Zapečený pórek

Zapečený pórek

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2886 kcal
Bílkoviny 224 g
Sacharidy 63 g
Tuky 182 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Efektní, snadná lehká večeře nebo předkrm

Suroviny

pórek 8 ks
menší, jen bílá část
šunka 8 plátků
sýr 100 g
strouhaný
hořčice dijonská 2 PL
zakysaná smetana 6 PL
sůl
pepř

1Rozpalte troubu na 180 °C. Pórek povařte asi čtyři až pět minut v osolené vodě, až zkřehne; nesmí se ale rozvařit. Slijte a hned zchlaďte ve studené vodě, aby dál neměkl, a nechte okapat.

2Každý pórek obalte v plátku šunky a vzniklé balíčky naskládejte do zapékací mísy. Sýr důkladně promíchejte s hořčicí a kysanou smetanou. Okořeňte a směsí přelijte pórky.

3Pečte nezakryté, aby povrch lákavě zezlátl; trvá to čtvrt hodiny až dvacet minut.

Komentáře

Anonym

podobný recepis je v č. 11/06 na s. 42; rozdíl je v tom, že se pórek vaří ve vodě s pár kapkami citronu. chybí šunka a místo kyssmetany se pórek zapéká v bešamelu. pekl jsem včera a fungovalo to báječně.

Gisele Bohmova

Bohuzel uplna KATASTROFA - porek pustil hromadu vody, v te plavala srazena smetana, chut naprosto otresna. Rodina hladova a vecere v kosi. Postupovala jsem dle receptu, nezamnenila zadnou ingredienci a zakoupila jsem kvalitni suroviny, takze netusim, kde se stala chyba.

Jana Kopřivová

Dobrý den Gisele, děkujeme za zpětnou vazbu. Zkažená večeře nás mrzí. Bohužel netušíme, kde se stala chyba, když jste postupovala přesně podle receptu.

KATEŘINA PERNICKÁ

Dobrý den,musím vám sdělit,že ta vaše omáčka není vhodná k zapékání.Já jsem použila omáčku na zapékání ze sáčku(omáčka na brokolici) jinak jsem dělala vše podle vašeho receptu.a i když porek pustil štávu,vůbec to nevadilo.Zapékala jsem na 200 stupnů ale 30-35 minut až omáčka zezlátla.K tomu jsem podávala bramborovo-celerové pyré.

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...

Obchod Apetit