Hodnocení receptu
Průměr: 2.6 ()
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2524 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 316 g
Tuky 95 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Odpalované těsto nemusí být jenom na větrníky – tyhle noky jsou toho perfektním důkazem.

Související recepty

Suroviny

mléko 750 ml
rostlinný olej 30 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
muškátový oříšek špetka
strouhaný
krupička dětská 360 g
vejce 3 ks
petrželka 2 PL
nasekaná, a trocha navíc na ozdobení
tvaroh 2 PL
měkký
máslo 1 PL

1 Mléko se 30 ml oleje přiveďte k varu s trochou soli, pepře a strouhaného muškátového oříšku. Postupně přisypávejte krupičku, ztlumte plamen a míchejte, aby se směs začala odlepovat od stěn hrnce. Pak odstavte, do horké hmoty rychle vmíchejte 1 vejce, aby se nesrazilo, a až mírně zchladne, ještě zbylá 2 vejce, nasekanou petrželku a tvaroh.

2 Propracujte a lžícemi tvarujte větší noky. Vařte je ve vroucí osolené vodě 12–15 minut, potom je vylovte, promíchejte s 1 lžící másla a ozdobte petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/12

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit