Ricottové vafle à la mrkvový dort

Ricottové vafle à la mrkvový dort
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ricottové vafle à la mrkvový dort

4.2 / 5. Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2050 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 164 g
Tuky 107 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mrkvový dort nikdy neomrzí, proměňte ho v nejlepší snídani pod sluncem.

Suroviny

ricotta 200 g
mléko 200 ml
třtinový cukr 1 PL
pomeranč 0.5 ks
šťáva a nastrouhaná kůra
vanilkový lusk 0.5 ks
semínka vyškrábnutá
skořice 1 ČL
mletá
vejce 3 ks
vlašské ořechy 40 g
jemně namleté, lze nahradit lískovými oříšky
mouka pšeničná hladká 120 g
kypřicí prášek do pečiva 0.5 bal
6 g
mrkev 1 ks
střední, nastrouhaná najemno
sůl 1 špetka
vlašské ořechy 1 hrst
sekané
olej ve spreji
lze nahradit rostlinným olejem či přepuštěneým máslem na vytření plotýnek
K podávání
zakysaná smetana
kokosový sirup
lze nahradit javorovým
maliny
čerstvé a/nebo lyofilizované
granátové jablko
zrnka
bazalka
lze nahradit mátou

1 Ricottu prošlehejte s mlékem, cukrem, šťávou a kůrou z pomeranče, vanilkou, skořicí a žloutky a do směsi zašlehejte mix mouky a strouhaných oříšků s práškem do pečiva, který jste předem přesili přes jemné sítko, a nastrouhanou mrkev. Opatrně stěrkou do těsta zapracujte pevný sníh vyšlehaný z bílků a špetky soli a nakonec i sekané ořechy. Rozehřejte vaflovač, povrch plotýnek postříkejte olejem ve spreji nebo vytřete olejem či přepuštěným máslem a z těsta postupně pečte vafle.

2 Podávejte s kopečkem zakysané smetany, polité sirupem, ozdobené malinami, zrnky granátového jablka, drcenými lyofilizovanými malinami a lístky bazalky nebo máty.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/3

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit