0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Polentové lívanečky

Polentové lívanečky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Polentové lívanečky

4 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 974 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 116 g
Tuky 52 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neotřelá sladká snídaně, kterou máte na stole za pár minut. Stačí si vše připravit večer předem a ráno kukuřičné lívanečky jen opéct. Navíc je můžete neustále obměňovat!

Suroviny

polenta 150 g
instantní
voda 375 ml
lze nahradit mlékem
máslo 4 PL
ovoce
čerstvé, k podávání
jogurt
lze nahradit zakysanou smetanou, k podávání
javorový sirup
k podávání
moučkový cukr
na poprášení

1 Polentu uvařte ve vodě nebo v mléce podle návodu na obalu a nakonec do ní vmíchejte 2 lžíce másla. Vlijte ji na plech vyložený pečicím papírem, nechte lehce zchladnout a potom přendejte na potravinářskou fólii a zformujte do tvaru válečku (jako knedlík) a pořádně utáhněte. Dejte do lednice ztuhnout.

2 Ztuhlý polentový váleček vybalte a nakrájejte na plátky. V pánvi rozehřejte po částech zbylé máslo a kolečka na něm postupně opečte. Podávejte s ovocem, jogurtem či zakysankou, posypané moučkovým cukrem a přelité javorovým sirupem.

NĚCO NAVÍC 
Polentu můžete rozdělit i do formiček na muffiny. Také lze vlít například do formy na srnčí hřbet, vyložený pečicím papírem, a po ztuhnutí nakrájet na plátky. Polentu můžete vlít na plech a nechat ztuhnout a poté vykrájet tvary (kolečka, srdíčka) nebo ji jen nakrájet na čtverečky.

OBMĚNY:
Zkuste polentu napříště uvařit v rostlinném ‚mléce‘, vhodné je mandlové, ovesné, makové nebo třeba kokosové. Jemnost polentě dodá nejen máslo, ale také mascarpone či smetana. Polentu lze ochutit přímo během vaření, např. vanilkou či skořicí, do směsi je možné přidat trochu strouhaného kokosu nebo jemně mletých mandlí či lískových ořechů. Ke konci opékání polenty můžete do pánve přisypat ovoce, nechat ho trochu opéct, podlít alkoholem a flambovat.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/5

Apetit magazín

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den
  • Tipy redakce

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den

Růst cen potravin nenahrává drahým surovinám, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto...
Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč