0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Špenátové závitky

Špenátové závitky

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné Na 8 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1868 kcal
Bílkoviny 101 g
Sacharidy 76 g
Tuky 119 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Překvapte rodinu či hosty neodolatelně křupavými závitky s jogurtovým dipem.

Suroviny

nasekaný
olivový olej 2 PL
jarní cibulka 6 ks
nadrobno
sůl
pepř
čerstvě mletý
rozdrobená
vejce 1 ks
+ 1 prošlehané na potření
kopr svazek
lístky nadrobno
muškátový oříšek špetka
čerstvě strouhaný, (podle chuti)
kůra najemno
8 plátků
pšeničné těsto na jarní závitky (viz Něco navíc)
sezamová semínka 2 PL
Na jogurtový dip
česnek 1 stroužek
drcený
šťáva

1 Troubu předehřejte na 200°C. Špenát spařte v cedníku vroucí vodou, zchlaďte a vymačkejte z něj co nejvíc vody.

2 V pánvi rozehřejte olej a pár minut na něm opékejte jarní cibulky do změknutí. Vsypte je do mísy, pořádně osolte a opepřete. Přidejte připravený špenát, fetu, vejce, kopr, muškátový oříšek a citronovou kůru. Dobře promíchejte.

3 Na prkénko položte vždy jeden plátek těsta cípem k sobě. Dejte na něj 4 lžíce (cca 1/8) náplně v krátké vodorovné linii asi 5 cm nad dolním cípem plátku. Ten přeložte přes náplň, pak přes ni přehněte oba cípy ze stran a stočte závitek směrem od sebe. Okraje slepte trochou prošlehaného vejce. Skládejte na plech vyložený pečicím papírem. Závitky potřete vejcem a posypte sezamem. Pečte 20–25 minut dokřupava.

4 Mezitím smíchejte přísady na dip. Ten pak podávejte k teplým závitkům.

NĚCO NAVÍC
Mražené těsto Spring Home koupíte např. v Makru. Na domácí nasypte do misky 125 g mouky 00 či hladké chlebové, přidejte 1 vejce a 1 lžíci studené vody. Propracujte vařečkou na těsto, podle potřeby přilijte další až 3 lžíce vody. Pak těsto dobře prohněťte pomoučněnýma rukama, aby získalo pružnost. Nechte zakryté fólií odpočívat aspoň 4, ale lépe až 12 hodin v chladničce. Pak rozdělte na 8 dílů a ty rozválejte na mírně pomoučněné ploše na čtverce 15 x 15 cm. 

Foto: Kris Kirkham
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/5

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč