0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Králičí roláda na mléce

Králičí roláda na mléce

2.8 / 5. Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2434 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 244 g
Tuky 128 g
Vláknina 70 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky pečení v mléce je maso jemné a šťavnaté.

Suroviny

králičí maso 1 ks
olivový olej 2 PL
pancetta 50 g
lze nahradit i anglickou slaninou, nakrájená na nudličky
150 g
králičí játra
šafrán
na špičku nože mletý či 8 rozetřených nitek
mouka pšeničná hladká 80 g
muškátový oříšek 1 špetka
petrželka 1 svazek
pěkný, nahrubo
máslo 1 PL
cibule 1 ks
nadrobno
česnek 2 stroužky
nadrobno
mléko 1 l
hřebíček 2 ks
a 2 bobkové listy
sůl
a hrubě drcený pepř
bramborová kaše
1 kg brambor, horké mléko, máslo, sůl amuškátový květ) smíchaná se 2 lžícemi parmazánu a hrstí nasekané rukoly k podávání

1 Z králíka oddělte stehna, vykostěte a maso použijte na posílení slabých míst připravované rolády. Opatrně vykostěte králičí hřbet – řez veďte těsně po žebrech a páteři. Zachovejte i tenké části masa na žebrech kolem břišní dutiny. Měl by vám vzniknout plát se dvěma válečky libového masa. Ty ještě několika řezy rozdělte a trochu zploštěte; tenká místa podle potřeby vyložte masem ze stehýnek

2 Na lžíci oleje opékejte dozlatova slaninu. Přidejte játra, opékejte další 2 minuty, osolte a míchejte ještě minutu. Stáhněte z ohně, játra pokrájejte na kostky a rozprostřete je na plát králičího masa.

3 Šafrán smíchejte s moukou a muškátovým oříškem a polovinou směsi králíka s játry poprašte. Na to rozprostřete petrželku, řádně osolte a opepřete. Sviňte roládu a zajistěte ji provázkem. Zvenku poprašte zbytkem ochucené mouky, solí a pepřem.

4 Na másle a zbývajícím oleji opékejte cibuli a česnek; stačí 2 minuty dosklovita. Přidejte roládu a opečte ji ze všech stran dozlatova. Zalijte mlékem, přisypte hřebíček a bobkový list a přiveďte k varu.

5 Přiklopte a na velmi mírném plameni nechte asi hodinu vařit doměkka. Občas obraťte. Podávejte s bramborovou kaší.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit