Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pomalu pečené vepřové ramínko po korejsku

Pomalu pečené vepřové ramínko po korejsku

3.6/5 Počet hodnocení: 12
Do 30 minut Snadné Pro 8–10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8850 kcal
Bílkoviny 549 g
Sacharidy 369 g
Tuky 556 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý způsob, jak pohostit spoustu lidí naráz – nachystejte všechny doplňky a nechte každého, ať si udělá vlastní salátové balíčky. Maso můžete upéct den dopředu a pak ho před podáváním potřít glazurou a prohřát pěkně dožhava.

Suroviny

sůl mořská 4 PL
hrubá
třtinový cukr muscovado světlý 4 PL
bez kosti, (ramínka), v celku, s velmi tenkou vrstvou tuku
zázvor (čerstvý) 5 plátků
čerstvý
jarní cibulka 4 ks
rozpůlené
česnek 5 stroužků
neoloupané
Na pickles
sálátová okurka
ředkev daikon na nudličky julienne
rýžový ocet
+ krupicový cukr
chilli paprička bird eye bez semínek, nadrobno
Na omáčku z jarních cibulek
jarní cibulka 1 svazek
na nudličky
zázvor (čerstvý) 5 cm
čerstvý, oloupaný, najemno
sójová omáčka 2 PL
vinný ocet červený 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na potírání
třtinový cukr muscovado světlý 3 PL
sůl ½ PL
sriracha 4 PL
nebo jiná asijská chilli omáčka
K podávání
rýže basmati
salát
měkké kulaté lístky salátu (například ledového či běžného hlávkového)

Postup

1

Sůl promíchejte s cukrem a ze všech stran ji vmasírujte do masa. Dejte na talíř, zakryjte potravinářskou fólií a dejte přes noc do chladničky.

2

Druhý den maso omyjte a osušte papírovými utěrkami. Troubu předehřejte na 160°C, horkovzdušnou na 140°C. Vepřové ramínko položte do pekáče nebo na hluboký plech. Přidejte zázvor, cibulky a česnek a vlijte hrnek vody. Zakryjte alobalem nebo přiklopte víkem a pečte 4 hodiny, občas potřete výpekem.

3

Zatímco se maso peče, připravte pickles. Okurku podélně rozpulte, odstraňte z ní semínka, nakrájejte ji na půlkolečka a dejte do misky. Smíchejte 3 lžičky rýžového octa s 1 lžičkou cukru a chilli papričkou, promíchejte s okurkou a odložte do chladu. Ředkev nasypte do jiné misky. Do ředkve vmíchejte 2 lžičky octa a 1/2 lžičky cukru a dejte do chladu. Promíchejte přísady na omáčku z jarních cibulek, podle chuti osolte a pořádně opepřete.

4

Po 4 hodinách vyjměte maso z trouby a odkryjte. Troubu zesilte na 200/180°C. Z pekáče slijte tekutinu. Suroviny k potírání smíchejte s 1 lžící vody a glazurou potřete vršek masa. Vraťte do trouby na 30–40 minut, aby povrch temně zezlátl. Nechte maso chvilku odpočinout a pak natrhejte dvěma vidličkami.

5

Nechte každého strávníka, ať si plní vlastní salátové balíčky masem, rýží, pickles a omáčkou z jarních cibulek, popřípadě ještě doladí další chilli omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...