0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Králičí roláda na mléce

Králičí roláda na mléce

2.9/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2434 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 244 g
Tuky 128 g
Vláknina 70 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky pečení v mléce je maso jemné a šťavnaté.

Suroviny

králičí maso 1 ks
olivový olej 2 PL
lze nahradit i anglickou slaninou, nakrájená na nudličky
150 g
králičí játra
šafrán
na špičku nože mletý či 8 rozetřených nitek
mouka pšeničná hladká 80 g
muškátový oříšek 1 špetka
petrželka 1 svazek
pěkný, nahrubo
máslo 1 PL
cibule 1 ks
nadrobno
česnek 2 stroužky
nadrobno
mléko 1 l
hřebíček 2 ks
a 2 bobkové listy
sůl
a hrubě drcený pepř
bramborová kaše
1 kg brambor, horké mléko, máslo, sůl amuškátový květ) smíchaná se 2 lžícemi parmazánu a hrstí nasekané rukoly k podávání

1 Z králíka oddělte stehna, vykostěte a maso použijte na posílení slabých míst připravované rolády. Opatrně vykostěte králičí hřbet – řez veďte těsně po žebrech a páteři. Zachovejte i tenké části masa na žebrech kolem břišní dutiny. Měl by vám vzniknout plát se dvěma válečky libového masa. Ty ještě několika řezy rozdělte a trochu zploštěte; tenká místa podle potřeby vyložte masem ze stehýnek

2 Na lžíci oleje opékejte dozlatova slaninu. Přidejte játra, opékejte další 2 minuty, osolte a míchejte ještě minutu. Stáhněte z ohně, játra pokrájejte na kostky a rozprostřete je na plát králičího masa.

3 Šafrán smíchejte s moukou a muškátovým oříškem a polovinou směsi králíka s játry poprašte. Na to rozprostřete petrželku, řádně osolte a opepřete. Sviňte roládu a zajistěte ji provázkem. Zvenku poprašte zbytkem ochucené mouky, solí a pepřem.

4 Na másle a zbývajícím oleji opékejte cibuli a česnek; stačí 2 minuty dosklovita. Přidejte roládu a opečte ji ze všech stran dozlatova. Zalijte mlékem, přisypte hřebíček a bobkový list a přiveďte k varu.

5 Přiklopte a na velmi mírném plameni nechte asi hodinu vařit doměkka. Občas obraťte. Podávejte s bramborovou kaší.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč