Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Líný pórek zapečený se sýrem a kapustou
Líný pórek zapečený se sýrem a kapustou
ZDROJ: Pixabay
sdílet:

Líný pórek zapečený se sýrem a kapustou

3.6/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1174 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 118 g
Tuky 47 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vegetariánské jídlo snadno a pohodlně. Navíc prakticky odpadá mytí nádobí!

Suroviny

pórek 3 ks
nakrájený na silná kolečka
malá kadeřavá, nakrájená
drobné, pokrájené na plátky
středně velké, oloupané a nakrájené na tenké plátky
malý, lze nahradit podobným sýrem, pokrájený na plátky
tymián 1 PL
sůl
pepř

Postup

1

V mělké nádobě vhodné do mikrovlnky promíchejte pórek s půlkou másla a vařte na vysoký výkon pět minut, dokud nezačne měknout. Vmíchejte kapustu, houby a zakysanou smetanu. Navrch naskládejte brambory a přitiskněte je obracečkou. Osolte a opepřete.

2

Zbytek másla rozdělte na brambory a nezakryté mikrovlňte 15–20 minut. Jakmile jsou hotové, poklaďte je sýrem a tymiánem, vraťte na dvě minuty na vysoký výkon do mikrovlnky nebo dopečte do křupava pod grilem. Nechte pár minut odstát a pak podávejte přímo v míse.

Stupňování
Mikrovlnky se liší výkonem, ale obecně platí níže uvedené rozmezí (pro jistotu se však podívejte do návodu). Pokud máte slabší troubu, nastavte ji na nejbližší stupeň a úměrně prodlužte dobu přípravy.

nízký 90–150 wattů
rozmrazování 300–350 wattů
střední 450–500 wattů
vyšší 650–750 wattů
vysoký 850 wattů
maximální 1000 wattů

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/10

Komentáře

03.09.2007 16:08
Recept se nachází v č.10/05, str.16
29.07.2006 10:51
Tento recept je opravdu skvělý.Mohu doporučit.