0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Trhanec
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.1 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 10 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1944 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 240 g
Tuky 67 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pozor, naše roztrhaná nadýchaná palačinka s ovocem způsobuje závislost! Trhanec je fantastické sladké jídlo pro všechny - nejen pro kuchaře, kterým se klasická palačinka ne a nedaří. 

Suroviny

rozinky 50 g
rum 50 ml
mouka pšeničná hladká 100 g
smetana 4 PL
60 ml
mléko 120 ml
vejce 3 ks
velká, žloutky a bílky zvlášť
sůl špetka
vanilkový cukr 1 bal
krupicový cukr 1 PL
máslo 1 PL
na smažení
Na posypání a ozdobení
cukr 1 PL
mletý
ovoce
lesní - maliny, jahody, nebo jableční kompot a skořice

Postup

1

Rozinky namočte na půl hodiny do rumu.

2

Z mouky, mléka, smetany, žloutků a špetky soli vyšlehejte metličkou hladké těstíčko a také ho nechte půl hodiny v chladu odpočinout.

3

Bílky ušlehejte, pak k nim přidejte oba druhy cukru a ještě chvíli prošlehejte. Sníh společně s okapanými rozinkami jemně zapracujte do těstíčka.

4

V pánvi rozehřejte máslo, vlijte těsto a na středním plameni opékejte tři až čtyři minuty, dokud palačinka nezezlátne. Obraťte a opečte i z druhé strany.

5

Hotovou palačinku roztrhejte dvěma vidličkami (klasický postup velí nekrájet) a rozdělte na talíře.

Trhance ozdobte ovocem, případně okapanými jablky z kompotu, a pocukrujte.

Rakouská inspirace 
Trhance můžete také přelít žlutkovým krémem z předchozího receptu a jednoduchou ovocnou omáčkou. Jak ji připravíte? Ke 100 g mražených malin přidejte dvě lžíce vody a dvě minuty prohřejte v mikrovlnné troubě. Těšte se na velmi intenzivní labužnický zážitek!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/5

Komentáře

Apetit magazín

Jak uvařit různé druhy rýže, aby byla vždy perfektní
  • Tipy a triky

Jak uvařit různé druhy rýže, aby byla vždy perfektní

Nemáte rýžovar a s vařením rýže pořád trochu bojujete? Přečtěte si naše rady v článku, podle kterých už bude vždy dokonalá! Byla by však škoda omezit se pouze na jeden druh a způsob její přípravy, vyzkoušejte rýži třeba divokou, červenou či...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?
  • Kvízy

KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?

Soutěž MasterChef už má v Česku za sebou několik řad a jeho popularita neuvadá. Diváci můžou obdivovat talentované kuchaře, kteří se snaží uvařit jídla jako z michelinské restaurace. Někdy se to povede, někdy ne. Uměli byste honosná jídla...
Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...

Obchod Apetit