Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Knedlíčky gyoza neboli potstickers
Knedlíčky gyoza neboli potstickers
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Knedlíčky gyoza neboli potstickers

4.5/5 Počet hodnocení: 25
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2993 kcal
Bílkoviny 163 g
Sacharidy 370 g
Tuky 79 g
Vláknina 66 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ladislav Dvořák z TamarindTree vás zasvětí do tajů přípravy báječných asijských plněných knedlíčků gyoza neboli potstickers. Díky receptu krok za krokem je v pohodě zvládnete připravit i ve své kuchyni a bez speciálního vybavení. Naučíte se připravit také skvěle ochucenou omáčkou hoisin.

Skryt pre seznam

Suroviny

NA TĚSTO
sůl ½ ČL
slunečnicový olej
na smažení
NA NÁPLŇ
škrob 1 ČL
kukuřičný
sůl
třtinový cukr 1 ČL
sezamový olej 1 PL
pak čoi 1 ks
nakrouhané najemno
dva stonky divokého česneku, nasekané najemno
jarní cibulka 3 ks
nakrájená najemno
sójová omáčka světlá 2 PL
sójová omáčka tmavá 2 PL
NA OMÁČKU HOISIN
jarní cibulka 1 ks
zázvor (čerstvý) ½ cm
sezamový olej 1 PL
pomerančová šťáva

Postup

Knedličky gyoza – příprava těsta
ZDROJ: Apetit
1

Připravte těsto a náplň. Mouku a sůl dejte do mísy, zalijte 270 ml vroucí vodou (mouka se musí zapařit) a vypracujte hladké těsto. Zabalte je do fólie a nechte 30 minut odpočinout na pracovní ploše.

 
2

Mezitím smíchejte všechny suroviny na náplň.

3

Těsto rozdělte na dva díly, z každého vytvarujte bochánek, poté udělejte palcem uprostřed díru a vytvarujte z něj donut. Ten pak překrojte napůl a každou polovinu opět napůl. Jednotlivé kousky upravte na 8 stejných válečků. Každý pak nakrájejte na 4 kousky.

Knedličky gyoza – vyválení těsta
ZDROJ: Apetit
4

Každý kousek vyválejte na placičku, která bude mít tenké okraje a silný střed – to proto, že na středu se budou knedlíčky opékat. Jednou rukou si přidržujte placičku a druhou vyvalujte.

Knedličky gyoza – tvarování knedlíčků
ZDROJ: Apetit
5

Doprostřed placičky dejte necelou lžíci náplně a začněte balit. Těsto jakoby přehněte napůl, ale neslepujte je, jedna strana zůstane hladká, druhou skládejte do malých vlnek a postupně přilepujte k hladké polovině.

Knedličky gyoza – vaření knedlíčků
ZDROJ: Apetit
6

Na pánev vlijte trochu slunečnicového oleje a rozpalte ji. Když je horká, rozložte na ni knedlíčky spojem nahoru a chvíli je smažte, když jsou zespodu opečené dozlatova (nebojte se je hodně opéct), vlijte na pánev cca 1 cm vroucí vody a přiklopte pokličkou.

 
7

Jakmile se voda vyvaří, zkontrolujte, jestli už jsou knedlíčky hotové – těsto by mělo změknout, lehce zesklovatět a ztmavnout. Případně ještě dolijte vroucí vodu a dál pod pokličkou vařte.

Knedličky gyoza – příprava omáčky
ZDROJ: Apetit
8

Připravte omáčku hoisin. Jarní cibulku a zázvor nasekejte nadrobno. Chilli papričku podélně rozřízněte, zbavte semínek a nakrájejte nadrobno.

9

Vše dejte do misky a přilijte olej, pomerančovou šťávu a omáčku hoisin. Pomerančovou šťávu přidávejte do omáčky postupně; dodá jí svěží ovocnou chuť. Pokud máte pomeranče menší, dejte klidně dva.

10

Promíchejte a nechte alespoň půl hodiny rozležet.

TYP PRO DOKONALÝ VÝSLEDEK

  • Dejte si záležet při krájení ingrediencí. Všechny nakrájejte na co nejmenší kousky, a to včetně cibule, jarních cibulek, chilli papriček, zázvoru a koriandru. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...