0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ricottové vafle à la mrkvový dort

Ricottové vafle à la mrkvový dort
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ricottové vafle à la mrkvový dort

4.3 / 5. Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2050 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 164 g
Tuky 107 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mrkvový dort nikdy neomrzí, proměňte ho v nejlepší snídani pod sluncem.

Suroviny

ricotta 200 g
mléko 200 ml
třtinový cukr 1 PL
pomeranč 0.5 ks
šťáva a nastrouhaná kůra
vanilkový lusk 0.5 ks
semínka vyškrábnutá
skořice 1 ČL
mletá
vejce 3 ks
vlašské ořechy 40 g
jemně namleté, lze nahradit lískovými oříšky
mouka pšeničná hladká 120 g
kypřicí prášek do pečiva 0.5 bal
6 g
mrkev 1 ks
střední, nastrouhaná najemno
sůl 1 špetka
vlašské ořechy 1 hrst
sekané
olej ve spreji
lze nahradit rostlinným olejem či přepuštěneým máslem na vytření plotýnek
K podávání
zakysaná smetana
kokosový sirup
lze nahradit javorovým
maliny
čerstvé a/nebo lyofilizované
granátové jablko
zrnka
bazalka
lze nahradit mátou

1 Ricottu prošlehejte s mlékem, cukrem, šťávou a kůrou z pomeranče, vanilkou, skořicí a žloutky a do směsi zašlehejte mix mouky a strouhaných oříšků s práškem do pečiva, který jste předem přesili přes jemné sítko, a nastrouhanou mrkev. Opatrně stěrkou do těsta zapracujte pevný sníh vyšlehaný z bílků a špetky soli a nakonec i sekané ořechy. Rozehřejte vaflovač, povrch plotýnek postříkejte olejem ve spreji nebo vytřete olejem či přepuštěným máslem a z těsta postupně pečte vafle.

2 Podávejte s kopečkem zakysané smetany, polité sirupem, ozdobené malinami, zrnky granátového jablka, drcenými lyofilizovanými malinami a lístky bazalky nebo máty.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/3

Apetit magazín

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak na to: domácí kvašená zelenina
  • Tipy a triky

Jak na to: domácí kvašená zelenina

Japonci jsou národem, kde žijí nejdéle se dožívající lidé. Nikdo neví, čím to přesně je, i když pár teorií už vzniklo. Jedním z aspektů by mohla být kvašená zelenina kimči, kterou Japonci milují. Ať už si připravíte kimči nebo pickles,...

Obchod Apetit