Jednodušší recept už nenajdete!
Suroviny
meruňky
1
kg
sůl
1. Meruňky důkladně umyjte, rozpulte a vypeckujte. Řeznou plochou dolů je narovnejte do sklenic a trochu upěchujte. Skončete zhruba centimetr pod okrajem. Ovoce zalijte převařenou vlažnou vodou a na závěr do každé sklenice přidejte pár zrnek soli. Zavíčkujte a nechte dvě hodiny stát.
2. V zavařovacím hrnci zavařujte dvacet minut při 80 stupních.
TIP Ovoce můžete stejným způsobem zavařit i bez vody, sůl v tomto případě nasypte na dno sklenice pod meruňky. V zimě vás potěší podobně jako čerstvé – jistě jim
najdete uplatnění v buchtách, koláčích
nebo ovocných pohárech…
KNOW-HOW Sůl napomůže tomu, aby se z ovoce uvolnila sladká šťáva, chuť vás proto zaručeně překvapí! Po zavaření máte asi půl roku na to, abyste ovoce spotřebovali. Nejlepší trvanlivost mají druhy s větším podílem cukru, jako třeba broskve či hrušky.
2. V zavařovacím hrnci zavařujte dvacet minut při 80 stupních.
TIP Ovoce můžete stejným způsobem zavařit i bez vody, sůl v tomto případě nasypte na dno sklenice pod meruňky. V zimě vás potěší podobně jako čerstvé – jistě jim
najdete uplatnění v buchtách, koláčích
nebo ovocných pohárech…
KNOW-HOW Sůl napomůže tomu, aby se z ovoce uvolnila sladká šťáva, chuť vás proto zaručeně překvapí! Po zavaření máte asi půl roku na to, abyste ovoce spotřebovali. Nejlepší trvanlivost mají druhy s větším podílem cukru, jako třeba broskve či hrušky.
Komentáře
Anonym
14.03.2009 21:17
Místo soli cukr