Salát z pečených paprik

Salát z pečených paprik

Hodnocení receptu
Průměr: 2.8 ()
Do hodiny 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 795 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 48 g
Tuky 55 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Salátu dopřejte čas. Přes noc ho dejte do lednice, ať se chutě pěkně prolnou.

Suroviny

rajčata 1 kg
6 ks
slovenská paprika
česnek 5 stroužků
nadrobno
jablečný ocet 4 PL
či vinný
olivový olej 4 PL
sůl
pepř
čerstvý, mletý
1 Papriky ogrilujte, nechte je v míse zakryté fólií nebo v plastovém sáčku zapařit a oloupejte je, zbavte jader a stopek a překrojte podélně napůl. Rajčata nakrájejte na plátky, rozložte do široké mísy. Do plátků paprik vmasírujte sůl. Z obou stran je posypte česnekem a vyskládejte na plátky rajčat. Přelijte octem, olejem, opepřete a nechte rozležet do druhého dne.

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit