0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Savojské klobásky (diots) na bílém víně

Savojské klobásky (diots) na bílém víně

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 3
Do hodiny

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3228 kcal
Bílkoviny 135 g
Sacharidy 39 g
Tuky 264 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

cibule 100 g
šalotka 2 ks
víno bílé 2
suché
mouka pšeničná hladká 1 PL
sůl
pepř
tymián
  • Klobásky propíchejte vidličkou a na trošce másla/oleje je osmahněte do zlatova (asi 10-15 min.) na pánvi, vysmažený tuk vyhoďte
  • V kastrolu na zbytku másla osmahněte jemně nakrájenou cibuli a šalotku
  • Než začne zlátnout zaprašte ji lehce moukou
  • Během asi 2 min. vymíchejte na mírném ohni dřevěnou lžící světlou jíšku
  • Přidávejte postupně víno, omáčka musí být hladká, krémová
  • Do omáčky vložte klobásky, měly by být úplně ponořené
  • Přidejte tymián, osolte, opepřete a alespoň 40 min. na mírném ohni nechte jen lehce probublávat (fr. mijoter)
  • Podávejte horké s vařenými brambory
Autor: dedek

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč