Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Trhanec
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 13
Do 10 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1944 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 240 g
Tuky 67 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pozor, naše roztrhaná nadýchaná palačinka s ovocem způsobuje závislost! Trhanec je fantastické sladké jídlo pro všechny - nejen pro kuchaře, kterým se klasická palačinka ne a nedaří. 

Suroviny

rum 50 ml
60 ml
mléko 120 ml
vejce 3 ks
velká, žloutky a bílky zvlášť
sůl špetka
na smažení
Na posypání a ozdobení
cukr 1 PL
mletý
ovoce
lesní - maliny, jahody, nebo jableční kompot a skořice

Postup

1

Rozinky namočte na půl hodiny do rumu.

2

Z mouky, mléka, smetany, žloutků a špetky soli vyšlehejte metličkou hladké těstíčko a také ho nechte půl hodiny v chladu odpočinout.

3

Bílky ušlehejte, pak k nim přidejte oba druhy cukru a ještě chvíli prošlehejte. Sníh společně s okapanými rozinkami jemně zapracujte do těstíčka.

4

V pánvi rozehřejte máslo, vlijte těsto a na středním plameni opékejte tři až čtyři minuty, dokud palačinka nezezlátne. Obraťte a opečte i z druhé strany.

5

Hotovou palačinku roztrhejte dvěma vidličkami (klasický postup velí nekrájet) a rozdělte na talíře.

6

Trhance ozdobte ovocem, případně okapanými jablky z kompotu, a pocukrujte.

Rakouská inspirace 
Trhance můžete také přelít žlutkovým krémem z předchozího receptu a jednoduchou ovocnou omáčkou. Jak ji připravíte? Ke 100 g mražených malin přidejte dvě lžíce vody a dvě minuty prohřejte v mikrovlnné troubě. Těšte se na velmi intenzivní labužnický zážitek!

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/5

Komentáře

14.11.2007 09:38
Recept se nachází v č.5/07 str.26

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...