Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečená vejce po mexicku
Pečená vejce po mexicku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečená vejce po mexicku

4.1/5 Počet hodnocení: 82
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3066 kcal
Bílkoviny 159 g
Sacharidy 367 g
Tuky 97 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na tahle pečená vejce se zkrátka nedá zapomenout. Jsou neskutečně lahodná a navíc vypadají naprosto úchvatně, nemyslíte?

Suroviny

olivový olej
na opékání
na kostičky
česnek 2 stroužky
nadrobno
sůl mořská
římský kmín 1 ČL
fazole černé 400 g
1 konzerva – scezená a propláchnutá
kukuřičné, rozpůlené
vejce 4 ks
nastrouhaný najemno
zelená, např. jalapeño, na kolečka
chilli sušené 2 špetky
drcené, nebo více či méně podle chuti
koriandr čerstvý
čerstvý, nasekaný, na posypání
k podávání (nemusí být)
k podávání (nemusí být)

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C a zapněte k tomu v troubě i gril, máte-li tu možnost.

2

Na středním ohni v pánvi na troše olivového oleje opečte cibuli a česnek s trochou soli do měkka a tmavě zlaté barvy, trvá to asi 6 minut. Pak vsypte kmín a nechte ho rozvonět. Vmíchejte rajčata a asi 5 minut zvolna vařte. Vsypte fazole, asi 2 minuty je prohřívejte, pak pánev odstavte.

3

Zapékací mísu vytřete olejem. Vyložte ji tortillami tak, aby se překrývaly a mírně přesahovaly přes okraj. Vlijte směs z pánve a udělejte v ní 3–4 důlky. Vejce postupně rozklepávejte do hrnečku a opatrně je vlijte do důlků ve směsi. Posypte sýrem a čerstvou i sušenou chilli papričkou a osolte.

4

Zapékací mísu vložte do trouby do pozice ve dvou třetinách výšky a pečte 8–10 minut, má-li trouba gril, aby se bílky srazily (zbělaly) a žloutky byly ještě tekuté. Sýr by měl být roztavený a zlatý. Nemáte-li gril v troubě, pečte další 3–4 minuty. Před podáváním posypte koriandrem, popřípadě doplňte avokádem a zakysanou smetanou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/4