Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Meruňkový džem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 155
Do hodiny Velmi snadné Na cca 1 litr

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2210 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 520 g
Tuky 0 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zavařte si léto do sklenic. Na výborné džemy si udělejte čas, vyplatí se to! Obzvlášť tento meruňkový džem s kousky ovoce ve vaší spíži i kuchyni zazáří. Použijte ho na palačinky, do mřížkového koláče nebo do jogurtu. Rychlý recept ze tří surovin zvládnete i v panelákovém bytě.

Suroviny

kyselina citronová 1 ČL
na kousky

Postup

1

1 kg meruněk (z toho pár nezralých) vypeckujte a vykrájejte z nich i případné ,otlačky‘. Vařte za stálého míchání se 300 g krupicového cukru.

2

Až směs zhoustne, přidejte dalších 150 g cukru, lžičku kyseliny citronové a pár meruněk, nakrájených na kousky.

3

Za stálého míchání asi 5 minut povařte, podle chuti přitom doslaďte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín