0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Knedlíčky gyoza (bezmasé)

Knedlíčky gyoza (bezmasé)

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Pro zkušené 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 595 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 31 g
Tuky 40 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jídlo původem z Číny je velmi oblíbené v Japonsku. Knedlíčky se smaží a poté ještě prohřívají v menším množství vody.

Suroviny

tofu 200 g
pevné
mrkev 70 g
nakrájená na jemné nudličky
zelí bílé 50 g
najemno, nasekané
kaštany 40 g
vodní, prodává Marks & Spencer
bambusové výhonky 40 g
nasekané
pažitka 25 g
česnek 2 stroužky
podrcený
sójová omáčka 1 PL
tmavá
sezamový olej 1 špetka
sůl 1 ČL
1 bal
těsto gyoza kawa plátky (prodávají v obchodech s japonskými specialitami, např. Japa)
olej 2 PL
na opečení knedlíčků

1 Tofu slijte, nakrájejte na kostičky a rozmačkejte. Pak ho smíchejte s veškerými surovinami až na těsto a 2 lžíce oleje.

2 Před sebe naskládejte plátky těsta. Berte je po jednom, navlhčeným prstem přejeďte po obvodu, do středu dejte vrchovatou lžičku náplně. Těsto přeložte přes náplň a přitiskněte k sobě okraje po celém půlkruhu.

3 V hlubší nepřilnavé pánvi či woku zahřejte olej a opatrně na něj naskládejte knedlíčky po ploché straně (bez spoje) a na prudkém ohni je opečte do zlatohněda (asi minutu). Aniž byste knedlíčky obraceli, přilijte 125 ml vody a přiklopte. Vařte 1–3 minuty, aby se prohřála náplň, pak pokračujte bez poklice, aby zmizela většina tekutiny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/1

Apetit magazín

KVÍZ: Jídla, která by měl znát každý dobrý kuchař
  • Kvízy

KVÍZ: Jídla, která by měl znát každý dobrý kuchař

Můžete umět vařit dokonale českou kuchyni, ale skvělého kuchaře z vás udělá až cesta kolem světa. Na tu se nemusíte vydat žádným dopravním prostředkem, koření a exotické ingredience vás přenesou kam jen budete chtít! Zkuste si náš kvíz, ať...
Strouhanka panko: tajemství křupavých řízků
  • Suroviny

Strouhanka panko: tajemství křupavých řízků

Milujete dokonale křupavé řízky, zatím se vám však nepovedlo přesně takové usmažit? Zkuste na jejich obalení použít panko strouhanku a uvidíte, že k té klasické se už nejspíš nevrátíte. V čem je rozdíl a jak si ji snadno a levně připravit...

Obchod Apetit