0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.9 / 5. Počet hodnocení: 17
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6229 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 597 g
Tuky 364 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud nemáte doma vykrajovátka, a přesto byste se chtěli pustit do pečení cukroví, vsaďte na tyhle lahodné řezy! Hotové řezy můžete navíc ozdobit rozpuštěnou čokoládou. Zkuste je pocákat nebo namočit jeden růžek.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 300 g
moučkový cukr 100 g
máslo 200 g
vychlazené a nakrájené na kostičky
citronová kůra
nastrouhaná z půlky citronu
žloutek 2 ks
malinový džem 1 sklenka
lze použít i rybízový
Na kokosový sníh
bílek 4 ks
sůl 1 špetka
krupicový cukr 200 g
kokos strouhaný 200 g

Postup

1

Mouku a moučkový cukr prosejte na pracovní plochu. Přidejte máslo a citronovou kůru a pomocí konečků prstů rychle vypracujte ze surovin drobenku. Přidejte žloutek a spojte v těsto. Kdyby jeden žloutek nestačil, dejte ještě druhý. Těsto zabalte do potravinářské fólie a uložte na 30 minut do lednice.

2

Troubu předehřejte na 180°C a hlubší plech nebo pekáček o rozměrech cca 30 x 30 cm vyložte pečicím papírem. Těsto rozválejte a připravený plech jím vyložte tak, aby byla po celé ploše stejně vysoká vrstva. Pečte do světle zlatavé barvy asi 15 minut a poté nechte vychladnout.

3

Na KOKOSOVÝ SNÍH k bílkům přidejte špetku soli a šlehejte do pěny. Postupně zašlehejte i krupicový cukr. Výsledný sníh by měl být hladký a lesklý. Nakonec opatrně stěrkou zapracujte strouhaný kokos.

4

Teplotu v troubě ztlumte na 140°C. Vychladlý korpus v plechu pomažte džemem a poté pomocí lžíce navrch rovnoměrně rozetřete kokosový sníh. Pečte do zrůžovění cca 40 minut. Před krájením na trojúhelníčky nechte vychladnout a nejlépe alespoň den či dva odpočinout. Uchovávejte v chladu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/12

Komentáře

Gabriela Portíková

Prosím lze upéct nejprve korpus a teprve po cca týdnu dodělat kokosový sníh? Chtěla bych to zkusit jako cukroví na Vánoce a spojit s lineckým cukrovím které budu péct o něco dříve.

Martina Kojzarová

In reply to by Gabriela Portíková

Dobrý den, paní Portíková,
musíme přiznat, že podobný postup jsme nezkoušeli. Korpus by asi stihnul za ten týden zvlhnout a nevíme, jak by se potom choval... Ovšem jedná se o recept na vánoční cukroví (i když vě větších kouscích obstojí i jako moučník po celý rok), takže ho klidně můžete upéct s předstihem celé, stejně jako samotné linecké. 

Přejeme, ať se cukroví povede, 
redakce Apetitu

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit