0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Klášterní rohlíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 104
Více než hodinu Pro zkušené Na 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2673 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 154 g
Tuky 201 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nenechte se zmást názvem - tyto malé rohlíčky ve tvaru oušek k postním jídlům rozhodně nepatří. Po upečení je nechte dokonale vychladnout, jinak by se vám při namáčení do polevy lámaly.

Suroviny

tmavá čokoláda 50 g
vychlazená v lednici
mouka pšeničná hladká 140 g
máslo 100 g
žloutek 1 ks
vlašské ořechy 100 g
mleté
moučkový cukr 30 g
čokoládová poleva
tmavá
lískové oříšky
nasekané, na obalení, lze vynechat

Postup

1

Vychlazenou čokoládu nastrouhejte v robotu a hoblinky uložte do mrazničky. Kdybyste je nechali v teple, rohlíčky by byly také dobré, ale měly by jednolitou barvu, takhle budou pěkně kropenaté. Smíchejte ostatní přísady – nejlépe v robotu, zformujte kouli a dejte ji minimálně na hodinu do chladničky. Pak zapracujte do těsta čokoládu a opět dejte aspoň na chvíli vychladit.

2

Z těsta tvarujte malé válečky (měly by se ke koncům zužovat), zahněte do rohlíčků a pečte na plechu vyloženém pečicím papírem 10–12 minut při 160 °C. Po vychladnutí namáčejte v tmavé polevě a podle chuti ještě obalte v nasekaných ořeších.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/11

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč