Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jahodové cappuccino & domácí piškoty
Jahodové cappuccino & domácí piškoty
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jahodové cappuccino & domácí piškoty

4.3/5 Počet hodnocení: 25
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3334 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 383 g
Tuky 165 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Obyčejný jahodový koktejl jsme bleskově proměnili v originální dezert do hrnečku. Jahodové cappuccino & domácí piškoty je možná netradiční, ale o to efektnější využití úrody jahod. Tak hurá do toho! 

Suroviny

jahody 700 g
nebo zakysaná smetana
máta 1 svazek
otrhané lístky
Na piškoty
vejce 3 ks
bílky a žloutky odděleně
sůl 1 špetka
vanilkový extrakt 1 ČL
krystalový cukr
na posypání
na posypání

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C, plech vyložte pečicím papírem a připravte si cukrářský sáček s 1,25cm širokou trubičkou. 

2

Žloutky vyšlehejte s polovinou cukru, solí a vanilkovým extraktem do světlé nadýchané pěny. Bílky vyšlehejte do polotuha, přidejte zbylý cukr a ušlehejte dotuha.

3

Část bílků jemně vmíchejte ke žloutkům, tím se směs nadlehčí, a poté ji celou zlehka zašlehejte k bílkům. Nakonec stěrkou vmíchejte mouku, aby nevznikly hrudky. 

4

Polovinu směsi přendejte do cukrářského sáčku a stříkejte na připravený plech proužky asi 10cm dlouhé. Nezapomeňte mezi nimi nechat rozestup (alespoň 5cm). Opakujte se zbylým těstem.

5

Piškoty posypte moučkovým a krystalovým cukrem a dejte péct na 13–15 minut.

6

Jahody zbavte stopek a rozmixujte s crèmem fraîche, cukrem a mátou. Rozdělte do šálků a dejte chladit.

7

Smetanu vyšlehejte do polotuha (měla by mít konzistenci jogurtu). Rozdělte ji do hrnečků na jahodové cappuccino a podávejte s piškoty.

NĚCO NAVÍC
Cappuccino můžete přisladit a zjemnit smetanou podle chuti. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/6

Apetit magazín