Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát z pečených paprik
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 811 kcal
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 46 g
Tuky 55 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salátu dopřejte čas. Přes noc ho dejte do lednice, ať se chutě pěkně prolnou.

Suroviny

rajče ½ kg
slovenská
česnek 5 stroužků
nadrobno
jablečný ocet 4 PL
či vinný
olivový olej 4 PL
sůl
pepř
čerstvý, mletý

Postup

1

Papriky ogrilujte, nechte je v míse zakryté fólií nebo v plastovém sáčku zapařit a oloupejte je, zbavte jader a stopek a překrojte podélně napůl. Rajčata nakrájejte na plátky, rozložte do široké mísy.

2

Do plátků paprik vmasírujte sůl. Z obou stran je posypte česnekem a vyskládejte na plátky rajčat. Přelijte octem, olejem, opepřete a nechte rozležet do druhého dne.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

Mazagran: Jak připravit osvěžující letní kávovou limonádu
  • Zajímavosti

Mazagran: Jak připravit osvěžující letní kávovou limonádu

Mazagran je dokonalý parťák pro horké letní dny. Unikátní spojení kávy a limonády přináší osvěžující a povzbuzující chuťový zážitek. Tento nápoj původem z Alžírska je dnes čím dál oblíbenější i v Evropě. Co dělá mazagran tak výjimečným a...