0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Francouzské brambory

Zapečné brambory
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Francouzské brambory

4 / 5. Počet hodnocení: 165
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2586 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 228 g
Tuky 131 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zapékané brambory se dočkaly mnoha verzí. V té naší odpadá předváření, takže výsledek je plný chuti; navíc jsme dali přednost vajíčkům vyšlehaným se smetanou.

Suroviny

brambory 1 kg
nové
olivový olej 3 PL
citronová kůra
z 1 citronu
citronová šťáva 1 PL
rozmarýn 1
česnek 4 stroužky
slanina 100 g
cibule 1 ks
vejce 4 ks
smetana 100 ml
sůl
pepř

Postup

1

Začněte nahřívat víko remosky. Brambory podélně přepulte. Smíchejte olivový olej, citronovou kůru i šťávu, půl lžičky soli a oloupaný, nahrubo pokrájený česnek.

2

Brambory vložte do remosky, přelijte je vzniklou směsí a promíchejte. Přidejte rozmarýn. Uzavřete a pečte dvacet minut.

3

Slaninu pokrájejte na kostičky, cibuli oloupejte a nakrájejte nahrubo. Obojí přidejte k poloměkkým bramborám a opět promíchejte. Znovu uzavřete a pečte další čtvrthodinu, nebo dokud brambory úplně nezměknou.

4

Vajíčka zlehka našlehejte a promíchejte se smetanou, případně dochuťte solí a pepřem. Vaječnou směsí zalijte upečené brambory, promíchejte a zakryjte víkem remosky. Vypněte a nechte pět až sedm minut dojít.

Jiné aroma 
Co zkusit brambory ochutit třeba majoránkou, hořčicí a sádlem?

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.4/07, str.26

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč