálivku prošlehejte ocet, cukr, sůl, čubricu a pepř s trochou vody a vmíchejte do čočky. Nakonec přidejte arašídy.
 

NĚCO NAVÍC:

Škola vaření: čočka - poradíme vám, jak čočku připravit, aby si na ní všichni pochutnali.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit