0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.4 / 5. Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9123 kcal
Bílkoviny 142 g
Sacharidy 1432 g
Tuky 270 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sametové čokoládové bonbony vás dovedou až do sladkého ráje. Hravá, voňavá a plná příjemného očekávání je i jejich příprava!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 180 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
máslo 180 g
změklé
krupicový cukr 180 g
vejce 3 ks
lehce prošlehaná
kakao 1 PL
bonbóny 13 ks
čokoládové, plněné
Na polevu
tmavá čokoláda 100 g
máslo 25 g
moučkový cukr 6 PL
Na ozdobení
mléčná čokoláda 50 g
rozpuštěné

Postup

1

Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 stupňů. Mouku, prášek do pečiva, máslo, cukr, vejce a kakao prošlehejte elektrickými metlami v míse. Správnou konzistenci poznáte podle toho, že směs z metly snadno stéká; pokud ne, vmíchejte trochu vody.

2

Přesuňte hmotu do čtvercové pečicí formy o straně 23 cm. Pečte třicet až třicet pět minut, až bude těsto propečené (když doprostřed vpíchnete špejli, neulpí na ní vlhké drobečky). Vyklopte z formy a nechte zcela vychladnout. Rozkrájejte na dvacet pět čtverečků. Bonbony překrájejte napůl a na každý čtvereček posaďte jednu polovinu, řeznou plochou dolů.

3

Tmavou čokoládu rozehřejte s máslem a čtyřmi lžícemi vody v mikrovlnce nebo nad párou. Vmíchejte cukr a polevou kolem dokola potřete bonbony s těstem. Pokud by vám poleva během práce tuhla, trochu ji nahřejte.

4

Potřené bonbonky nechte zatuhnout a pak pomocí lžičky pocákejte rozehřátou mléčnou čokoládou; použít můžete hotovou polevu v sáčku, který vám poslouží i při zdobení.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit