Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Knedlíčky gyoza (bezmasé)

Jídlo původem z Číny je velmi oblíbené v Japonsku. Knedlíčky se smaží a poté ještě prohřívají v menším množství vody.

Vydání: 2011/1
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
PT15M
Vaření 0:15
Asijská

Ingredience

    • 200 g pevného tofu
    • 70 g mrkve, na jemné nudličky
    • 50 g najemno nasekaného zelí pak čoi
    • 40 g nasekaných vodních kaštanů (prodává Marks & Spencer)
    • 40 g nasekaných bambusových výhonků
    • 25 g nasekané česnekové pažitky
    • 2 stroužky česneku, podrcené
    • 1 lžíce tmavé sójové omáčky
    • 1/2 lžičky sezamového oleje
    • 1/4 lžičky soli
    • 1 balení plátků těsta gyoza kawa (prodávají obchody s japonskými specialitami, např. Japa)
    • 2 lžíce oleje na opečení knedlíčků

Příprava jídla

1 Tofu slijte, nakrájejte na kostičky a rozmačkejte. Pak ho smíchejte s veškerými surovinami až na těsto a 2 lžíce oleje.

2 Před sebe naskládejte plátky těsta. Berte je po jednom, navlhčeným prstem přejeďte po obvodu, do středu dejte vrchovatou lžičku náplně. Těsto přeložte přes náplň a přitiskněte k sobě okraje po celém půlkruhu.

3 V hlubší nepřilnavé pánvi či woku zahřejte olej a opatrně na něj naskládejte knedlíčky po ploché straně (bez spoje) a na prudkém ohni je opečte do zlatohněda (asi minutu). Aniž byste knedlíčky obraceli, přilijte 125 ml vody a přiklopte. Vařte 1–3 minuty, aby se prohřála náplň, pak pokračujte bez poklice, aby zmizela většina tekutiny.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vařené knedlíčky ťiao-c’

Vegetariánské knedlíčky

REKLAMA

Přidat komentář