Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.9/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9123 kcal
Bílkoviny 142 g
Sacharidy 1432 g
Tuky 270 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sametové čokoládové bonbony vás dovedou až do sladkého ráje. Hravá, voňavá a plná příjemného očekávání je i jejich příprava!

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
máslo 180 g
změklé
vejce 3 ks
lehce prošlehaná
kakao 1 PL
bonbóny 13 ks
čokoládové, plněné
Na polevu
tmavá čokoláda 100 g
Na ozdobení
rozpuštěné

Postup

1

Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 stupňů. Mouku, prášek do pečiva, máslo, cukr, vejce a kakao prošlehejte elektrickými metlami v míse. Správnou konzistenci poznáte podle toho, že směs z metly snadno stéká; pokud ne, vmíchejte trochu vody.

2

Přesuňte hmotu do čtvercové pečicí formy o straně 23 cm. Pečte třicet až třicet pět minut, až bude těsto propečené (když doprostřed vpíchnete špejli, neulpí na ní vlhké drobečky). Vyklopte z formy a nechte zcela vychladnout. Rozkrájejte na dvacet pět čtverečků. Bonbony překrájejte napůl a na každý čtvereček posaďte jednu polovinu, řeznou plochou dolů.

3

Tmavou čokoládu rozehřejte s máslem a čtyřmi lžícemi vody v mikrovlnce nebo nad párou. Vmíchejte cukr a polevou kolem dokola potřete bonbony s těstem. Pokud by vám poleva během práce tuhla, trochu ji nahřejte.

4

Potřené bonbonky nechte zatuhnout a pak pomocí lžičky pocákejte rozehřátou mléčnou čokoládou; použít můžete hotovou polevu v sáčku, který vám poslouží i při zdobení.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...