0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krevetové gyozy s vývarem

Krevetové gyozy s vývarem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krevetové gyozy s vývarem

3 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1261 kcal
Bílkoviny 91 g
Sacharidy 165 g
Tuky 18 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Domácími knedlíčky gyoza vždy oslníte. Tahle elegantní verze s vývarem hravě obstojí jako první chod luxusního oběda či večeře.

Suroviny

krevety 250 g
vařené, loupané, nakrájené nadrobno
opražené nasucho, nasekané
pažitka 1 svazek
nakrájený nadrobno + k podávání
čínské
sójová omáčka 1 PL
světlá
zázvor (čerstvý) 6 cm
polovina nastrouhaná, polovina nakrájená na plátky
sezamový olej
sůl
pepř
čerstvě mletý
těsto na knedlíčky 28 ks
kulaté plátky těsta na gyozy
čaj 2 ČL
zelený
vývar zeleninový 1 l
třtinový cukr 2 ČL
rostlinný olej

Postup

1

Krevety promíchejte s arašídy, pažitkou, rýžovým vínem, sójovou omáčkou, nastrouhaným zázvorem a 1 lžící sezamového oleje, osolte a opepřete.

2

Do středu každého plátu těsta na knedlíčky dejte zhruba lžíci náplně, okraje těsta potřete vodou, těsto přeložte na půl, aby vznikl tvar půlměsíce, a prsty okraje těsta stiskněte k sobě, vytvarujte do vlnek a položte zvlněným okrajem nahoru na pracovní desku. Postupně takto spotřebujte všechnu náplň. 

3

Do džbánu dejte čaj a zalijte jej vroucím vývarem, nechte 2 minuty louhovat a sceďte do rendlíku. K ochucenému vývaru přidejte zázvor nakrájený na plátky, mirin a cukr a nechte zhruba 5 minut zvolna provařit.

4

V nepřilnavé pánvi rozehřejte lžíci oleje a vyskládejte do ní gyozy spojem nahoru. Opékejte je asi 2 minuty, aby zespoda byly dozlatova, poté do pánve vlijte cca půl hrnku vody a rychle přiklopte. Nechte 5 minut vařit v páře pod pokličkou, dokud se všechna voda nevyvaří. Pokud poté kraje gyoz vypadají bílé a nedovařené, přidejte ještě trochu vody, opět přiklopte a ještě minutku vařte. 

5

Podávejte v hlubokých talířích s vývarem, zdobte další pažitkou.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele
  • Jak na to

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele

Po vánočním hodování míváme chuť na lehčí ale výživná jídla, v nichž nechybí dávka bílkovin. Ať už si dáte Asií inspirovanou polévku, dýňovou frittatu nebo krůtí karbanátky, po všem se budete cítit sytě, přitom lehce a fit! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč