Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Knedlíčky gyoza (bezmasé)
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Pro zkušené 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 606 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 30 g
Tuky 42 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jídlo původem z Číny je velmi oblíbené v Japonsku. Knedlíčky se smaží a poté ještě prohřívají v menším množství vody.

Suroviny

tofu 200 g
pevné
mrkev 70 g
nakrájená na jemné nudličky
pak čoi 50 g
najemno nasekané
kaštany 40 g
vodní, prodává Marks & Spencer
bambusové výhonky 40 g
nasekané
pažitka 25 g
česneková, nasekaná
česnek 2 stroužky
podrcený
sójová omáčka 1 PL
tmavá
sezamový olej ½ ČL
sůl ¼ ČL
1 bal
těsto gyoza kawa plátky (prodávají v obchodech s japonskými specialitami, např. Japa)
olej 2 PL
na opečení knedlíčků

Postup

1

Tofu slijte, nakrájejte na kostičky a rozmačkejte. Pak ho smíchejte s veškerými surovinami až na těsto a 2 lžíce oleje.

2

Před sebe naskládejte plátky těsta. Berte je po jednom, navlhčeným prstem přejeďte po obvodu, do středu dejte vrchovatou lžičku náplně. Těsto přeložte přes náplň a přitiskněte k sobě okraje po celém půlkruhu.

3

V hlubší nepřilnavé pánvi či woku zahřejte olej a opatrně na něj naskládejte knedlíčky po ploché straně (bez spoje) a na prudkém ohni je opečte do zlatohněda (asi minutu). Aniž byste knedlíčky obraceli, přilijte 125 ml vody a přiklopte.

4

Vařte 1–3 minuty, aby se prohřála náplň, pak pokračujte bez poklice, aby zmizela většina tekutiny.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/1

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...