0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pohankové placičky

Pohankové placičky

3.5 / 5. Počet hodnocení: 20
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1740 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 183 g
Tuky 84 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept z webu Jime-bio.cz vyzkoušela a upravila Hanka Zemanová.

Suroviny

pohanka 200 g
pohanková lámanka
sůl 2 ČL
na vaření lámanky
majoránka (drhnutá) 2 ČL
česnek 5 stroužků
cca, drcený
vejce 2 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na omáčku
olivový olej 4 PL
cibule 1 ks
nadrobno
mrkev 1 ks
malá, nadrobno
rajče 1 ks
konzerva,krájená
cuketa 2 ks
malé, na plátky

1 Do lámanky nalijte vodu a slijte – nejprve raději bez cedníku, abyste se zbavili případných pohankových slupek.

2 Zalijte 500 ml osolené vody, přiveďte k varu, po pěti minutách stáhněte z ohně a nechte dojít pod pokličkou.

3 Ochuťte česnekem a majoránkou, přidejte vejce, promíchejte, opepřete a případně osolte. (Pokud je směs příliš řídká, zahustěte ji strouhankou nebo moukou.) Tvarujte placičky a smažte na tuku dozlatova.

4 Na omáčku zpěňte na 2 lžících olivového oleji půlku cibule a mrkev. Zalijte rajčaty. Osolte, opepřete a povařte asi 20 minut do zhoustnutí. Mezitím na zbylých 2 lžících oleje zpěňte druhou půlku cibule a přidejte cuketu. Osolte, opepřete a za stálého míchání opékejte asi 5–8 minut. Vmíchejte do omáčky a podávejte k placičkám.

 

 

NĚCO NAVÍC

  • Do placiček můžete přidat osmahnutou cibulku s nastrouhanou mrkví a/nebo opečenou slaninu, šunku nebo uzené tofu. Směs pak do lámanky zapracujte pomocí šťouchadla na brambory.
  • Upečte si nákyp: směs na placičky dejte do vymazaného pekáčku a zapečte. Můžete přidat slunečnicová semínka a lžíci vloček nori – dodají pokrmu spoustu živin.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/8

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit