Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pomalu pečené vepřové ramínko po korejsku

Skvělý způsob, jak pohostit spoustu lidí naráz – nachystejte všechny doplňky a nechte každého, ať si udělá vlastní salátové balíčky. Maso můžete upéct den dopředu a pak ho před podáváním potřít glazurou a prohřát pěkně dožhava.

Vydání: 2020/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 8–10 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
+ odležení
PT4H30M
Pečení 4:30
Maso Asijská

Ingredience

    • 4 lžíce hrubé mořské soli
    • 4 lžíce světle hnědého cukru
    • 3 kg vepřové plece bez kosti (ramínka) v celku, s velmi tenkou vrstvou tuku
    • 5 plátků čerstvého zázvoru
    • 4 jarní cibulky, rozpůlené
    • 5 stroužků česneku, neoloupaných

    NA PICKLES

    • 1 salátová okurka
    • 1/2 ředkve daikon, na nudličky julienne
    • rýžový ocet + krupicový cukr
    • 1/2 chilli papričky bird eye, zbavená semínek a nakrájená nadrobno

    NA OMÁČKU Z JARNÍCH CIBULEK

    • 1 svazek jarních cibulek, na nudličky
    • 5cm kousek čerstvého zázvoru, oloupaný a nastrouhaný najemno
    • 2 lžíce sójové omáčky
    • 1 lžička červeného vinného octa
    • 1 lžíce arašídového oleje
    • sůl a čerstvě mletý pepř

    K POTÍRÁNÍ

    • 3 lžíce světlého hnědého cukru
    • 1/2 lžíce mořské soli
    • 4 lžíce asijské chilli omáčky (například sriracha)

    K PODÁVÁNÍ

    • dušená rýže basmati
    • měkké kulaté lístky salátu (například ledového či běžného hlávkového)
    • další chilli omáčka

Příprava jídla

1 Sůl promíchejte s cukrem a ze všech stran ji vmasírujte do masa. Dejte na talíř, zakryjte potravinářskou fólií a dejte přes noc do chladničky.

2 Druhý den maso omyjte a osušte papírovými utěrkami. Troubu předehřejte na 160°C, horkovzdušnou na 140°C. Vepřové ramínko položte do pekáče nebo na hluboký plech. Přidejte zázvor, cibulky a česnek a vlijte hrnek vody. Zakryjte alobalem nebo přiklopte víkem a pečte 4 hodiny, občas potřete výpekem.

3 Zatímco se maso peče, připravte pickles. Okurku podélně rozpulte, odstraňte z ní semínka, nakrájejte ji na půlkolečka a dejte do misky. Smíchejte 3 lžičky rýžového octa s 1 lžičkou cukru a chilli papričkou, promíchejte s okurkou a odložte do chladu. Ředkev nasypte do jiné misky. Do ředkve vmíchejte 2 lžičky octa a 1/2 lžičky cukru a dejte do chladu. Promíchejte přísady na omáčku z jarních cibulek, podle chuti osolte a pořádně opepřete.

4 Po 4 hodinách vyjměte maso z trouby a odkryjte. Troubu zesilte na 200/180°C. Z pekáče slijte tekutinu. Suroviny k potírání smíchejte s 1 lžící vody a glazurou potřete vršek masa. Vraťte do trouby na 30–40 minut, aby povrch temně zezlátl. Nechte maso chvilku odpočinout a pak natrhejte dvěma vidličkami.

5 Nechte každého strávníka, ať si plní vlastní salátové balíčky masem, rýží, pickles a omáčkou z jarních cibulek, popřípadě ještě doladí další chilli omáčkou.

Foto: Sam Stowell
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pořádná kotleta s jablečným relišem s chilli

Kandovaná slanina

Rozpadavá žebírka glazovaná bourbonem

Páj s uzeným kolenem

Kouřové pečené vepřové s fazolemi

REKLAMA

Přidat komentář