Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Domácí piškoty

Co je domácí, to se počítá.

Vydání: 2011/5
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: na 60 piškotů
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Pečení 0:10
Chléb a pečivo

Ingredience

    • 2 vejce, žloutky a bílky zvlášť
    • 30–40 g krupicového cukru (v poměru 20 g tmavého třtinového a 20 g bílého) + 20 g bílého nebo tmavého krupicového cukru + troška na posypání
    • 70 g špaldové mouky

Příprava jídla

1 Žloutky utřete se 30–40 g cukru do pěny. Bílky ušlehejte na pevný sníh a potom do něj přisypávejte dalších 20 g cukru a šlehejte doleskla a dotuha. Sníh lehce vmíchejte do žloutkové pěny, během toho směs poprašujte moukou a společně s bílky ji zapracujte.

2 Těsto dejte lžící do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem tvarujte piškoty (pokud sáček nemáte, udělejte jednoduše hromádky lžící). Mezi piškoty nechte dostatek místa, zhruba 5 cm. Pak je pocukrujte a nechte asi 10 minut lehce zaschnout; díky tomu se při pečení nerozjedou do šířky.

3 Pečte je na 170 °C asi 10 minut. Hotové piškoty hned špachtlí uvolněte od papíru a po vychladnutí je dejte do uzavíratelné nádoby.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Prckův dezert

Ovocné pyré

Rajská omáčka

Brokolicové pyré

Čočkovo-pohanková polévka

Ovocné želé ke svačině

Meruňková snídaňová kaše

Přidat komentář