Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládovo-karamelové košíčky s čokoládovou mousse

Čokoládovo-karamelové košíčky s čokoládovou mousse

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Pro zkušené

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9317 kcal
Bílkoviny 105 g
Sacharidy 723 g
Tuky 667 g
Vláknina 81 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Těsto cca. 10 košíčků
kakao 50 g
tuk 150 g
Dr. Oetker
nastrouhaná
vejce 1 ks
Karamel
máslo 100 g
nejméně 30%
tmavá čokoláda 300 g
kvalitní

Postup

1

Mouku smícháme s moučkovým cukrem a prosijeme ji na vál. Přidáme tuk nakrájený na kousky, vanilkový cukr, kakao, citronovou kůru a vejce. Ze všech přísad vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v chladničce 30 minut odležet.

2

Těsto rozkrájíme na malé kousky a vtlačíme je do formiček na mufiny vyloženými papírovými košíčky. Vyjde na deset kousků. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 15 minut.

3

Po upečení necháme košíčky ve formičkách mírně zchladnout a pak je opatrně vyklopíme a vyndáme z košíčku ,necháme v krabici ,v chladu pár dní odležet jako cukroví

4

Karamel: Cukr nasypte do hrnce a nechte ho roztavit. Odolejte pokušení ochutnat, pálí jako čert! Jakmile cukr zkaramelizuje, přilijte do něj horkou smetanu. Buďte opatrní, může vzkypět! Vařte, dokud se karamel úplně nerozpustí. A pak vás čeká zkouška ohněm: skvělou karamelovou hmotu musíte dát chladit do lednice (nejlépe na čtyřiadvacet hodin).

5

Čokoládový mousse: Smetanu ohřejeme společně s čokoládou. Vše pořádně mícháme. Hmotu necháme vychladit v lednici do 2. dne . Při plnění košíčků hmotu pořádně vyšleháme.

6

Čokoládové oblázky a mřížky: Rozpustíme čokoládu ,pomocí plastové zdobičky na perníčky vytvořím na pečící papír mřížky ve tvaru trojúhelníku. Se zbytkem tvoříme oblázky pomocí lžičky. Lžičku čokolády kápneme na pečící papír a rozmázneme ,pomocí párátka rozkreslíme do oblázku bílou čokoládu .Cca. 90 oblázků .

7

Ze zbytku bílé čokolády vytvoříme bílé oblázky (10) Část karamelu smícháme s máslem . Pomocí másla přilepujeme na boky košíčků tmavé oblázky kolem dokola.

8

Karamel bez másla naneseme na povrch košíčků. Celý povrch pak pomocí cukrářského pytlíku pokryjeme čokoládovou moussse,ozdobíme mřížkou a bílým oblázkem

Autor: betysek1