Pozor, naše roztrhaná nadýchaná palačinka s ovocem způsobuje závislost! Trhanec je fantastické sladké jídlo pro všechny - nejen pro kuchaře, kterým se klasická palačinka ne a nedaří.
Suroviny
Postup
Rozinky namočte na půl hodiny do rumu.
Z mouky, mléka, smetany, žloutků a špetky soli vyšlehejte metličkou hladké těstíčko a také ho nechte půl hodiny v chladu odpočinout.
Bílky ušlehejte, pak k nim přidejte oba druhy cukru a ještě chvíli prošlehejte. Sníh společně s okapanými rozinkami jemně zapracujte do těstíčka.
V pánvi rozehřejte máslo, vlijte těsto a na středním plameni opékejte tři až čtyři minuty, dokud palačinka nezezlátne. Obraťte a opečte i z druhé strany.
Hotovou palačinku roztrhejte dvěma vidličkami (klasický postup velí nekrájet) a rozdělte na talíře.
Trhance ozdobte ovocem, případně okapanými jablky z kompotu, a pocukrujte.
Rakouská inspirace
Trhance můžete také přelít žlutkovým krémem z předchozího receptu a jednoduchou ovocnou omáčkou. Jak ji připravíte? Ke 100 g mražených malin přidejte dvě lžíce vody a dvě minuty prohřejte v mikrovlnné troubě. Těšte se na velmi intenzivní labužnický zážitek!
Komentáře
14.11.2007 09:38
Apetit 5/07