Obyčejný jahodový koktejl jsme bleskově proměnili v originální dezert do hrnečku. Jahodové cappuccino & domácí piškoty je možná netradiční, ale o to efektnější využití úrody jahod. Tak hurá do toho!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180°C, plech vyložte pečicím papírem a připravte si cukrářský sáček s 1,25cm širokou trubičkou.
Žloutky vyšlehejte s polovinou cukru, solí a vanilkovým extraktem do světlé nadýchané pěny. Bílky vyšlehejte do polotuha, přidejte zbylý cukr a ušlehejte dotuha.
Část bílků jemně vmíchejte ke žloutkům, tím se směs nadlehčí, a poté ji celou zlehka zašlehejte k bílkům. Nakonec stěrkou vmíchejte mouku, aby nevznikly hrudky.
Polovinu směsi přendejte do cukrářského sáčku a stříkejte na připravený plech proužky asi 10cm dlouhé. Nezapomeňte mezi nimi nechat rozestup (alespoň 5cm). Opakujte se zbylým těstem.
Piškoty posypte moučkovým a krystalovým cukrem a dejte péct na 13–15 minut.
Jahody zbavte stopek a rozmixujte s crèmem fraîche, cukrem a mátou. Rozdělte do šálků a dejte chladit.
Smetanu vyšlehejte do polotuha (měla by mít konzistenci jogurtu). Rozdělte ji do hrnečků na jahodové cappuccino a podávejte s piškoty.
NĚCO NAVÍC
Cappuccino můžete přisladit a zjemnit smetanou podle chuti.