Zapékané brambory se dočkaly mnoha verzí. V té naší odpadá předváření, takže výsledek je plný chuti; navíc jsme dali přednost vajíčkům vyšlehaným se smetanou. Recept na francouzské brambory je až neuvěřitelně jednoduchý a troufáme si tvrdit, že ho zvládnou i naprostí začátečníci. Není čeho se bát, omyjete nové brambory, nažhavte Remosku a vrhněte se do příprav. Zapečené brambory se slaninou a smetanou jsou lahůdka, kterou si zamilujete.
Suroviny
Postup
Začněte nahřívat víko remosky. Brambory podélně přepulte. Smíchejte olivový olej, citronovou kůru i šťávu, půl lžičky soli a oloupaný, nahrubo pokrájený česnek.
Brambory vložte do remosky, přelijte je vzniklou směsí a promíchejte. Přidejte rozmarýn. Uzavřete a pečte dvacet minut.
Slaninu pokrájejte na kostičky, cibuli oloupejte a nakrájejte nahrubo. Obojí přidejte k poloměkkým bramborám a opět promíchejte. Znovu uzavřete a pečte další čtvrthodinu, nebo dokud brambory úplně nezměknou.
Vajíčka zlehka našlehejte a promíchejte se smetanou, případně dochuťte solí a pepřem. Vaječnou směsí zalijte upečené brambory, promíchejte a zakryjte víkem remosky. Vypněte a nechte pět až sedm minut dojít.
Jiné aroma
Co zkusit brambory ochutit třeba majoránkou, hořčicí a sádlem?
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 20x levně: Jak úsporně a chutně připravit brambory pro každou příležitost(21 receptů )
- Týdenní úsporná kuchařka 7. díl: Játra, která vám učarují i bezmasý guláš (9 receptů )
- Týdenní úsporná kuchařka 9. díl: Francouzské brambory a chlupaté knedlíky jako příjemné retro (9 receptů )
- Zapečené brambory aneb Nejlepší jednoduchá večeře za pár korun(14 receptů )
Komentáře