Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krupicové noky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 76
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1929 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 192 g
Tuky 100 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krupicové noky jsou nadýchané jako obláček a představují rafinovanou přílohu k omáčkám, třeba k houbové omáčce nebo ke guláši. Ale jakmile si recept osvojíte, určitě je vyzkoušejte také na sladko, třeba s mákem, tvarohem nebo ovocným přelivem.

Suroviny

mléko 500 ml
krupice 220 g
+ trocha navíc
vejce 2 ks
prošlehaná
sůl 1 špetka

Postup

1

Mléko vlijte do hrnce, vhoďte do něj máslo a zahřejte téměř k varu. Osolte.

2

Tenkým pramínkem za stálého míchání přisypávejte krupici, až se vytvoří hustá kaše – měla by se odlepovat od vařečky.

3

Nechte vystydnout a pak zapracujte dvě vejce.

4

Dejte vařit velký hrnec osolené vody.

5

Pomocí lžic tvarujte noky, obalujte je v krupici a všechny najednou vhoďte do vařící osolené vody. Vařte pár minut, až vyplavou na hladinu.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...