Pečená vejce po mexicku

Pečená vejce po mexicku

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 835 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 26 g
Tuky 55 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na tahle pečená vejce se zkrátka nedá zapomenout. Jsou neskutečně lahodná a navíc vypadají naprosto úchvatně, nemyslíte?

Související recepty

Suroviny

olivový olej
na opékání
cibule červená 1 ks
na kostičky
česnek 2 stroužek
nadrobno
sůl mořská
římský kmín 1 ČL
400 g
konzerva krájených rajčat
400 g
konzerva černých fazolí scezná, propláchnutá
4 ks
kukuřičná tortilla rozpůlené
vejce 3 ks
čedar 50 g
najemno
chilli paprička 1 ks
zelená, např. jalapeño, na kolečka
chilli paprička 2 špetka
drcené, sušené, nebo podle chuti
koriandr
nasekaný, čerstvý, na posypání
avokádo
k podávání (nemusí být)
zakysaná smetana
k podávání (nemusí být)

1 Troubu předehřejte na 180°C a zapněte k tomu v troubě i gril, máte-li tu možnost.

2 Na středním ohni v pánvi na troše olivového oleje opečte cibuli a česnek s trochou soli do měkka a tmavě zlaté barvy, trvá to asi 6 minut. Pak vsypte kmín a nechte ho rozvonět. Vmíchejte rajčata a asi 5 minut zvolna vařte. Vsypte fazole, asi 2 minuty je prohřívejte, pak pánev odstavte.

3 Zapékací mísu vytřete olejem. Vyložte ji tortillami tak, aby se překrývaly a mírně přesahovaly přes okraj. Vlijte směs z pánve a udělejte v ní 3–4 důlky. Vejce postupně rozklepávejte do hrnečku a opatrně je vlijte do důlků ve směsi. Posypte sýrem a čerstvou i sušenou chilli papričkou a osolte.

4 Zapékací mísu vložte do trouby do pozice ve dvou třetinách výšky a pečte 8–10 minut, má-li trouba gril, aby se bílky srazily (zbělaly) a žloutky byly ještě tekuté. Sýr by měl být roztavený a zlatý. Nemáte-li gril v troubě, pečte další 3–4 minuty. Před podáváním posypte koriandrem, popřípadě doplňte avokádem a zakysanou smetanou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/4

Obchod Apetit