Madlenky - vznikly v Lotrinsku, kde je upekla královská komorná Madeleine svrženému polskému králi Stanislavovi. Tomu natolik zachutnaly, že je po ní pojmenoval a postaral se o jejich další slávu. Pokud máte raději pomerančové madlenky, místo strouhané citronové kůry dejte pomerančovou. Obě možnosti tento recept na francouzské madlenky nabízí.
Suroviny
Na cca 30 madlenek
Suroviny
Na cca 30 madlenek
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 1867 kcal
- Bílkoviny 46 g
- Sacharidy 194 g
- Tuky 96 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2015/12
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,4/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2015/12
Sváteční pečení je radost! Aby Vánoce byly opravdu sladké a veselé, máme pro vás nápadité perníčky, které ozdobí stůl i stromeček, cukroví, které letos prostě musíte mít, vláčný vánoční věnec i voňavé sladkosti z celého světa. Nejlepší rybí vývar je ten domácí, a tak vás ho naučíme. S tipy od šéfkuchaře Radka Šubrta to je hračka, a navíc velká lahůdka. Z jednoho základního vývaru pak můžete připravit hned čtyři různé rybí polévky. Vyrazili jsme na holčičí mejdan u Bjukitchen a máme pro vás spoustu receptů na úžasnou předvánoční party. Nechybí domácí vaječný koňak, který využijete jako welcome drink i božský jedlý dárek.