0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládovo-karamelové košíčky s čokoládovou mousse

Čokoládovo-karamelové košíčky s čokoládovou mousse

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Pro zkušené

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9317 kcal
Bílkoviny 105 g
Sacharidy 723 g
Tuky 667 g
Vláknina 81 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Těsto cca. 10 košíčků
mouka pšeničná hladká 250 g
moučkový cukr 80 g
kakao 50 g
tuk 150 g
vanilkový cukr 1 bal
Dr. Oetker
citronová kůra 1 PL
nastrouhaná
vejce 1 ks
Karamel
krupicový cukr 250 g
máslo 100 g
nejméně 30%
tmavá čokoláda 300 g
kvalitní

Postup

1

Mouku smícháme s moučkovým cukrem a prosijeme ji na vál. Přidáme tuk nakrájený na kousky, vanilkový cukr, kakao, citronovou kůru a vejce. Ze všech přísad vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v chladničce 30 minut odležet.

2

Těsto rozkrájíme na malé kousky a vtlačíme je do formiček na mufiny vyloženými papírovými košíčky. Vyjde na deset kousků. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 15 minut.

3

Po upečení necháme košíčky ve formičkách mírně zchladnout a pak je opatrně vyklopíme a vyndáme z košíčku ,necháme v krabici ,v chladu pár dní odležet jako cukroví

4

Karamel: Cukr nasypte do hrnce a nechte ho roztavit. Odolejte pokušení ochutnat, pálí jako čert! Jakmile cukr zkaramelizuje, přilijte do něj horkou smetanu. Buďte opatrní, může vzkypět! Vařte, dokud se karamel úplně nerozpustí. A pak vás čeká zkouška ohněm: skvělou karamelovou hmotu musíte dát chladit do lednice (nejlépe na čtyřiadvacet hodin).

5

Čokoládový mousse: Smetanu ohřejeme společně s čokoládou. Vše pořádně mícháme. Hmotu necháme vychladit v lednici do 2. dne . Při plnění košíčků hmotu pořádně vyšleháme.

6

Čokoládové oblázky a mřížky: Rozpustíme čokoládu ,pomocí plastové zdobičky na perníčky vytvořím na pečící papír mřížky ve tvaru trojúhelníku. Se zbytkem tvoříme oblázky pomocí lžičky. Lžičku čokolády kápneme na pečící papír a rozmázneme ,pomocí párátka rozkreslíme do oblázku bílou čokoládu .Cca. 90 oblázků .

7

Ze zbytku bílé čokolády vytvoříme bílé oblázky (10) Část karamelu smícháme s máslem . Pomocí másla přilepujeme na boky košíčků tmavé oblázky kolem dokola.

8

Karamel bez másla naneseme na povrch košíčků. Celý povrch pak pomocí cukrářského pytlíku pokryjeme čokoládovou moussse,ozdobíme mřížkou a bílým oblázkem

Autor: betysek1

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč