0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Meruňky ve vlastní šťávě

Meruňky ve vlastní šťávě

2.7 / 5. Počet hodnocení: 30
Do 30 minut 2 sklenice 0,7l

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 410 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 70 g
Tuky 0 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednodušší recept už nenajdete!

Suroviny

meruňky 1 kg
sůl
1.  Meruňky důkladně umyjte, rozpulte a vypeckujte. Řeznou plochou dolů je narovnejte do sklenic a trochu upěchujte. Skončete zhruba centimetr pod okrajem. Ovoce zalijte převařenou vlažnou vodou a na závěr do každé sklenice přidejte pár zrnek soli. Zavíčkujte a nechte dvě hodiny stát.

2.  V zavařovacím hrnci zavařujte dvacet minut při 80 stupních.

TIP  Ovoce můžete stejným způsobem zavařit i bez vody, sůl v tomto případě nasypte na dno sklenice pod meruňky. V zimě vás potěší podobně jako čerstvé – jistě jim
najdete uplatnění v buchtách, koláčích
nebo ovocných pohárech…

KNOW-HOW  Sůl napomůže tomu, aby se z ovoce uvolnila sladká šťáva, chuť vás proto zaručeně překvapí! Po zavaření máte asi půl roku na to, abyste ovoce spotřebovali. Nejlepší trvanlivost mají druhy s větším podílem cukru, jako třeba broskve či hrušky.

Komentáře

Anonym

Já to dělám zásadně bez vody, aby pak nebyly meruňky do buchty moc rozplizlé. Takže naskládám do sklenic bez vody, zasypu lžičkou cukru, sterilizuji. Nevím, jestli na tom něco je, ale do každé sklenice dáváme jednu pecku.

Apetit magazín

Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět
  • Jak na to

Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět

Připravte pro hosty na zahradní party originální pochoutky, po kterých se budou moci utlouct. Vybrali jsme jich pro vás některé, se kterými nemůžete šlápnout vedle. Od drobných předkrmů pro první návštěvníky, přes hlavní chod...
Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...
Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř
  • Poradna

Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř

Šťávy a omáčky často zůstanou na talíři jen proto, že není jak dostat do pusy a neporušit hned několik zásad správného stolování. Taková nesnáz ovšem Italy nezastaví. Vezmou kousek bílého pečiva a talíř jím vytřou do sucha. Tento zvyk je...

Obchod Apetit