čokoládovo-karamelové košíčky s čokoládovou mouuss

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

čokoládovo-karamelové košíčky s čokoládovou mouuss

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

Těsto cca. 10 košíčků
mouka pšeničná hladká 250 g
moučkový cukr 80 g
kakao 50 g
tuk 150 g
vanilkový cukr 1 bal
Dr. Oetker
citronová kůra 1 PL
nastrouhaná
vejce 1 ks
Karamel
krupicový cukr 250 g
smetana ke šlehání 250 ml
máslo 100 g
smetana ke šlehání 750 ml
nejméně 30%
tmavá čokoláda 300 g
kvalitní
Těsto: Mouku smícháme s moučkovým cukrem a prosijeme ji na vál. Přidáme tuk nakrájený na kousky, vanilkový cukr, kakao, citronovou kůru a vejce. Ze všech přísad vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v chladničce 30 minut odležet.Těsto rozkrájíme na malé kousky a vtlačíme je do formiček na mufiny vyloženými papírovými košíčky. Vyjde na deset kousků. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 15 minut. Po upečení necháme košíčky ve formičkách mírně zchladnout a pak je opatrně vyklopíme a vyndáme z košíčku ,necháme v krabici ,v chladu pár dní odležet jako cukroví Karamel: Cukr nasypte do hrnce a nechte ho roztavit. Odolejte pokušení ochutnat, pálí jako čert! Jakmile cukr zkaramelizuje, přilijte do něj horkou smetanu. Buďte opatrní, může vzkypět! Vařte, dokud se karamel úplně nerozpustí. A pak vás čeká zkouška ohněm: skvělou karamelovou hmotu musíte dát chladit do lednice (nejlépe na čtyřiadvacet hodin). Čokoládový mousse: Smetanu ohřejeme společně s čokoládou. Vše pořádně mícháme. Hmotu necháme vychladit v lednici do 2. dne . Při plnění košíčků hmotu pořádně vyšleháme. Čokoládové oblázky a mřížky: Rozpustíme čokoládu ,pomocí plastové zdobičky na perníčky vytvořím na pečící papír mřížky ve tvaru trojúhelníku. Se zbytkem tvoříme oblázky pomocí lžičky. Lžičku čokolády kápneme na pečící papír a rozmázneme ,pomocí párátka rozkreslíme do oblázku bílou čokoládu .Cca. 90 oblázků . Ze zbytku bílé čokolády vytvoříme bílé oblázky (10) Část karamelu smícháme s máslem . Pomocí másla přilepujeme na boky košíčků tmavé oblázky kolem dokola. Karamel bez másla naneseme na povrch košíčků. Celý povrch pak pomocí cukrářského pytlíku pokryjeme čokoládovou moussse,ozdobíme mřížkou a bílým oblázkem
Autor: betysek1

Obchod Apetit