Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ricottové vafle à la mrkvový dort
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 16
Do hodiny Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2050 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 164 g
Tuky 107 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mrkvový dort nikdy neomrzí, proměňte ho v nejlepší snídani pod sluncem.

Suroviny

ricotta 200 g
mléko 200 ml
třtinový cukr 1 PL
šťáva a nastrouhaná kůra
semínka vyškrábnutá
mletá
vejce 3 ks
jemně namleté, lze nahradit lískovými oříšky
kypřicí prášek do pečiva ½ bal
6 g
mrkev 1 ks
střední, nastrouhaná najemno
sůl 1 špetka
sekané
olej ve spreji
lze nahradit rostlinným olejem či přepuštěneým máslem na vytření plotýnek
K podávání
kokosový sirup
lze nahradit javorovým
čerstvé a/nebo lyofilizované
bazalka
lze nahradit mátou

Postup

1

Ricottu prošlehejte s mlékem, cukrem, šťávou a kůrou z pomeranče, vanilkou, skořicí a žloutky a do směsi zašlehejte mix mouky a strouhaných oříšků s práškem do pečiva, který jste předem přesili přes jemné sítko, a nastrouhanou mrkev. Opatrně stěrkou do těsta zapracujte pevný sníh vyšlehaný z bílků a špetky soli a nakonec i sekané ořechy. Rozehřejte vaflovač, povrch plotýnek postříkejte olejem ve spreji nebo vytřete olejem či přepuštěným máslem a z těsta postupně pečte vafle.

2

Podávejte s kopečkem zakysané smetany, polité sirupem, ozdobené malinami, zrnky granátového jablka, drcenými lyofilizovanými malinami a lístky bazalky nebo máty.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/3

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...