Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Broskvový džem s medem, vanilkou a skořicí

Popis receptu: 
Med dodá broskvím lahodnou příchuť!!!
Autor: Špůrová Kateřina
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 3
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    1kg vypeckovaných a oloupaných broskví, 250g cukru krupice, 100g medu, 1balíček Gelfixu 3:1, 1 lžička kyseliny citronové, půlka vanilkového lusku rozdělená na 3 kousky a 3 zhruba stejně dlouhé kousky skořice.

Příprava jídla

Vypeckované a oloupané broskve nakrájíme na menší kousky a přívedeme k varu. Do ovoce vsypeme Gelfix smíchaný se dvěmi lžícemi cukru, přidáme vanilku a skořici, zamícháme a minutu povaříme. Pak vsypeme zbytek cukru a med a přivedeme k varu. Vaříme 5 minut. Vyjmeme vanilku a skořici. Do hmoty ponoříme ponorný mixer a ovoce částečně rozmixujeme, tak aby v džemu zůstaly kousky a nebo úplně. Vyzkoušíme želírování - kápneme na talířek malou lžičku džemu a pokud netuhne, přidáme lžičku kyseliny citronové. Broskve mají pomalejší želírovací prosec, takže je lepší talířek vložit na chvilku do lednice nebo do mrazáku. Hrnec odstavíme a horký plníme do skleniček (toto množství je na 3 sklenice 370ml). Ihned po naplnění postavíme na víčko, alespoň na 15 minut. Vzhledem k pomalejšímu želírování broskví skleničky po otočení necháme 5 dní stát, aniž bychom s nimi hýbali.
REKLAMA

Přidat komentář