0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jahodové cappuccino & domácí piškoty

Jahodové cappuccino & domácí piškoty
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jahodové cappuccino & domácí piškoty

4.2 / 5. Počet hodnocení: 23
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3334 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 383 g
Tuky 165 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Obyčejný jahodový koktejl jsme bleskově proměnili v originální dezert do hrnečku. Jahodové cappuccino & domácí piškoty je možná netradiční, ale o to efektnější využití úrody jahod. Tak hurá do toho! 

Suroviny

jahody 700 g
crème fraîche 250 g
nebo zakysaná smetana
krupicový cukr 200 g
máta 1 svazek
otrhané lístky
smetana ke šlehání 150 ml
33%
Na piškoty
vejce 3 ks
bílky a žloutky odděleně
krupicový cukr 75 g
sůl 1 špetka
vanilkový extrakt 1 ČL
mouka pšeničná hladká 80 g
prosátá
krystalový cukr
na posypání
moučkový cukr
na posypání

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C, plech vyložte pečicím papírem a připravte si cukrářský sáček s 1,25cm širokou trubičkou. 

2

Žloutky vyšlehejte s polovinou cukru, solí a vanilkovým extraktem do světlé nadýchané pěny. Bílky vyšlehejte do polotuha, přidejte zbylý cukr a ušlehejte dotuha.

3

Část bílků jemně vmíchejte ke žloutkům, tím se směs nadlehčí, a poté ji celou zlehka zašlehejte k bílkům. Nakonec stěrkou vmíchejte mouku, aby nevznikly hrudky. 

4

Polovinu směsi přendejte do cukrářského sáčku a stříkejte na připravený plech proužky asi 10cm dlouhé. Nezapomeňte mezi nimi nechat rozestup (alespoň 5cm). Opakujte se zbylým těstem.

5

Piškoty posypte moučkovým a krystalovým cukrem a dejte péct na 13–15 minut.

6

Jahody zbavte stopek a rozmixujte s crèmem fraîche, cukrem a mátou. Rozdělte do šálků a dejte chladit.

7

Smetanu vyšlehejte do polotuha (měla by mít konzistenci jogurtu). Rozdělte ji do hrnečků na jahodové cappuccino a podávejte s piškoty.

NĚCO NAVÍC
Cappuccino můžete přisladit a zjemnit smetanou podle chuti. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/6

Apetit magazín

Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?
  • Zajímavosti

Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?

Po bujarých oslavách Vánoc a Silvestra, které provází hojnost jídla a pití, nastává období, kdy se chceme všichni vrátit k normálnímu stravovacímu režimu. Jak přemluvit váhu, aby ukazovala milosrdnější čísla? S tím vám bohužel neporadíme....
12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý
  • Tipy a triky

12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý

Rostou vám na zahrádce cukety jako z vody nebo jste si snad domů přinesli plný košík úrody z farmářského trhu a nevíte co s nimi? Upečte si je nasladko. Pečení se zeleninou se nemusíte bát, cítit ji v dezertech téměř nebudete, přesto v...

Obchod Apetit