Klášterní rohlíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Více než hodinu Pro zkušené Na 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2673 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 154 g
Tuky 201 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nenechte se zmást názvem - tyto malé rohlíčky ve tvaru oušek k postním jídlům rozhodně nepatří. Po upečení je nechte dokonale vychladnout, jinak by se vám při namáčení do polevy lámaly.

Suroviny

tmavá čokoláda 50 g
vychlazená v lednici
mouka pšeničná hladká 140 g
máslo 100 g
žloutek 1 ks
vlašské ořechy 100 g
mleté
moučkový cukr 30 g
čokoládová poleva
tmavá
lískové oříšky
nasekané, na obalení, lze vynechat

Postup

1

Vychlazenou čokoládu nastrouhejte v robotu a hoblinky uložte do mrazničky. Kdybyste je nechali v teple, rohlíčky by byly také dobré, ale měly by jednolitou barvu, takhle budou pěkně kropenaté. Smíchejte ostatní přísady – nejlépe v robotu, zformujte kouli a dejte ji minimálně na hodinu do chladničky. Pak zapracujte do těsta čokoládu a opět dejte aspoň na chvíli vychladit.

2

Z těsta tvarujte malé válečky (měly by se ke koncům zužovat), zahněte do rohlíčků a pečte na plechu vyloženém pečicím papírem 10–12 minut při 160 °C. Po vychladnutí namáčejte v tmavé polevě a podle chuti ještě obalte v nasekaných ořeších.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/11

Apetit magazín

Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...

Obchod Apetit