Výborný letní oběd z jednoho hrnce. Vůně pečeně s česnekem a rozmarýnem.
Suroviny
olivový olej
3
PL
jehněčí kotlety
8
ks
lze nahradit 4 vepřovými
brambory
1
kg
oloupané a nakrájené na čtvrtky
rozmarýn
4
snítky
česnek
4
stroužky
neloupaný
250
g
třešňová rajčátka ideálně na větvičce
balzamikový ocet
1
PL
Postup
1
1 Troubu předehřejte na 220 °C. Polovinu oleje zahřejte v pekáčku a z obou stran na něm opečte maso tak, aby se zatáhlo a šťáva zůstala uvnitř. Pak ho vyjměte, do pekáčku vlijte zbytek oleje, přihoďte brambory a opékejte je čtyři až pět minut. Přidejte rozmarýn, česnek a nakonec i maso.
2 Pekáček vložte do trouby a pečte dvacet minut. Poté položte navrch třešňová rajčátka a pokapejte je balzamikovým octem. Pečte dalších pět minut, dokud nebudou rajčátka svraštělá. Podávejte rovnou z pekáče.
2 Pekáček vložte do trouby a pečte dvacet minut. Poté položte navrch třešňová rajčátka a pokapejte je balzamikovým octem. Pečte dalších pět minut, dokud nebudou rajčátka svraštělá. Podávejte rovnou z pekáče.