Hodnocení receptu
Průměr: 2.3 (3)
Více než hodinu 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9123 kcal
Bílkoviny 142 g
Cukr 1432 g
Tuky 270 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Sametové čokoládové bonbony vás dovedou až do sladkého ráje. Hravá, voňavá a plná příjemného očekávání je i jejich příprava!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 180 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
máslo 180 g
změklé
krupicový cukr 180 g
přírodní
vejce 3 ks
lehce prošlehaná
kakao 1 PL
tmavé
bonbóny 13 ks
čokoládové, plněné
Na polevu
tmavá čokoláda 100 g
máslo 25 g
moučkový cukr 6 PL
Na ozdobení
mléčná čokoláda 50 g
rozpuštěné

Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 stupňů. Mouku, prášek do pečiva, máslo, cukr, vejce a kakao prošlehejte elektrickými metlami v míse. Správnou konzistenci poznáte podle toho, že směs z metly snadno stéká; pokud ne, vmíchejte trochu vody.

Přesuňte hmotu do čtvercové pečicí formy o straně 23 cm. Pečte třicet až třicet pět minut, až bude těsto propečené (když doprostřed vpíchnete špejli, neulpí na ní vlhké drobečky). Vyklopte z formy a nechte zcela vychladnout. Rozkrájejte na dvacet pět čtverečků. Bonbony překrájejte napůl a na každý čtvereček posaďte jednu polovinu, řeznou plochou dolů.

Tmavou čokoládu rozehřejte s máslem a čtyřmi lžícemi vody v mikrovlnce nebo nad párou. Vmíchejte cukr a polevou kolem dokola potřete bonbony s těstem. Pokud by vám poleva během práce tuhla, trochu ji nahřejte.

Potřené bonbonky nechte zatuhnout a pak pomocí lžičky pocákejte rozehřátou mléčnou čokoládou; použít můžete hotovou polevu v sáčku, který vám poslouží i při zdobení.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit