0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Meruňkový džem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7 / 5. Počet hodnocení: 128
Do hodiny Snadné Na cca 1 litr

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2217 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 522 g
Tuky 0 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zavařte si léto do sklenic. Na výborné džemy si udělejte čas, vyplatí se to!

Suroviny

meruňky 1 kg
krupicový cukr 450 g
citronová kůra 1 PL
meruňky
na kousky

Postup

1

1 kg meruněk (z toho pár nezralých) vypeckujte a vykrájejte z nich i případné ,otlačky‘. Vařte za stálého míchání se 300 g krupicového cukru.

2

Až směs zhoustne, přidejte dalších 150 g cukru, lžičku kyseliny citronové a pár meruněk, nakrájených na kousky.

3

Za stálého míchání asi 5 minut povařte, podle chuti přitom doslaďte.

Související články

Jak ozvláštnit chuť tradičního džemu?
  • Tipy a triky

Jak ozvláštnit chuť tradičního džemu?

Sezóna ovoce pomalu nastupuje a spolu s ní přijdou i přípravy domácích zavařenin. Popusťte uzdu fantazii a inspirujte se našimi tipy, jak z tradičního džemu vykouzlit nový chuťový zážitek.  ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit