Na první pohled šílenou kombinaci banánů, slaniny a javorového sirupu si zamilujete stejně jako král rokenrolu Elvis Presley!
Suroviny
mouka pšeničná hladká
450
g
moučkový cukr
60
g
kypřicí prášek do pečiva
20
g
sůl
1
špetka
vejce
3
ks
mléko
550
ml
vlažné
sádlo
50
g
rozpuštěné, nebo 80 g másla
olej
na opékání
Na dokončení
anglická slanina
300
g
máslo
3
PL
banány
3
ks
velké
arašídové máslo
½
sklenky
javorový sirup
300
ml
Postup
1
Promíchejte suché ingredience, přidejte mléko a vejce a rozmixujte. Nakonec pomalu zašlehejte rozpuštěné sádlo nebo máslo. Pořád mixujte, aby se z tuku neudělaly v těstě žmolky a aby bylo hezky hladké. V případě potřeby můžete těsto trochu naředit mlékem a znovu důkladně promixovat
2
Postupně z těsta připravte americké lívance. Pánev vytřete ubrouskem namočeným v oleji, vlijte zhruba naběračku těsta a na velmi mírném plameni opékejte lívance. Postupně takto spotřebujte všechno těsto. Z opečených lívanců a ingrediencí na dokončení stavte ‚věže‘ – viz Jak na to.
TRIKY ŠÉFCUKRÁŘE
Zdeněk Lahovský opéká lívance na pánvičce z Tescomy o průměru 13cm. Těsto radí uchovat v lednici v uzavřené nádobě, kde vydrží i několik dní, takže z něj můžete připravovat vydatnou snídani amerického střihu den co den.
JAK NA TO
- Banány nakrájejte na šikmé plátky a postupně je opečte na másle, ke konci podlijte trochou javorového sirupu a nechte lehce zkaramelizovat.
- Všechny plátky slaniny postupně opečte dokřupava. Část tuku odeberte a k zbylému vlijte javorový sirup a svařte (stačí jen přivést k varu)
- Vždy 4 lívance potřete burákovým máslem. První dejte do středu talíře a rozložte na něj banány. Položte na něj další a na ten dejte slaninu.
- Zopakujte vrstvu s banánem a se slaninou. Navrch položte poslední nepotřený lívanec a bohatě přelijte javorovým sirupem z pánve.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Vzpomínka na Ameriku(14 receptů )
- Snídaně pro dva(12 receptů )
- Palačinky a lívance: 50 ověřených receptů od českých po japonské(50 receptů )
Komentáře
In reply to Povodne bolo v recepte… by Htulejova
Dobrý den, máte pravdu, alternativa opravdu vypadla. Doplnili jsme ji zpět. Moc děkujeme :-).
Krásné léto, redakce Apetitu