0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Broskvový džem s medem, vanilkou a skořicí

Broskvový džem s medem, vanilkou a skořicí

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Pro zkušené

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2891 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 563 g
Tuky 12 g
Vláknina 194 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

vypeckované, oloupané
krupicový cukr 250 g
med 100 g
Gelfix 1 bal
kyselina citronová 2 ČL
vanilkový lusk ½ ks
rozdělený na 3 kousky
skořice 3 ks

Postup

1

Vypeckované a oloupané broskve nakrájíme na menší kousky a přívedeme k varu.

2

Do ovoce vsypeme Gelfix smíchaný se dvěmi lžícemi cukru, přidáme vanilku a skořici, zamícháme a minutu povaříme. Pak vsypeme zbytek cukru a med a přivedeme k varu. Vaříme 5 minut. Ke konci varu přidáme lžičku kyseliny citronové.

3

Vyjmeme vanilku a skořici. Do hmoty ponoříme ponorný mixer a ovoce částečně rozmixujeme, tak aby v džemu zůstaly kousky a nebo úplně.

4

Vyzkoušíme želírování - kápneme na talířek malou lžičku džemu a pokud netuhne, přidáme druhou lžičku kyseliny citronové. Broskve mají pomalejší želírovací prosec, takže je lepší talířek vložit na chvilku do lednice nebo do mrazáku.

5

Hrnec odstavíme a horký plníme do skleniček (toto množství je na 3 sklenice 370ml). Ihned po naplnění postavíme na víčko, alespoň na 15 minut. Vzhledem k pomalejšímu želírování broskví skleničky po otočení necháme 5 dní stát, aniž bychom s nimi hýbali.

Autor: katrinka

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč