Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Líný pórek zapečený se sýrem a kapustou

Líný pórek zapečený se sýrem a kapustou

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (3)
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1174 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 118 g
Tuky 47 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Vegetariánské jídlo snadno a pohodlně. Navíc prakticky odpadá mytí nádobí!

Suroviny

pórek 3 ks
nakrájený na silná kolečka
máslo 1 PL
kapusta 1 ks
malá kadeřavá, nakrájená
žampiony 8 ks
drobné, pokrájené na plátky
zakysaná smetana 4 PL
brambory 3 ks
středně velké, oloupané a nakrájené na tenké plátky
camembert 1 ks
malý, lze nahradit podobným sýrem, pokrájený na plátky
tymián 1 PL
sůl
pepř
1. V mělké nádobě vhodné do mikrovlnky promíchejte pórek s půlkou másla a vařte na vysoký výkon pět minut, dokud nezačne měknout. Vmíchejte kapustu, houby a zakysanou smetanu. Navrch naskládejte brambory a přitiskněte je obracečkou. Osolte a opepřete.

2. Zbytek másla rozdělte na brambory a nezakryté mikrovlňte 15–20 minut. Jakmile jsou hotové, poklaďte je sýrem a tymiánem, vraťte na dvě minuty na vysoký výkon do mikrovlnky nebo dopečte do křupava pod grilem. Nechte pár minut odstát a pak podávejte přímo v míse.

Stupňování
Mikrovlnky se liší výkonem, ale obecně platí níže uvedené rozmezí  (pro jistotu se však podívejte do návodu). Pokud máte slabší troubu, nastavte ji na nejbližší stupeň a úměrně prodlužte dobu přípravy.

nízký     90–150 wattů
rozmrazování    300–350 wattů
střední    450–500 wattů
vyšší    650–750 wattů
vysoký    850 wattů
maximální    1000 wattů

Komentáře

Anonym

Tento recept je opravdu skvělý.Mohu doporučit.

Anonym

Recept se nachází v č.10/05, str.16

Obchod Apetit