Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Tvarohový nákyp s ovocem

Popis receptu: 
Vynikající. Může se jíst i za studena.
Autor: Kateřina Vlčková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    3 vejce 1 lžíce solamylu 4 lžíce vody 2 kostky tvarohu 2 lžíce krupice 100 g cukru krupice 50 g cukru krupice 2 balíčky vanilkového cukru 1-2 lžíce citronové šťávy máslo na vymazání 1 balíček mraženého ovoce 2 čerstvé rohlíky

Příprava jídla

Mražené ovoce (maliny, jahody, borůvky, směs...) necháme na mírném plameni rozpustit. Přidáme cukr a provaříme. Solamyl smícháme s vodou a za stálého míchání vlijeme do ovocné směsi. Uvedeme znovu do varu a pak necháme částečně vychladnout. Elektrickým šlehačem vyšleháme krupici, cukr, vanilkový cukr, žloutky a citronovou šťávu do hladkého krému. Pak do krému vmícháme tvaroh a nakones opatrně přimícháme tuhý sníh z bílků. Polovinu směsi nalijeme do máslem vymazané nákypové formy, poklademe ji asi centimetrovými plátky rohlíků a přikryjeme zbylou tvarohovou směsí. Sladký tvarohový nákyp s ovocem pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut na 180 °C. Jednotlivé porce podáváme sypané vanilkovým cukrem a přelité ovocnou omáčkou.
REKLAMA

Přidat komentář