Překvapte rodinu či hosty neodolatelně křupavými závitky s jogurtovým dipem.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200°C. Špenát spařte v cedníku vroucí vodou, zchlaďte a vymačkejte z něj co nejvíc vody.
V pánvi rozehřejte olej a pár minut na něm opékejte jarní cibulky do změknutí. Vsypte je do mísy, pořádně osolte a opepřete. Přidejte připravený špenát, fetu, vejce, kopr, muškátový oříšek a citronovou kůru. Dobře promíchejte.
Na prkénko položte vždy jeden plátek těsta cípem k sobě. Dejte na něj 4 lžíce (cca 1/8) náplně v krátké vodorovné linii asi 5 cm nad dolním cípem plátku. Ten přeložte přes náplň, pak přes ni přehněte oba cípy ze stran a stočte závitek směrem od sebe. Okraje slepte trochou prošlehaného vejce. Skládejte na plech vyložený pečicím papírem. Závitky potřete vejcem a posypte sezamem. Pečte 20–25 minut dokřupava.
Mezitím smíchejte přísady na dip. Ten pak podávejte k teplým závitkům.
NĚCO NAVÍC
Mražené těsto Spring Home koupíte např. v Makru. Na domácí nasypte do misky 125 g mouky 00 či hladké chlebové, přidejte 1 vejce a 1 lžíci studené vody. Propracujte vařečkou na těsto, podle potřeby přilijte další až 3 lžíce vody. Pak těsto dobře prohněťte pomoučněnýma rukama, aby získalo pružnost. Nechte zakryté fólií odpočívat aspoň 4, ale lépe až 12 hodin v chladničce. Pak rozdělte na 8 dílů a ty rozválejte na mírně pomoučněné ploše na čtverce 15 x 15 cm.