Tvarohový nákyp s ovocem

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Tvarohový nákyp s ovocem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

3 vejce
1 lžíce solamylu
4 lžíce vody
2 kostky tvarohu
2 lžíce krupice
100 g cukru krupice
50 g cukru krupice
2 balíčky vanilkového cukru
1-2 lžíce citronové šťávy
máslo na vymazání
1 balíček mraženého ovoce
2 čerstvé rohlíky
Mražené ovoce (maliny, jahody, borůvky, směs...) necháme na mírném plameni rozpustit. Přidáme cukr a provaříme. Solamyl smícháme s vodou a za stálého míchání vlijeme do ovocné směsi. Uvedeme znovu do varu a pak necháme částečně vychladnout. Elektrickým šlehačem vyšleháme krupici, cukr, vanilkový cukr, žloutky a citronovou šťávu do hladkého krému. Pak do krému vmícháme tvaroh a nakones opatrně přimícháme tuhý sníh z bílků. Polovinu směsi nalijeme do máslem vymazané nákypové formy, poklademe ji asi centimetrovými plátky rohlíků a přikryjeme zbylou tvarohovou směsí. Sladký tvarohový nákyp s ovocem pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut na 180 °C. Jednotlivé porce podáváme sypané vanilkovým cukrem a přelité ovocnou omáčkou.
Autor: depesacka

Obchod Apetit