0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Meruňky ve vlastní šťávě

Meruňky ve vlastní šťávě
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Meruňky ve vlastní šťávě

4.5 / 5. Počet hodnocení: 33
Do 30 minut Velmi snadné 2 sklenice 0,7l

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 410 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 70 g
Tuky 0 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednodušší recept už nenajdete!

Suroviny

meruňky 1 kg
sůl

Postup

1

Meruňky důkladně umyjte, rozpulte a vypeckujte. Řeznou plochou dolů je narovnejte do sklenic a trochu upěchujte. Skončete zhruba centimetr pod okrajem.

2

Ovoce zalijte převařenou vlažnou vodou a na závěr do každé sklenice přidejte pár zrnek soli. Zavíčkujte a nechte dvě hodiny stát.

3

V zavařovacím hrnci zavařujte dvacet minut při 80 stupních.

TIP: Ovoce můžete stejným způsobem zavařit i bez vody, sůl v tomto případě nasypte na dno sklenice pod meruňky. V zimě vás potěší podobně jako čerstvé – jistě jim najdete uplatnění v buchtách, koláčích nebo ovocných pohárech…

KNOW-HOW: Sůl pomůže tomu, aby se z ovoce uvolnila sladká šťáva, chuť vás proto zaručeně překvapí! Po zavaření máte asi půl roku na to, abyste ovoce spotřebovali. Nejlepší trvanlivost mají druhy s větším podílem cukru, jako třeba broskve či hrušky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/8

Komentáře

Anonym

Já to dělám zásadně bez vody, aby pak nebyly meruňky do buchty moc rozplizlé. Takže naskládám do sklenic bez vody, zasypu lžičkou cukru, sterilizuji. Nevím, jestli na tom něco je, ale do každé sklenice dáváme jednu pecku.

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč