0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2.9 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 10 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1944 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 240 g
Tuky 67 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pozor, naše roztrhaná nadýchaná palačinka s ovocem způsobuje závislost! Trhanec je fantastické sladké jídlo pro všechny - nejen pro kuchaře, kterým se klasická palačinka ne a nedaří. 

Suroviny

rozinky 50 g
rum 50 ml
mouka pšeničná hladká 100 g
smetana 4 PL
60 ml
mléko 120 ml
vejce 3 ks
velká, žloutky a bílky zvlášť
sůl špetka
vanilkový cukr 1 bal
krupicový cukr 1 PL
máslo 1 PL
na smažení
Na posypání a ozdobení
cukr 1 PL
mletý
ovoce
lesní - maliny, jahody, nebo jableční kompot a skořice

Postup

1

Rozinky namočte na půl hodiny do rumu.

2

Z mouky, mléka, smetany, žloutků a špetky soli vyšlehejte metličkou hladké těstíčko a také ho nechte půl hodiny v chladu odpočinout.

3

Bílky ušlehejte, pak k nim přidejte oba druhy cukru a ještě chvíli prošlehejte. Sníh společně s okapanými rozinkami jemně zapracujte do těstíčka.

4

V pánvi rozehřejte máslo, vlijte těsto a na středním plameni opékejte tři až čtyři minuty, dokud palačinka nezezlátne. Obraťte a opečte i z druhé strany.

5

Hotovou palačinku roztrhejte dvěma vidličkami (klasický postup velí nekrájet) a rozdělte na talíře.

Trhance ozdobte ovocem, případně okapanými jablky z kompotu, a pocukrujte.

Rakouská inspirace 
Trhance můžete také přelít žlutkovým krémem z předchozího receptu a jednoduchou ovocnou omáčkou. Jak ji připravíte? Ke 100 g mražených malin přidejte dvě lžíce vody a dvě minuty prohřejte v mikrovlnné troubě. Těšte se na velmi intenzivní labužnický zážitek!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/5

Komentáře

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit