0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečený pórek

pečený pórek
ZDROJ: Flickr.com, Lablascovegmenu
sdílet:

Zapečený pórek

4 / 5. Počet hodnocení: 15
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2886 kcal
Bílkoviny 224 g
Sacharidy 63 g
Tuky 182 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Efektní, snadná lehká večeře nebo předkrm

Suroviny

pórek 8 ks
menší, jen bílá část
šunka 8 plátků
sýr 100 g
strouhaný
hořčice dijonská 2 PL
zakysaná smetana 6 PL
sůl
pepř

Postup

1

Rozpalte troubu na 180 °C. Pórek povařte asi čtyři až pět minut v osolené vodě, až zkřehne; nesmí se ale rozvařit. Slijte a hned zchlaďte ve studené vodě, aby dál neměkl, a nechte okapat.

2

Každý pórek obalte v plátku šunky a vzniklé balíčky naskládejte do zapékací mísy. Sýr důkladně promíchejte s hořčicí a kysanou smetanou. Okořeňte a směsí přelijte pórky.

3

Pečte nezakryté, aby povrch lákavě zezlátl; trvá to čtvrt hodiny až dvacet minut.

Související články

Komentáře

Anonym

podobný recepis je v č. 11/06 na s. 42; rozdíl je v tom, že se pórek vaří ve vodě s pár kapkami citronu. chybí šunka a místo kyssmetany se pórek zapéká v bešamelu. pekl jsem včera a fungovalo to báječně.

Gisele Bohmova

Bohuzel uplna KATASTROFA - porek pustil hromadu vody, v te plavala srazena smetana, chut naprosto otresna. Rodina hladova a vecere v kosi. Postupovala jsem dle receptu, nezamnenila zadnou ingredienci a zakoupila jsem kvalitni suroviny, takze netusim, kde se stala chyba.

Jana Kopřivová

Dobrý den Gisele, děkujeme za zpětnou vazbu. Zkažená večeře nás mrzí. Bohužel netušíme, kde se stala chyba, když jste postupovala přesně podle receptu.

KATEŘINA PERNICKÁ

Dobrý den,musím vám sdělit,že ta vaše omáčka není vhodná k zapékání.Já jsem použila omáčku na zapékání ze sáčku(omáčka na brokolici) jinak jsem dělala vše podle vašeho receptu.a i když porek pustil štávu,vůbec to nevadilo.Zapékala jsem na 200 stupnů ale 30-35 minut až omáčka zezlátla.K tomu jsem podávala bramborovo-celerové pyré.

Apetit magazín

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit