Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rozmarýnové jehněčí a pečené brambory

Rozmarýnové jehněčí a pečené brambory

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3886 kcal
Bílkoviny 150 g
Sacharidy 202 g
Tuky 267 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Výborný letní oběd z jednoho hrnce. Vůně pečeně s česnekem a rozmarýnem.

Suroviny

olivový olej 3 PL
lze nahradit 4 vepřovými
oloupané a nakrájené na čtvrtky
rozmarýn 4 snítky
česnek 4 stroužky
neloupaný
250 g
třešňová rajčátka ideálně na větvičce
balzamikový ocet 1 PL

Postup

1
1 Troubu předehřejte na 220 °C. Polovinu oleje zahřejte v pekáčku a z obou stran na něm opečte maso tak, aby se zatáhlo a šťáva zůstala uvnitř. Pak ho vyjměte, do pekáčku vlijte zbytek oleje, přihoďte brambory a opékejte je čtyři až pět minut. Přidejte rozmarýn, česnek a nakonec i maso.

2 Pekáček vložte do trouby a pečte dvacet minut. Poté položte navrch třešňová rajčátka a pokapejte je balzamikovým octem. Pečte dalších pět minut, dokud nebudou rajčátka svraštělá. Podávejte rovnou z pekáče.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín