
Linecké kokosové řezy
Pokud nemáte doma vykrajovátka, a přesto byste se chtěli pustit do pečení cukroví, vsaďte na tyhle lahodné řezy! Hotové řezy můžete navíc ozdobit rozpuštěnou čokoládou. Zkuste je pocákat nebo namočit jeden růžek.
Ingredience
- 300 g hladké mouky
- 100 g moučkového cukru
- 200 g másla, vychlazeného a nakrájeného na kostičky
- kůra nastrouhaná z 1/2 citronu
- 1–2 žloutky
- 1 sklenice malinového nebo rybízového džemu
- 4 bílky
- špetka soli
- 200 g krupicového cukru
- 200 g strouhaného kokosu
NA KOKOSOVÝ SNÍH
Příprava jídla
1 Mouku a moučkový cukr prosejte na pracovní plochu. Přidejte máslo a citronovou kůru a pomocí konečků prstů rychle vypracujte ze surovin drobenku. Přidejte žloutek a spojte v těsto. Kdyby jeden žloutek nestačil, dejte ještě druhý. Těsto zabalte do potravinářské fólie a uložte na 30 minut do lednice.
2 Troubu předehřejte na 180°C a hlubší plech nebo pekáček o rozměrech cca 30 x 30 cm vyložte pečicím papírem. Těsto rozválejte a připravený plech jím vyložte tak, aby byla po celé ploše stejně vysoká vrstva. Pečte do světle zlatavé barvy asi 15 minut a poté nechte vychladnout.
3 Na KOKOSOVÝ SNÍH k bílkům přidejte špetku soli a šlehejte do pěny. Postupně zašlehejte i krupicový cukr. Výsledný sníh by měl být hladký a lesklý. Nakonec opatrně stěrkou zapracujte strouhaný kokos.
4 Teplotu v troubě ztlumte na 140°C. Vychladlý korpus v plechu pomažte džemem a poté pomocí lžíce navrch rovnoměrně rozetřete kokosový sníh. Pečte do zrůžovění cca 40 minut. Před krájením na trojúhelníčky nechte vychladnout a nejlépe alespoň den či dva odpočinout. Uchovávejte v chladu.
Přidat komentář