Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Linecké kokosové řezy

Pokud nemáte doma vykrajovátka, a přesto byste se chtěli pustit do pečení cukroví, vsaďte na tyhle lahodné řezy! Hotové řezy můžete navíc ozdobit rozpuštěnou čokoládou. Zkuste je pocákat nebo namočit jeden růžek.

Vydání: 2019/12
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 plech
Doba přípravy: Více než hodinu
+ odpočinutí těsta
PT55M
Pečení 0:55
Cukroví Česká

Ingredience

    • 300 g hladké mouky
    • 100 g moučkového cukru
    • 200 g másla, vychlazeného a nakrájeného na kostičky
    • kůra nastrouhaná z 1/2 citronu
    • 1–2 žloutky
    • 1 sklenice malinového nebo rybízového džemu

    NA KOKOSOVÝ SNÍH

    • 4 bílky
    • špetka soli
    • 200 g krupicového cukru
    • 200 g strouhaného kokosu

Příprava jídla

1 Mouku a moučkový cukr prosejte na pracovní plochu. Přidejte máslo a citronovou kůru a pomocí konečků prstů rychle vypracujte ze surovin drobenku. Přidejte žloutek a spojte v těsto. Kdyby jeden žloutek nestačil, dejte ještě druhý. Těsto zabalte do potravinářské fólie a uložte na 30 minut do lednice.

2 Troubu předehřejte na 180°C a hlubší plech nebo pekáček o rozměrech cca 30 x 30 cm vyložte pečicím papírem. Těsto rozválejte a připravený plech jím vyložte tak, aby byla po celé ploše stejně vysoká vrstva. Pečte do světle zlatavé barvy asi 15 minut a poté nechte vychladnout.

3 Na KOKOSOVÝ SNÍH k bílkům přidejte špetku soli a šlehejte do pěny. Postupně zašlehejte i krupicový cukr. Výsledný sníh by měl být hladký a lesklý. Nakonec opatrně stěrkou zapracujte strouhaný kokos.

4 Teplotu v troubě ztlumte na 140°C. Vychladlý korpus v plechu pomažte džemem a poté pomocí lžíce navrch rovnoměrně rozetřete kokosový sníh. Pečte do zrůžovění cca 40 minut. Před krájením na trojúhelníčky nechte vychladnout a nejlépe alespoň den či dva odpočinout. Uchovávejte v chladu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kořeněné máslové sušenky s pomerančovou marmeládou

Kakaové ořechy s griliášovým krémem

Nepečené perníkové kuličky

Vykrajované vanilkové rohlíčky

Citronová kolečka s pusinkami

Pečeme cukroví

Jak na linecké cukroví, aby se vždy povedlo

Přidat komentář