Lucka Králová vás naučí svůj nejoblíbenější recept na asijské zelené kari. Pokud ho milujete, ale jeho příprava od základu vám přijde příliš složitá a náročná, její recept vás přesvědčí o opaku. Kombinaci zeleniny můžete zvolit podle vlastní chuti, v redakci jsme si ale nejvíce oblíbili brokolici, hrášek a zelený chřest. S tímhle příjemně pikantním receptem si chřestovou sezonu opravdu vychutnáte!
Suroviny
Postup
Do mixéru vlijte kokosové mléko a vhoďte česnek, zázvor, jarní cibulku, citronovou trávu a stonky koriandru. Rozmixujte dohladka.
Směs vlijte do hrnce. Nádobu mixéru vypláchněte cca 100–150 ml vody a také vlijte do hrnce.
Vařte krátce na středním ohni a v průběhu vaření vmíchejte cukr a rybí omáčku.
Vsypte brokolici, chřest a hrášek a 4–5 minut vařte.
Dochuťte limetovou šťávou.
Kari podávejte s rýží, posypané černými sezamovými semínky a s klínkem limety.