Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 30 minut 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 714 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 71 g
Tuky 42 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Módní doplňek

Suroviny

mrkev 8 ks
větší kusy, nakrájet na silnější plátky
máslo 50 g
cukr 1 PL
citronová štáva
z jednoho citronu
petrželka
nasekaná
8 velkých karotek nakrájejte na silnější plátky a za občasného míchání povařte asi deset minut bez pokličky v kastrolu (vody má být tolik, aby byly přesně zakryté) spolu s 50 g másla a lžící cukru. Voda se odpaří a karotky se potáhnou vrstvou máslového karamelu. Dochuťte trochou citronové šťávy a nasekanou petrželkou.

Komentáře

Apetit magazín

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit