Jehněčího na víně

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Jehněčího na víně

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

cibule 3 ks
mrkev 2 ks
menší
petržel 1 ks
česnek 4
rajčata 300 g
jehněčí maso 1.2 kg
olej 3 PL
rajčatové pyré 2 PL
víno červené 200 ml
vývar 200 ml
bobkový list 3 ks
těstoviny 500 g
šafrán
Cibuli, mrkev, petržel a česnek nakrajet na kousky Rajčata rozpůlit Omyte a osušené maso opéct ve větším pekáči ze všech stran Maso vyndat a na oleji osmažit zeleninu, přidat rajčatové pyré a nechat zkaramelizovat Vmíchat víno a nechat chvíli odvařit Vložit opečené maso, podlít vývarem, osolit, opepřit a přidat bobkový list Vložit do trouby a přikryté pect 1,5-2 hod Podlévat vodou nebo vývarem dle potřeby a polevat maso Podávat s těstovinami uvařenými se šafránem
Autor: pasimka

Obchod Apetit