Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Broskvový džem s medem, vanilkou a skořicí

Broskvový džem s medem, vanilkou a skořicí

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Pro zkušené

Suroviny

broskve 1 kg
vypeckované, oloupané
krupicový cukr 250 g
med 100 g
Gelfix 1 bal
kyselina citronová 2 ČL
vanilkový lusk 0.5 ks
rozdělený na 3 kousky
skořice 3 ks

Postup

1

Vypeckované a oloupané broskve nakrájíme na menší kousky a přívedeme k varu.

2

Do ovoce vsypeme Gelfix smíchaný se dvěmi lžícemi cukru, přidáme vanilku a skořici, zamícháme a minutu povaříme. Pak vsypeme zbytek cukru a med a přivedeme k varu. Vaříme 5 minut. Ke konci varu přidáme lžičku kyseliny citronové.

3

Vyjmeme vanilku a skořici. Do hmoty ponoříme ponorný mixer a ovoce částečně rozmixujeme, tak aby v džemu zůstaly kousky a nebo úplně.

4

Vyzkoušíme želírování - kápneme na talířek malou lžičku džemu a pokud netuhne, přidáme druhou lžičku kyseliny citronové. Broskve mají pomalejší želírovací prosec, takže je lepší talířek vložit na chvilku do lednice nebo do mrazáku.

5

Hrnec odstavíme a horký plníme do skleniček (toto množství je na 3 sklenice 370ml). Ihned po naplnění postavíme na víčko, alespoň na 15 minut. Vzhledem k pomalejšímu želírování broskví skleničky po otočení necháme 5 dní stát, aniž bychom s nimi hýbali.

Autor: katrinka

Obchod Apetit