Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Grenadýrmarš s tempehem

Popis receptu: 
Netradiční a přesto výborná kombinace brambor a těstovin v tomto rychlém a přesto zdravém receptu Vám jistě zachutná.
Autor: Tomáš Hába
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    1kg brambor 400g celozrnných, žitných flíčků (v suchém stavu) 200g uzeného tempehu (nebo tofu) 1 velká cibule 3 lžíce sladké papriky 1 lžíce pálivé papriky drcený kmín olivový olej sůl, pepř + nakládaná červená řepa (k podávání)

Příprava jídla

Brambory uvaříme ve slupce doměkka, necháme vychladnout a potom oloupeme a nakrájíme na kostičky. Fleky uvaříme dle návodu na obalu. Drobně pokrájenou cibuli orestujeme na olivovém oleji dozlatova, přidáme pokrájený tempeh (nebo tofu) a chvilku restujeme, potom přisypeme brambory a veškeré koření. Až se brambory trošku opečou přisypeme na závěr i uvařené fleky a vše dobře promícháme. Dochutíme solí a pepřem a celou směs přendáme do lehce vymazaného (olivovým olejem), nízkého pekáčku. Zapékáme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi dvacet minut. Servírujeme s nakládanou červenou řepou.
REKLAMA

Přidat komentář