Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nedělní francouzský toust

Nedělní francouzský toust
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Nedělní francouzský toust

4.3/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 825 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 39 g
Tuky 48 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Fantastická snídaně jako z pětihvězdičkového hotelu. Připravená je za pár minut, o to déle si ji můžete vychutnávat…

Suroviny

vejce 3 ks
krupicový cukr 1,5 PL
skořice 1 špetka
sůl 1 špetka
vanilkový extrakt 2 ČL
chleba bílý 8 plátků
viz Něco navíc
máslo
na opékání (viz Něco navíc)
ovoce
čerstvé – podle sezony a chuti, k podávání
k podávání
moučkový cukr
k podávání

Postup

1

V širší misce (takové, aby se do ní dal položit plátek chleba) prošlehejte smetanu, vejce, bourbon, cukr, skořici, sůl a vanilkový extrakt.

2

V pánvi rozpusťte oříšek másla. Plátek pečiva namočte do směsi vajec a smetany a nechte nasáknout, vyjměte, nechte lehce okapat a vložte do pánve. Opékejte zhruba 2 minuty z každé strany tak, aby byl toust pěkně dozlatova. Zopakujte se zbylým pečivem.

3

Hotové tousty podávejte horké, nejlépe s čerstvým ovocem, zalité javorovým sirupem a poprášené moučkovým cukrem.

NĚCO NAVÍC

  • Pečivo – nejlepší francouzský toust je z briošky, protože je sama o sobě chuťově skvělá. Máte-li ji v celku, uřízněte jí pěkně tlustý plátek, klidně 2cm. Použít ale můžete i mazanec nebo vánočku. Pokud nemáte ani jedno, sáhněte po dobrém bílém toustovém chlebu. Obecně platí, že čím starší pečivo bude, tím lépe, suché totiž dobře nasaje směs vajíček, smetany a cukru.
  • Máslo – ideální je to přepuštěné, protože se nepřepaluje.
  • Alkohol – namísto bourbonu můžete použít i koňak nebo tmavý rum. Dobré však bude i mandlové amaretto, oříškové frangelico nebo pomerančové cointreau.
  • Koření – kromě skořice můžete přidat i špetku čerstvě strouhaného muškátového oříšku, ale třeba i směs perníkového koření nebo koření na spekulky.
  • K podávání – nejlepší je čerstvé ovoce, a pokud se chcete hodně rozmazlit, tak i šlehačka. K francouzskému toustu jsou ale skvělé i sirupy jako javorový, datlový nebo třeba borůvkový a přelít ho můžete i medem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit Snídaně a svačiny spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit Snídaně a svačiny

Apetit magazín

Jak uvařit dokonalou rýži basmati, po které nepřiberete
  • Tipy a triky

Jak uvařit dokonalou rýži basmati, po které nepřiberete

Rýže basmati vyniká svými dlouhými zrny a aromatickou chutí, podobně jako rýže jasmínová. Roste v podhůří Himálaje, kde jí místní podmínky dodávají jedinečné aroma. Skvěle doprovodí indické pokrmy, nemusíte se však ostýchat uvařit ji i ke...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč