0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Klášterní rohlíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 104
Více než hodinu Pro zkušené Na 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2673 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 154 g
Tuky 201 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nenechte se zmást názvem - tyto malé rohlíčky ve tvaru oušek k postním jídlům rozhodně nepatří. Po upečení je nechte dokonale vychladnout, jinak by se vám při namáčení do polevy lámaly.

Suroviny

tmavá čokoláda 50 g
vychlazená v lednici
mouka pšeničná hladká 140 g
máslo 100 g
žloutek 1 ks
vlašské ořechy 100 g
mleté
moučkový cukr 30 g
čokoládová poleva
tmavá
lískové oříšky
nasekané, na obalení, lze vynechat

Postup

1

Vychlazenou čokoládu nastrouhejte v robotu a hoblinky uložte do mrazničky. Kdybyste je nechali v teple, rohlíčky by byly také dobré, ale měly by jednolitou barvu, takhle budou pěkně kropenaté. Smíchejte ostatní přísady – nejlépe v robotu, zformujte kouli a dejte ji minimálně na hodinu do chladničky. Pak zapracujte do těsta čokoládu a opět dejte aspoň na chvíli vychladit.

2

Z těsta tvarujte malé válečky (měly by se ke koncům zužovat), zahněte do rohlíčků a pečte na plechu vyloženém pečicím papírem 10–12 minut při 160 °C. Po vychladnutí namáčejte v tmavé polevě a podle chuti ještě obalte v nasekaných ořeších.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/11

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč