Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

čokoládovo-karamelové košíčky s čokoládovou mouuss

Popis receptu: 
Tento božský recept jsem vymyslela pro mojí kamarádku k Vánocům a byl velmi úspěšný.
Autor: Alžběta Machová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 10
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Těsto:cca 10 košíčků · 250 g hladké mouky · 80 g moučkového cukru · 50 g kakaa · 150 g Hery · 1 sáček vanilkového cukru Dr.Oetker · 1 lžička nastrouhané citronové kůry · 1 vejce Karamel: · 250 g cukru krupice · 250 ml smetany ke šlehání + 100 g másla na zdobení Čokoládový mousse: 750 ml smetany ke šlehání nejméně 30% 300 g kvalitní tmavé čokolády Čokoládové oblázky a mřížky: Cca.200g kvalitní čokolády i více 50g bílé čokolády

Příprava jídla

Těsto: Mouku smícháme s moučkovým cukrem a prosijeme ji na vál. Přidáme tuk nakrájený na kousky, vanilkový cukr, kakao, citronovou kůru a vejce. Ze všech přísad vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v chladničce 30 minut odležet.Těsto rozkrájíme na malé kousky a vtlačíme je do formiček na mufiny vyloženými papírovými košíčky. Vyjde na deset kousků. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 15 minut. Po upečení necháme košíčky ve formičkách mírně zchladnout a pak je opatrně vyklopíme a vyndáme z košíčku ,necháme v krabici ,v chladu pár dní odležet jako cukroví. Karamel:Cukr nasypte do hrnce a nechte ho roztavit. Odolejte pokušení ochutnat, pálí jako čert! Jakmile cukr zkaramelizuje, přilijte do něj horkou smetanu. Buďte opatrní, může vzkypět! Vařte, dokud se karamel úplně nerozpustí. A pak vás čeká zkouška ohněm: skvělou karamelovou hmotu musíte dát chladit do lednice (nejlépe na čtyřiadvacet hodin). Čokoládový mousse: Smetanu ohřejeme společně s čokoládou. Vše pořádně mícháme. Hmotu necháme vychladit v lednici do 2. dne . Při plnění košíčků hmotu pořádně vyšleháme Čokoládové oblázky a mřížky: Rozpustíme čokoládu ,pomocí plastové zdobičky na perníčky vytvořím na pečící papír mřížky ve tvaru trojúhelníku. Se zbytkem tvoříme oblázky pomocí lžičky. Lžičku čokolády kápneme na pečící papír a rozmázneme ,pomocí párátka rozkreslíme do oblázku bílou čokoládu .Cca. 90 oblázků . Ze zbytku bílé čokolády vytvoříme bílé oblázky (10) Část karamelu smícháme s máslem . Pomocí másla přilepujeme na boky košíčků tmavé oblázky kolem dokola. Karamel bez másla naneseme na povrch košíčků. Celý povrch pak pomocí cukrářského pytlíku pokryjeme čokoládovou moussse,ozdobíme mřížkou a bílým oblázkem
REKLAMA

Přidat komentář