
Recepty z vydání
Eton mess
Nepopsatelně dobrá směs pusinek a čerstvých jahod dostala název podle britské Eton College, kde se podává při tradičním...
Kuře po gudžarátsku
Takhle chutná a voní Indie! Pokud máte rádi pálivá jídla, přidejte ke koření špetku mletého chilli.
Rajská omáčka
Česká klasika ve verzi pro děti. Tento příkrm je vhodný pro úplně nejmenší strávníky, nabídnout k obědu ho však můžete...
Telecí máslový řízek s bramborovou kaší
Maso telecího hrudí, trochu prorostlé tukem, se dokonale hodí na mletí. Je jemné, a přitom šťavnaté.
Telecí roláda s nádivkou a novými bramborami
Pro tuhle luxusní a efektní úpravu je telecí hrudí předurčeno. S nádivkami můžete experimentovat a obměňovat bylinky...
Soto ayam (indonéská kuřecí polévka)
Tradiční indonéskou polévku má šéfkuchař Gerardus Ari Munandar spojenou s domovem. Jeho maminka ji doma vaří bez...
Krevety s ananasem, paprikami a rybí omáčkou
Toto jídlo vaří módní návrhářka Mimi Nguyen Hoang Lan podle fantazie. Odráží se v něm moudrost její babičky. Ta ji...
Kang khew wan neur (hovězí zelené kari)
V Thajsku si šéfkuchařka Thanedsorn Keng Polpatana připravovala podle návodu svého tatínka vlastní kokosové mléko z...
Šunka na páře s karotkami a hráškem
V jednoduchosti je krása. Šťavnatější a voňavější šunku jste ještě nejedli!
Vitello tonnato
Klasický italský recept chutná nejlíp druhý den, kdy se studené plátky telecího masa trochu rozleží v tuňákové omáčce.
Pošírované kuře a zelenina s citrusovou zálivkou
Troška cukru ve vývaru podtrhne chuť vařené zeleniny.
Pošírovaná ryba s crème fraîche a hráškem
Stejným způsobem se dají připravit i filety lososa nebo různých bělomasých ryb. Zkusit můžete i krůtí a kuřecí prsa, ta...
Salát z fazolek, cizrny, máty a tahini
Zálivku můžete zjemnit 2–3 lžícemi bílého jogurtu. Zbylou omáčku podávejte i k jiné vařené zelenině, třeba k...
Zapečené těstoviny se sýry cottage a mozzarella
Zapékané těstoviny jsou skvělé i s čerstvým sýrem. Do tohoto receptu navíc můžete schovat i libovolné zbytky sýrů z...
Pikantní pečené kuře se zálivkou z čerstvého sýra
Čerstvé bylinky a krémový sýr v zálivce dodají celému, na pohled obyčejnému jídlu sváteční šarm (nemluvě o chuti).
Polévka s čočkou, tortillami a čerstvým sýrem
Hrstková polévka v mexickém stylu. Je dokonale univerzální – postaví vás na nohy jako snídaně, nasytí jako rychlý...
Pečená ricotta s olivami a tymiánem
Co je na slaných koláčích nejlepší? Přece náplň! Tak si ji jednou upečte samotnou…...
Smažený čerstvý sýr s ochuceným medem
Coby dezert potěší tenhle ,smažák‘ nasladko čtyři lidi, můžete ho také podávat jako sladké a výživné hlavní jídlo...
Pikantní nakládaný sýr
Naložit sýr zvládne i ten, kdo zná kuchyň jen z doslechu. Úspěch u stolovníků je přitom předem zaručený téměř...
Ciabatta s pečeným česnekem
Jemná ricotta velmi dobře ladí s výraznými sušenými rajčaty a nasládlým pečeným česnekem.
Lisovaný letní sendvič
V okolí francouzské Nice mají báječný sendvič s názvem pan bagnat. My jsme se jím inspirovali.
Chléb s okurkami a makrelou
Klasický anglický okurkový sendvič podávaný k čaji jsme vylepšili aromatickou uzenou rybou.
Sendvič se ztraceným vejcem a špenátem
Pokud jste přes den moc nejedli, tohle je správná volba. Sendvič obsahuje bílkoviny, sacharidy i jednu dávku zeleniny.
Řecký chléb
Můžete ho podávat studený nebo zapečený. Bude pokaždé jiný, a pořád báječný.
Trojitý lososový sendvič
Pokud na tenhle lákavý sendvič nemáte dost velkou pusu, udělejte ho jen ze dvou plátků chleba.
Chleba s houbami a olivovou gremolatou
Gremolata je voňavá směs z citronové kůry, česneku, petrželky a dalších přísad. Hodí se na všechna jídla, která...
Sendvič s řapíkatým celerem a ořechy
Zaplesají nad ním nejen vegetariáni. Náplň se hodí nejen do sendviče, ale také na přípravu chuťovek k pivu a vínu.
Losos z trouby na zelenině
Losos v balíčku je rychlý, snadný a náramně efektní. Jen počkejte, až ho rozmotáte a kuchyň vám zalije fantastická vůně!
Domácí sušenky (základní recept)
Jsou snadné, chutné a zdravější než koupené. Navíc si je můžete upéct přesně s tím, co máte nejradši.
Sušenky se zázvorem, vločkami a sultánkami
Dva v jednom – sladké a současně pikantní sušenky...
Sušenky s ořechy a brusinkami
Přidejte do sušenek své oblíbené oříšky. Šťavnatost jim dodají brusinky.
Sušenky s meruňkami a oříšky
Při výběru sušených meruněk dejte přednost nesířeným. Jsou mnohem sladší a zdravější.
Bazalkové noky s rajčatovou omáčkou
Bazalka a rajčata jsou klasická kombinace, které se nikdy nepřejíte.
Koláč s mandlovou náplní a tymiánem
Tymián skvěle podtrhne chuť neobvyklé chlebové náplně.
Luxusní dort
Narozeninový či svatební dort nazdobený do půl hodiny? Náš podrobný návod doplněný o triky profesionální cukrářky...
Přidat komentář