Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 3-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1160 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 181 g
Tuky 27 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pórek zalitý smetanou se výborně hodí k pečením.

Suroviny

pórek 3 ks
velký
vývar kuřecí 90 ml
lze nahradit zeleninovým vývarem
strouhaný

Postup

1

Předehřejte troubu na 190 ºC. Očistěte 3 velké pórky, odkrojte zelenou část a každý pórek pak rozkrojte na třetiny, ty potom podélně rozpulte. Rozložte řeznou stranou nahoru do zapékací formy a přelijte 90 ml drůbežího nebo zeleninového vývaru a 2 lžícemi smetany ke šlehání. Osolte a opepřete.

2
Rozmixujte 2 plátky toustového chleba, promíchejte je s 30-50 g strouhaného parmazánu a směsí posypte pórek. Dejte péct do trouby na 30 minut, až pórek změkne a strouhanka zezlátne.

Podávejte: k jehněčí a vepřové pečeni či se šťavnatým steakem.

Zkuste: Dejte na pórek plátky sušené šunky a zasypte ho kouskem sýra taleggio nebo jiného měkčího sýra, jako je čedar či blaťácké zlato.

Apetit magazín