0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Americké lívance podle Elvise

Americké lívance
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Americké lívance podle Elvise

4.3/5 Počet hodnocení: 24
Více než hodinu Velmi snadné Na 3 "věže"

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5900 kcal
Bílkoviny 167 g
Sacharidy 648 g
Tuky 283 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na první pohled šílenou kombinaci banánů, slaniny a javorového sirupu si zamilujete stejně jako král rokenrolu Elvis Presley!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 450 g
moučkový cukr 60 g
kypřicí prášek do pečiva 20 g
sůl 1 špetka
vejce 3 ks
mléko 550 ml
vlažné
sádlo 50 g
rozpuštěné, nebo 80 g másla
olej
na opékání
Na dokončení
máslo 3 PL
velké
javorový sirup 300 ml

Postup

1

Promíchejte suché ingredience, přidejte mléko a vejce a rozmixujte. Nakonec pomalu zašlehejte rozpuštěné sádlo nebo máslo. Pořád mixujte, aby se z tuku neudělaly v těstě žmolky a aby bylo hezky hladké. V případě potřeby můžete těsto trochu naředit mlékem a znovu důkladně promixovat

2

Postupně z těsta připravte americké lívance. Pánev vytřete ubrouskem namočeným v oleji, vlijte zhruba naběračku těsta a na velmi mírném plameni opékejte lívance. Postupně takto spotřebujte všechno těsto. Z opečených lívanců a ingrediencí na dokončení stavte ‚věže‘ – viz Jak na to.

TRIKY ŠÉFCUKRÁŘE
Zdeněk Lahovský opéká lívance na pánvičce z Tescomy o průměru 13cm. Těsto radí uchovat v lednici v uzavřené nádobě, kde vydrží i několik dní, takže z něj můžete připravovat vydatnou snídani amerického střihu den co den. 

JAK NA TO

opečené banány a slanina

  • Banány nakrájejte na šikmé plátky a postupně je opečte na másle, ke konci podlijte trochou javorového sirupu a nechte lehce zkaramelizovat.
  • Všechny plátky slaniny postupně opečte dokřupava. Část tuku odeberte a k zbylému vlijte javorový sirup a svařte (stačí jen přivést k varu)

servírování lívanců

  • Vždy 4 lívance potřete burákovým máslem. První dejte do středu talíře a rozložte na něj banány. Položte na něj další a na ten dejte slaninu.
  • Zopakujte vrstvu s banánem a se slaninou. Navrch položte poslední nepotřený lívanec a bohatě přelijte javorovým sirupem z pánve. 
 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/2

Komentáře

Henrieta Tulejova

Povodne bolo v recepte namiesto 50gsadla ako alternativa 80g masla rozpusteneho

Martina Kojzarová

In reply to by Htulejova

Dobrý den, máte pravdu, alternativa opravdu vypadla. Doplnili jsme ji zpět. Moc děkujeme :-).

Krásné léto, redakce Apetitu

Apetit magazín

AD
Čím letos potěšíte koledníky?
  • Zajímavosti

Čím letos potěšíte koledníky?

Jeden z největších svátků jídla a hojnosti už je za rohem, takže se už ani my nemůžeme dočkat heboučkých mazanců, sladkých beránků a vyladěných nádivek. K Velikonocům patří kromě všemožného mlsání i nadělování koledníkům. Aby vás...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč