Pomalu pečené vepřové ramínko po korejsku

Pomalu pečené vepřové ramínko po korejsku

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné Pro 8–10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8850 kcal
Bílkoviny 549 g
Cukr 369 g
Tuky 556 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý způsob, jak pohostit spoustu lidí naráz – nachystejte všechny doplňky a nechte každého, ať si udělá vlastní salátové balíčky. Maso můžete upéct den dopředu a pak ho před podáváním potřít glazurou a prohřát pěkně dožhava.

Suroviny

sůl mořská 4 PL
hrubá
třtinový cukr muscovado světlý 4 PL
vepřová plec 3 kg
bez kosti, (ramínka), v celku, s velmi tenkou vrstvou tuku
zázvor (čerstvý) 5 plátků
čerstvý
jarní cibulka 4 ks
rozpůlené
česnek 5 stroužků
neoloupané
Na pickles
okurka 1 ks
sálátová okurka
bílá ředkev 0.5 ks
ředkev daikon na nudličky julienne
rýžový ocet
+ krupicový cukr
chilli paprička 0.5 ks
chilli paprička bird eye bez semínek, nadrobno
Na omáčku z jarních cibulek
jarní cibulka 1 svazek
na nudličky
zázvor (čerstvý) 5 cm
čerstvý, oloupaný, najemno
sójová omáčka 2 PL
vinný ocet červený 1 PL
arašídový olej 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na potírání
třtinový cukr muscovado světlý 3 PL
sůl 0.5 PL
sriracha 4 PL
nebo jiná asijská chilli omáčka
K podávání
rýže basmati
salát
měkké kulaté lístky salátu (například ledového či běžného hlávkového)
chilli omáčka

1 Sůl promíchejte s cukrem a ze všech stran ji vmasírujte do masa. Dejte na talíř, zakryjte potravinářskou fólií a dejte přes noc do chladničky.

2 Druhý den maso omyjte a osušte papírovými utěrkami. Troubu předehřejte na 160°C, horkovzdušnou na 140°C. Vepřové ramínko položte do pekáče nebo na hluboký plech. Přidejte zázvor, cibulky a česnek a vlijte hrnek vody. Zakryjte alobalem nebo přiklopte víkem a pečte 4 hodiny, občas potřete výpekem.

3 Zatímco se maso peče, připravte pickles. Okurku podélně rozpulte, odstraňte z ní semínka, nakrájejte ji na půlkolečka a dejte do misky. Smíchejte 3 lžičky rýžového octa s 1 lžičkou cukru a chilli papričkou, promíchejte s okurkou a odložte do chladu. Ředkev nasypte do jiné misky. Do ředkve vmíchejte 2 lžičky octa a 1/2 lžičky cukru a dejte do chladu. Promíchejte přísady na omáčku z jarních cibulek, podle chuti osolte a pořádně opepřete.

4 Po 4 hodinách vyjměte maso z trouby a odkryjte. Troubu zesilte na 200/180°C. Z pekáče slijte tekutinu. Suroviny k potírání smíchejte s 1 lžící vody a glazurou potřete vršek masa. Vraťte do trouby na 30–40 minut, aby povrch temně zezlátl. Nechte maso chvilku odpočinout a pak natrhejte dvěma vidličkami.

5 Nechte každého strávníka, ať si plní vlastní salátové balíčky masem, rýží, pickles a omáčkou z jarních cibulek, popřípadě ještě doladí další chilli omáčkou.

Foto: Sam Stowell
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit