Tvarohový nákyp můžete podávat jako bezvadnou sladkou tečku za nedělním obědem.
Suroviny
Postup
Nejdřív si připrave omáčku: Mražené ovoce (maliny, jahody, borůvky, směs...) nechte na mírném plameni rozpustit. Přidejte cukr a provařte. Solamyl smíchejte s vodou a za stálého míchání vlijte do ovocné směsi. Uveďte znovu do varu a pak nechte částečně vychladnout.
Elektrickým šlehačem vyšlehejte krupici, cukr, vanilkový cukr, žloutky a citronovou šťávu do hladkého krému. Do vzniklého krému vníchejte tvaroh.
Vyšlehejte tuhý sníh z bílků a přidejte ho do tvarohu.
Polovinu směsi nalijte do máslem vymazané nákypové formy, poklaďte ji asi centimetrovými plátky rohlíků a zalijte zbylou tvarohovou směsí. Sladký tvarohový nákyp pečte v předehřáté troubě asi 40 minut na 180 °C. Jednotlivé porce podáváme sypané vanilkovým cukrem a přelité ovocnou omáčkou.
TIP: Ovoce můžete přidat rovnou do tvarohu před pečením, skvělá jsou třeba jablka, meruňky nebo švestky.
Ilustrační foto: ImageProfessionals