0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Knedlíčky gyoza neboli potstickers

Knedlíčky gyoza neboli potstickers
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Knedlíčky gyoza neboli potstickers

4.7 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2978 kcal
Bílkoviny 163 g
Sacharidy 369 g
Tuky 79 g
Vláknina 66 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ladislav Dvořák z TamarindTree vás zasvětí do tajů přípravy báječných asijských knedlíčků krok za krokem!

Takové knedlíčky jsou trochu jako suši. Na přípravu nepotřebujete nic moc extra, ale musíte si dát záležet na každém kousku. Knedlíčky jsou však přesně ten typ jídla, které vás bude bavit připravovat i jíst. A připravovat je můžete společně se svými přáteli.

Asi nejjednodušší na výrobu jsou knedlíčky shu mai – naplnit je a uvařit zvládne úplně každý a jsou i nejrychleji hotové. U knedlíčků z těsta wonton můžete zkusit i jejich smaženou verzi. „Na stole se vám tak pěkně sejdou nejen rozdílné náplně, ale i textury. I s balením si můžete vyhrát – hranaté těsto lze balit do trojúhelníčků nebo do obálek,“ radí Ladislav Dvořák. Jeho knedlíčků se nelze přejíst, a věřte, že jsme se snažili! 
 

TYP PRO DOKONALÝ VÝSLEDEK

  • Dejte si záležet při krájení ingrediencí. Všechny nakrájejte na co nejmenší kousky, a to včetně cibule, jarních cibulek, chilli papriček, zázvoru a koriandru. 

Suroviny

NA TĚSTO
mouka pšeničná hladká 460 g
sůl 0.5 ČL
slunečnicový olej
na smažení
NA NÁPLŇ
hovězí maso mleté 400 g
jedlá soda 1 ČL
škrob 1 ČL
sůl
třtinový cukr 1 ČL
sezamový olej 1 PL
víno rýžové 1 PL
pak čoi 1 ks
nakrouhané najemno
medvědí česnek (čerstvý) 2 ks
dva stonky divokého česneku, nasekané najemno
jarní cibulka 3 ks
nakrájená najemno
sójová omáčka světlá 2 PL
sójová omáčka tmavá 2 PL
NA OMÁČKU HOISIN
jarní cibulka 1 ks
zázvor (čerstvý) 0.5 cm
chilli paprička 1 ks
sezamový olej 1 PL
pomerančová šťáva
omáčka hoisin 6 PL

Postup

1

Připravte těsto a náplň
Mouku a sůl dejte do mísy, zalijte 270ml vroucí vodou (mouka se musí zapařit) a vypracujte hladké těsto. Zabalte je do fólie a nechte 30 minut odpočinout na pracovní ploše.

Mezitím smíchejte všechny suroviny na náplň.

Těsto rozdělte na dva díly, z každého vytvarujte bochánek, poté udělejte palcem uprostřed díru a vytvarujte z něj donut. Ten pak překrojte napůl a každou polovinu opět napůl. Jednotlivé kousky upravte na 8 stejných válečků. Každý pak nakrájejte na 4 kousky.

 
Knedličky gyoza - krok 1 - příprava těsta
ZDROJ: Apetitonline.cz
2

Každý kousek vyválejte na placičku, která bude mít tenké okraje a silný střed - to proto, že na středu se budou knedlíčky opékat. Jednou rukou si přidržujte placičku a druhou vyvalujte.

Knedličky gyoza - krok 2 - vyválení těsta
ZDROJ: Apetitonline.cz
3

Doprostřed placičky dejte náplň (necelou lžíci) a začněte balit. Těsto jakoby přehněte napůl, ale neslepujte je, jedna strana zůstane hladká, druhou skládejte do malých vlnek a postupně přilepujte k hladké polovině.

Knedličky gyoza - krok 3 - tvarování knedlíčků
ZDROJ: Apetitonline.cz
4

Na pánev vlijte trochu slunečnicového oleje a rozpalte ji. Když je horká, rozložte na ni knedlíčky (spojem nahoru) a chvíli je smažte, když jsou zespodu opečené dozlatova (nebojte se je hodně opéct), vlijte na pánev vroucí vodu (zhruba 1 cm) a přiklopte pokličkou.

Jakmile se voda vyvaří, zkontrolujte, jestli už jsou knedlíčky hotové - těsto by mělo změknout, lehce zesklovatět a ztmavnout. Případně ještě dolijte vroucí vodu a dál pod pokličkou vařte.

 
Knedličky gyoza - krok 4 - vaření knedlíčků
ZDROJ: Apetitonline.cz
5

Připravte omáčku hoisin
Jarní cibulku a zázvor nasekejte nadrobno. Chilli papričku podélně rozřízněte, zbavte semínek a nakrájejte nadrobno.

Vše dejte do misky a přilijte olej, pomerančovou šťávu (Tu přidávejte do omáčky hoisin postupně; dodá jí svěží ovocnou chuť. Pokud máte pomeranče menší, dejte klidně dva.) a omáčku hoisin.

Promíchejte a nechte alespoň půl hodiny rozležet.

Knedličky gyoza - krok 5 - příprava omáčky
ZDROJ: Apetitonline.cz

Související články

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit