Ricottové vafle à la mrkvový dort

Ricottové vafle à la mrkvový dort

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do hodiny Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2050 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 164 g
Tuky 107 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mrkvový dort nikdy neomrzí, proměňte ho v nejlepší snídani pod sluncem.

Související recepty

Suroviny

ricotta 200 g
mléko 200 ml
třtinový cukr 1 PL
pomeranč 0.5 ks
šťáva a nastrouhaná kůra
vanilkový lusk 0.5 ks
semínka vyškrábnutá
skořice 1 ČL
mletá
vejce 3 ks
vlašské ořechy 40 g
jemně namleté, lze nahradit lískovými oříšky
mouka pšeničná hladká 120 g
kypřicí prášek do pečiva 0.5 bal
6 g
mrkev 1 ks
střední, nastrouhaná najemno
sůl 1 špetka
vlašské ořechy 1 hrst
sekané
olej - sprej
lze nahradit rostlinným olejem či přepuštěneým máslem na vytření plotýnek
K podávání
zakysaná smetana
kokosový sirup
lze nahradit javorovým
maliny
čerstvé a/nebo lyofilizované
granátové jablko
zrnka
bazalka
lze nahradit mátou

1 Ricottu prošlehejte s mlékem, cukrem, šťávou a kůrou z pomeranče, vanilkou, skořicí a žloutky a do směsi zašlehejte mix mouky a strouhaných oříšků s práškem do pečiva, který jste předem přesili přes jemné sítko, a nastrouhanou mrkev. Opatrně stěrkou do těsta zapracujte pevný sníh vyšlehaný z bílků a špetky soli a nakonec i sekané ořechy. Rozehřejte vaflovač, povrch plotýnek postříkejte olejem ve spreji nebo vytřete olejem či přepuštěným máslem a z těsta postupně pečte vafle.

2 Podávejte s kopečkem zakysané smetany, polité sirupem, ozdobené malinami, zrnky granátového jablka, drcenými lyofilizovanými malinami a lístky bazalky nebo máty.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/3

Apetit magazín

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu
  • Suroviny

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu

Lískové oříšky jsou oblíbené díky své lahodné chuti a velkému množství zdraví prospěšných látek. Pokud potřebujete doplnit energii po cvičení nebo po pracovním výkonu, sáhněte po nich. Vytvořit si z nich můžete alternativy sladkých...
Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit