Líný pórek zapečený se sýrem a kapustou

Líný pórek zapečený se sýrem a kapustou

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (3)
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1174 kcal
Bílkoviny 62 g
Cukr 118 g
Tuky 47 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Vegetariánské jídlo snadno a pohodlně. Navíc prakticky odpadá mytí nádobí!

Suroviny

pórek 3 ks
nakrájený na silná kolečka
máslo 1 PL
kapusta 1 ks
malá kadeřavá, nakrájená
žampiony 8 ks
drobné, pokrájené na plátky
zakysaná smetana 4 PL
brambory 3 ks
středně velké, oloupané a nakrájené na tenké plátky
camembert 1 ks
malý, lze nahradit podobným sýrem, pokrájený na plátky
tymián 1 PL
sůl
pepř
1. V mělké nádobě vhodné do mikrovlnky promíchejte pórek s půlkou másla a vařte na vysoký výkon pět minut, dokud nezačne měknout. Vmíchejte kapustu, houby a zakysanou smetanu. Navrch naskládejte brambory a přitiskněte je obracečkou. Osolte a opepřete.

2. Zbytek másla rozdělte na brambory a nezakryté mikrovlňte 15–20 minut. Jakmile jsou hotové, poklaďte je sýrem a tymiánem, vraťte na dvě minuty na vysoký výkon do mikrovlnky nebo dopečte do křupava pod grilem. Nechte pár minut odstát a pak podávejte přímo v míse.

Stupňování
Mikrovlnky se liší výkonem, ale obecně platí níže uvedené rozmezí  (pro jistotu se však podívejte do návodu). Pokud máte slabší troubu, nastavte ji na nejbližší stupeň a úměrně prodlužte dobu přípravy.

nízký     90–150 wattů
rozmrazování    300–350 wattů
střední    450–500 wattů
vyšší    650–750 wattů
vysoký    850 wattů
maximální    1000 wattů

Obchod Apetit