Knedlíčky gyoza (bezmasé)

Knedlíčky gyoza (bezmasé)

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Pro zkušené 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 595 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 31 g
Tuky 40 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jídlo původem z Číny je velmi oblíbené v Japonsku. Knedlíčky se smaží a poté ještě prohřívají v menším množství vody.

Suroviny

tofu 200 g
pevné
mrkev 70 g
nakrájená na jemné nudličky
zelí bílé 50 g
najemno, nasekané
kaštany 40 g
vodní, prodává Marks & Spencer
bambusové výhonky 40 g
nasekané
pažitka 25 g
česnek 2 stroužky
podrcený
sójová omáčka 1 PL
tmavá
sezamový olej 1 špetka
sůl 1 ČL
1 bal
těsto gyoza kawa plátky (prodávají v obchodech s japonskými specialitami, např. Japa)
olej 2 PL
na opečení knedlíčků

1 Tofu slijte, nakrájejte na kostičky a rozmačkejte. Pak ho smíchejte s veškerými surovinami až na těsto a 2 lžíce oleje.

2 Před sebe naskládejte plátky těsta. Berte je po jednom, navlhčeným prstem přejeďte po obvodu, do středu dejte vrchovatou lžičku náplně. Těsto přeložte přes náplň a přitiskněte k sobě okraje po celém půlkruhu.

3 V hlubší nepřilnavé pánvi či woku zahřejte olej a opatrně na něj naskládejte knedlíčky po ploché straně (bez spoje) a na prudkém ohni je opečte do zlatohněda (asi minutu). Aniž byste knedlíčky obraceli, přilijte 125 ml vody a přiklopte. Vařte 1–3 minuty, aby se prohřála náplň, pak pokračujte bez poklice, aby zmizela většina tekutiny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/1

Apetit magazín

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit