Efektní, snadná lehká večeře nebo předkrm
Suroviny
pórek
8
ks
menší, jen bílá část
šunka
8
plátků
sýr
100
g
strouhaný
hořčice dijonská
2
PL
zakysaná smetana
6
PL
sůl
pepř
Postup
1
Rozpalte troubu na 180 °C. Pórek povařte asi čtyři až pět minut v osolené vodě, až zkřehne; nesmí se ale rozvařit. Slijte a hned zchlaďte ve studené vodě, aby dál neměkl, a nechte okapat.
2
Každý pórek obalte v plátku šunky a vzniklé balíčky naskládejte do zapékací mísy. Sýr důkladně promíchejte s hořčicí a kysanou smetanou. Okořeňte a směsí přelijte pórky.
3
Pečte nezakryté, aby povrch lákavě zezlátl; trvá to čtvrt hodiny až dvacet minut.
Komentáře
Dobrý den,musím vám sdělit,že ta vaše omáčka není vhodná k zapékání.Já jsem použila omáčku na zapékání ze sáčku(omáčka na brokolici) jinak jsem dělala vše podle vašeho receptu.a i když porek pustil štávu,vůbec to nevadilo.Zapékala jsem na 200 stupnů ale 30-35 minut až omáčka zezlátla.K tomu jsem podávala bramborovo-celerové pyré.
Bohuzel uplna KATASTROFA - porek pustil hromadu vody, v te plavala srazena smetana, chut naprosto otresna. Rodina hladova a vecere v kosi. Postupovala jsem dle receptu, nezamnenila zadnou ingredienci a zakoupila jsem kvalitni suroviny, takze netusim, kde se stala chyba.
Dobrý den Gisele, děkujeme za zpětnou vazbu. Zkažená večeře nás mrzí. Bohužel netušíme, kde se stala chyba, když jste postupovala přesně podle receptu.