Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Králičí roláda na mléce

Králičí roláda na mléce

3/5 Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2434 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 244 g
Tuky 128 g
Vláknina 70 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky pečení v mléce je maso jemné a šťavnaté.

Související recepty

Suroviny

olivový olej 2 PL
lze nahradit i anglickou slaninou, nakrájená na nudličky
150 g
králičí játra
šafrán
na špičku nože mletý či 8 rozetřených nitek
petrželka 1 svazek
pěkný, nahrubo
nadrobno
česnek 2 stroužky
nadrobno
a 2 bobkové listy
sůl
a hrubě drcený pepř
1 kg brambor, horké mléko, máslo, sůl amuškátový květ) smíchaná se 2 lžícemi parmazánu a hrstí nasekané rukoly k podávání

Postup

1

Z králíka oddělte stehna, vykostěte a maso použijte na posílení slabých míst připravované rolády. Opatrně vykostěte králičí hřbet – řez veďte těsně po žebrech a páteři. Zachovejte i tenké části masa na žebrech kolem břišní dutiny. Měl by vám vzniknout plát se dvěma válečky libového masa. Ty ještě několika řezy rozdělte a trochu zploštěte; tenká místa podle potřeby vyložte masem ze stehýnek

2

Na lžíci oleje opékejte dozlatova slaninu. Přidejte játra, opékejte další 2 minuty, osolte a míchejte ještě minutu. Stáhněte z ohně, játra pokrájejte na kostky a rozprostřete je na plát králičího masa.

3

Šafrán smíchejte s moukou a muškátovým oříškem a polovinou směsi králíka s játry poprašte. Na to rozprostřete petrželku, řádně osolte a opepřete. Sviňte roládu a zajistěte ji provázkem. Zvenku poprašte zbytkem ochucené mouky, solí a pepřem.

4

Na másle a zbývajícím oleji opékejte cibuli a česnek; stačí 2 minuty dosklovita. Přidejte roládu a opečte ji ze všech stran dozlatova. Zalijte mlékem, přisypte hřebíček a bobkový list a přiveďte k varu.

5

Přiklopte a na velmi mírném plameni nechte asi hodinu vařit doměkka. Občas obraťte. Podávejte s bramborovou kaší.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Apetit magazín