Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Americké lívance
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 26
Více než hodinu Velmi snadné Na 3 "věže"

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5900 kcal
Bílkoviny 167 g
Sacharidy 648 g
Tuky 283 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na první pohled šílenou kombinaci banánů, slaniny a javorového sirupu si zamilujete stejně jako král rokenrolu Elvis Presley!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 450 g
moučkový cukr 60 g
kypřicí prášek do pečiva 20 g
sůl 1 špetka
vejce 3 ks
mléko 550 ml
vlažné
sádlo 50 g
rozpuštěné, nebo 80 g másla
olej
na opékání
Na dokončení
máslo 3 PL
velké

Postup

1

Promíchejte suché ingredience, přidejte mléko a vejce a rozmixujte. Nakonec pomalu zašlehejte rozpuštěné sádlo nebo máslo. Pořád mixujte, aby se z tuku neudělaly v těstě žmolky a aby bylo hezky hladké. V případě potřeby můžete těsto trochu naředit mlékem a znovu důkladně promixovat

2

Postupně z těsta připravte americké lívance. Pánev vytřete ubrouskem namočeným v oleji, vlijte zhruba naběračku těsta a na velmi mírném plameni opékejte lívance. Postupně takto spotřebujte všechno těsto. Z opečených lívanců a ingrediencí na dokončení stavte ‚věže‘ – viz Jak na to.

TRIKY ŠÉFCUKRÁŘE
Zdeněk Lahovský opéká lívance na pánvičce z Tescomy o průměru 13cm. Těsto radí uchovat v lednici v uzavřené nádobě, kde vydrží i několik dní, takže z něj můžete připravovat vydatnou snídani amerického střihu den co den. 

JAK NA TO

opečené banány a slanina

  • Banány nakrájejte na šikmé plátky a postupně je opečte na másle, ke konci podlijte trochou javorového sirupu a nechte lehce zkaramelizovat.
  • Všechny plátky slaniny postupně opečte dokřupava. Část tuku odeberte a k zbylému vlijte javorový sirup a svařte (stačí jen přivést k varu)

servírování lívanců

  • Vždy 4 lívance potřete burákovým máslem. První dejte do středu talíře a rozložte na něj banány. Položte na něj další a na ten dejte slaninu.
  • Zopakujte vrstvu s banánem a se slaninou. Navrch položte poslední nepotřený lívanec a bohatě přelijte javorovým sirupem z pánve. 
 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/2

Komentáře

Henrieta
Tulejova
Povodne bolo v recepte namiesto 50gsadla ako alternativa 80g masla rozpusteneho
Martina
Kojzarová

In reply to by Htulejova

Dobrý den, máte pravdu, alternativa opravdu vypadla. Doplnili jsme ji zpět. Moc děkujeme :-).

Krásné léto, redakce Apetitu

Apetit magazín

Jak uvařit dokonalou rýži basmati, po které nepřiberete
  • Tipy a triky

Jak uvařit dokonalou rýži basmati, po které nepřiberete

Rýže basmati vyniká svými dlouhými zrny a aromatickou chutí, podobně jako rýže jasmínová. Roste v podhůří Himálaje, kde jí místní podmínky dodávají jedinečné aroma. Skvěle doprovodí indické pokrmy, nemusíte se však ostýchat uvařit ji i ke...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč