Granoly podle tohohle receptu vyrobíte víc než na dvě porce, ale ve vzduchotěsné nádobě vám vydrží i pár týdnů.
Suroviny
Postup
Banány vložte do velkého mrazicího sáčku a dejte přes noc zmrazit. Snažte se je přitom rozprostřít co nejvíc naplocho, aby se kousky k sobě moc nelepily. Po 2 hodinách obsah sáčku protřeste, aby kousky banánu zůstaly co nejvíc oddělené.
Na granolu předehřejte troubu na 160°C, horkovzdušnou na 140°C. V rendlíčku na mírném ohni rozehřejte kokosový olej s javorovým sirupem, aby se spojily. Ostatní suroviny nasypte do mísy, zalijte teplou tekutinou a dobře promíchejte, aby se suché přísady dobře obalily. Rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte 30 minut dozlatova a dokřupava. Každých 10 minut promíchejte, aby se všechno peklo rovnoměrně. Pak nechte zcela vychladnout.
Odsypte si 40 g granoly, které sníte hned, a zbytek uložte do vzduchotěsné nádoby na pozdější použití.
Mražené banány nasypte do mixéru nebo robotu se sekacím nástavcem a přidejte 150 g borůvek a mandlové mléko. Rozmixujte dohladka a rozdělte do dvou misek.
Po okraji misky nasypte na smoothie granolu a přidejte k ní na ozdobu i sušené maliny. Doprostřed nasypte ostatní ovoce a zbývající borůvky a kopeček ovoce posypte jedlými květy (podle chuti a možností), kokosovými hoblinami a semínky z granátového jablka. Ihned podávejte.
NĚCO NAVÍC
Když zapomenete dát banány zmrazit, nic se neděje. Vhoďte je do přístroje k ostatním přísadám na smoothie a přidejte pár kostek ledu, aby získalo správnou konzistenci.