0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čočkový salát s paprikou a arašídy

Čočkový salát s paprikou a arašídy

3.8 / 5. Počet hodnocení: 37
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1630 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 171 g
Tuky 68 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hotový salát posypte nahrubo nasekanou petrželovou natí.

Suroviny

čočka 250 g
uvařená v zeleninovém vývaru doměkka
olivový olej 4 PL
lze nahradit sezamovým
cibule červená 1 ks
malá, nadrobno
paprika červená 2 ks
na kostičky
arašídy 1 hrst
pražené
vinný ocet bílý 2 PL
cukr
sůl
čubrica
pepř bílý

1 Ještě teplou čočku dejte do misky. Vmíchejte olej, cibuli a papriku. Na zálivku prošlehejte ocet, cukr, sůl, čubricu a pepř s trochou vody a vmíchejte do čočky. Nakonec přidejte arašídy.
 

NĚCO NAVÍC:

Škola vaření: čočka - poradíme vám, jak čočku připravit, aby si na ní všichni pochutnali.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit