Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Francouzské brambory
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 180
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2398 kcal
Bílkoviny 100 g
Sacharidy 209 g
Tuky 126 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zapékané brambory se dočkaly mnoha verzí. V té naší odpadá předváření, takže výsledek je plný chuti; navíc jsme dali přednost vajíčkům vyšlehaným se smetanou. Recept na francouzské brambory je až neuvěřitelně jednoduchý a troufáme si tvrdit, že ho zvládnou i naprostí začátečníci. Není čeho se bát, omyjete nové brambory, nažhavte Remosku a vrhněte se do příprav. Zapečené brambory se slaninou a smetanou jsou lahůdka, kterou si zamilujete.

Suroviny

olivový olej 3 PL
z 1 citronu
rozmarýn 1 snítka
česnek 4 stroužky
slanina 100 g
vejce 4 ks
smetana 100 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Začněte nahřívat víko remosky. Brambory podélně přepulte. Smíchejte olivový olej, citronovou kůru i šťávu, půl lžičky soli a oloupaný, nahrubo pokrájený česnek.

2

Brambory vložte do remosky, přelijte je vzniklou směsí a promíchejte. Přidejte rozmarýn. Uzavřete a pečte dvacet minut.

3

Slaninu pokrájejte na kostičky, cibuli oloupejte a nakrájejte nahrubo. Obojí přidejte k poloměkkým bramborám a opět promíchejte. Znovu uzavřete a pečte další čtvrthodinu, nebo dokud brambory úplně nezměknou.

4

Vajíčka zlehka našlehejte a promíchejte se smetanou, případně dochuťte solí a pepřem. Vaječnou směsí zalijte upečené brambory, promíchejte a zakryjte víkem remosky. Vypněte a nechte pět až sedm minut dojít.

Jiné aroma 
Co zkusit brambory ochutit třeba majoránkou, hořčicí a sádlem?

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Komentáře

30.03.2008 09:24
Recept se nachází v č.4/07, str.26

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...