Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.7/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Na 10 skleniček po 250 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2816 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 649 g
Tuky 2 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Úžasná chuťovka, která skvěle doplní třeba sýrové prkénko. Zkuste zavařit květák, cibulku a hrušky se zázvorem a koriandrem.

Související recepty

Suroviny

malé, rozebrané na malé růžičky
lze nahradit malými šalotkami, oloupané
cuketa 600 g
na kostky o hraně asi 2 cm
pevná, bez jadřince, na 2 cm kostky
sůl 100 g
jablečný ocet 1,7 l
zázvor (čerstvý) 1 ks
cca 5 cm dlouhý kousek, najemno nastrouhaný
2 PL
semena koriandru
3 PL
hnědá hořčičná semena
třtinový cukr 300 g
škrob 8 PL
6 PL
anglický hořčičný prášek

Postup

1
1 V míse promíchejte zeleninu, hrušky, sůl a 2 litry studené vody. Přikryjte a nechte odstát přes noc.

2 Další den sceďte, krátce propláchněte a dejte do hrnce. Přidejte ocet, zázvor, koriandr, hořčičné semínko a cukr. Přiveďte k varu a nechte bublat 8-10 minut; zelenina a ovoce by měly částečně změknout, ale stále zůstat pevné. Sceďte a tekutinu uchovejte.

3 V jiném hrnci smíchejte škrob, práškovou hořčici, kurkumu a za stálého míchání přilévejte horký vinný nálev; měli byste získat hladký krém. Začněte za stálého míchání znovu zahřívat, asi po 4 minutách by měla směs dostatečně zhoustnout. Přidejte zeleninu a plňte do zavařovacích skleniček. Po zchladnutí můžete jíst hned, ve spíži vydrží až tři měsíce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Komentáře

10.11.2014 11:05

8- 10 minut varu je zbytečně moc, kousky se dost rozvářely, takže jsem musela ubrat a taky je to příliš mnoho octa. Nevím, jaký přesně měli autoři receptu na mysli, ale je to úděsně kyselé. Piccalili s menším objemem octa, případně trošku naředěným, nebo jemným vinným octem je lepší. Možná příště narazím na superjemný jablečný ocet, taky si ho můžu nakonec udělat.
Kukuřičný škrob se musí nejdřív pečlivě rozmíchat v trošce studené vody, hned přidávat v receptu- " horký vinný nálev"...je nesmysl, když už tak octový a pokud se škrob nerozmíchá a postupně nezahřívá, tak hrudkuje. I škrobu je zbytečně moc, možná má neutralizovat tu příšernou kyselost, uvidíme po měsíci, jak se to rozleží.
Recept si příště rozhodně upravím, výsledek není ideální.

25.10.2014 13:40

je to dobré, moc dobré!

Apetit magazín