Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Líný pórek zapečený se sýrem a kapustou

Vegetariánské jídlo snadno a pohodlně. Navíc prakticky odpadá mytí nádobí!
Vydání: 2005/10
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření: 30 minut
P
Zelenina

Ingredience

    • 3 pórky, nakrájené na silná kolečka
    • 1 velkou lžíci másla
    • ½ malé kadeřavé kapusty, nakrájené
    • 8 drobných žampionů, pokrájených na plátky
    • 4 lžíce zakysané smetany
    • 3 středně velké brambory, oloupané a nakrájené  na tenké plátky
    • 1 malý camembert nebo podobný sýr,  pokrájený na plátky
    • 1 lžíci tymiánových lístků 
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. V mělké nádobě vhodné do mikrovlnky promíchejte pórek s půlkou másla a vařte na vysoký výkon pět minut, dokud nezačne měknout. Vmíchejte kapustu, houby a zakysanou smetanu. Navrch naskládejte brambory a přitiskněte je obracečkou. Osolte a opepřete.

2. Zbytek másla rozdělte na brambory a nezakryté mikrovlňte 15–20 minut. Jakmile jsou hotové, poklaďte je sýrem a tymiánem, vraťte na dvě minuty na vysoký výkon do mikrovlnky nebo dopečte do křupava pod grilem. Nechte pár minut odstát a pak podávejte přímo v míse.

Stupňování
Mikrovlnky se liší výkonem, ale obecně platí níže uvedené rozmezí  (pro jistotu se však podívejte do návodu). Pokud máte slabší troubu, nastavte ji na nejbližší stupeň a úměrně prodlužte dobu přípravy.

nízký     90–150 wattů
rozmrazování    300–350 wattů
střední    450–500 wattů
vyšší    650–750 wattů
vysoký    850 wattů
maximální    1000 wattů
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Tento recept je opravdu skvělý.Mohu doporučit.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.10/05, str.16

Přidat komentář