Linecké kokosové řezy

Linecké kokosové řezy

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5955 kcal
Bílkoviny 115 g
Cukr 564 g
Tuky 331 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud nemáte doma vykrajovátka, a přesto byste se chtěli pustit do pečení cukroví, vsaďte na tyhle lahodné řezy! Hotové řezy můžete navíc ozdobit rozpuštěnou čokoládou. Zkuste je pocákat nebo namočit jeden růžek.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 300 g
moučkový cukr 100 g
máslo 200 g
vychlazeného a nakrájeného na kostičky
citronová kůra
nastrouhaná z půlky citronu
žloutek 1 ks
malinový džem 1 bal
lze nahradit rybízovým
Na kokosový sníh
bílek 4 ks
sůl špetka
krupicový cukr 200 g
kokos 200 g
strouhaný

1 Mouku a moučkový cukr prosejte na pracovní plochu. Přidejte máslo a citronovou kůru a pomocí konečků prstů rychle vypracujte ze surovin drobenku. Přidejte žloutek a spojte v těsto. Kdyby jeden žloutek nestačil, dejte ještě druhý. Těsto zabalte do potravinářské fólie a uložte na 30 minut do lednice.

2 Troubu předehřejte na 180°C a hlubší plech nebo pekáček o rozměrech cca 30 x 30 cm vyložte pečicím papírem. Těsto rozválejte a připravený plech jím vyložte tak, aby byla po celé ploše stejně vysoká vrstva. Pečte do světle zlatavé barvy asi 15 minut a poté nechte vychladnout.

3 Na KOKOSOVÝ SNÍH k bílkům přidejte špetku soli a šlehejte do pěny. Postupně zašlehejte i krupicový cukr. Výsledný sníh by měl být hladký a lesklý. Nakonec opatrně stěrkou zapracujte strouhaný kokos.

4 Teplotu v troubě ztlumte na 140°C. Vychladlý korpus v plechu pomažte džemem a poté pomocí lžíce navrch rovnoměrně rozetřete kokosový sníh. Pečte do zrůžovění cca 40 minut. Před krájením na trojúhelníčky nechte vychladnout a nejlépe alespoň den či dva odpočinout. Uchovávejte v chladu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...

Obchod Apetit