0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Klášterní rohlíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9 / 5. Počet hodnocení: 68
Více než hodinu Pro zkušené Na 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2673 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 154 g
Tuky 201 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nenechte se zmást názvem - tyto malé rohlíčky ve tvaru oušek k postním jídlům rozhodně nepatří. Po upečení je nechte dokonale vychladnout, jinak by se vám při namáčení do polevy lámaly.

Suroviny

tmavá čokoláda 50 g
vychlazená v lednici
mouka pšeničná hladká 140 g
máslo 100 g
žloutek 1 ks
vlašské ořechy 100 g
mleté
moučkový cukr 30 g
čokoládová poleva
tmavá
lískové oříšky
nasekané, na obalení, lze vynechat

Postup

1

Vychlazenou čokoládu nastrouhejte v robotu a hoblinky uložte do mrazničky. Kdybyste je nechali v teple, rohlíčky by byly také dobré, ale měly by jednolitou barvu, takhle budou pěkně kropenaté. Smíchejte ostatní přísady – nejlépe v robotu, zformujte kouli a dejte ji minimálně na hodinu do chladničky. Pak zapracujte do těsta čokoládu a opět dejte aspoň na chvíli vychladit.

2

Z těsta tvarujte malé válečky (měly by se ke koncům zužovat), zahněte do rohlíčků a pečte na plechu vyloženém pečicím papírem 10–12 minut při 160 °C. Po vychladnutí namáčejte v tmavé polevě a podle chuti ještě obalte v nasekaných ořeších.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/11

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit