Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bleskové zelené kari
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bleskové zelené kari

4.1/5 Počet hodnocení: 9
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1087 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 190 g
Tuky 12 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lucka Králová vás naučí svůj nejoblíbenější recept na asijské zelené kari. Pokud ho milujete, ale jeho příprava od základu vám přijde příliš složitá a náročná, její recept vás přesvědčí o opaku. Kombinaci zeleniny můžete zvolit podle vlastní chuti, v redakci jsme si ale nejvíce oblíbili brokolici, hrášek a zelený chřest. S tímhle příjemně pikantním receptem si chřestovou sezonu opravdu vychutnáte!

Související recepty

Suroviny

1 konzerva
česnek 3 stroužky
oloupané a zbavené klíčků
zázvor (čerstvý) 2 cm
oloupaný a nakrájený na kousky
zelená
jarní cibulka 5 ks
jen zelená část, nakrájená na kousky
citronová tráva 1 ks
naklepaná tupou stranou nože a nakrájená na kousky
koriandr čerstvý 1 svazek
stonky do kari pasty, lístky na ozdobení
rybí omáčka 2 PL
zbavená košťálu a rozdělená na růžičky
očištěný a nakrájený na 3cm kousky
hrášek cukrový 180 g
stopky odkrojené
z 1/2 vymačkaná šťáva na dochucení + zbytek nakrájený na klínky k podávání
rýže dušená
sezamová semínka
černá

Postup

1

Do mixéru vlijte kokosové mléko a vhoďte česnek, zázvor, jarní cibulku, citronovou trávu a stonky koriandru. Rozmixujte dohladka. 

2

Směs vlijte do hrnce. Nádobu mixéru vypláchněte cca 100–150 ml vody a také vlijte do hrnce.

3

Vařte krátce na středním ohni a v průběhu vaření vmíchejte cukr a rybí omáčku.

4

Vsypte brokolici, chřest a hrášek a 4–5 minut vařte.

5

Dochuťte limetovou šťávou.

6

Kari podávejte s rýží, posypané černými sezamovými semínky a s klínkem limety.

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...