Salátu dopřejte čas. Přes noc ho dejte do lednice, ať se chutě pěkně prolnou.
Suroviny
rajče
½
kg
paprika bílá
6
ks
slovenská
česnek
5
stroužků
nadrobno
jablečný ocet
4
PL
či vinný
olivový olej
4
PL
sůl
pepř
čerstvý, mletý
Postup
1
Papriky ogrilujte, nechte je v míse zakryté fólií nebo v plastovém sáčku zapařit a oloupejte je, zbavte jader a stopek a překrojte podélně napůl. Rajčata nakrájejte na plátky, rozložte do široké mísy.
2
Do plátků paprik vmasírujte sůl. Z obou stran je posypte česnekem a vyskládejte na plátky rajčat. Přelijte octem, olejem, opepřete a nechte rozležet do druhého dne.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Makedonské menu: 3 recepty z macedonské kuchyně(3 recepty )