Nová registrace Zapomenuté heslo

< 60 min
5,0 (4x)
22. 11. 2014
Savojské klobásky (diots) na bílém víně
Savojské klobásky (diots) na bílém víně


< 60 min
5,0 (4x)

  • Klobásky propíchejte vidličkou a na trošce másla/oleje je osmahněte do zlatova (asi 10-15 min.) na pánvi, vysmažený tuk vyhoďte
  • V kastrolu na zbytku másla osmahněte jemně nakrájenou cibuli a šalotku
  • Než začne zlátnout zaprašte ji lehce moukou
  • Během asi 2 min. vymíchejte na mírném ohni dřevěnou lžící světlou jíšku
  • Přidávejte postupně víno, omáčka musí být hladká, krémová
  • Do omáčky vložte klobásky, měly by být úplně ponořené
  • Přidejte tymián, osolte, opepřete a alespoň 40 min. na mírném ohni nechte jen lehce probublávat (fr. mijoter)
  • Podávejte horké s vařenými brambory


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 807 kcal
  • Bílkoviny 33.75 g
  • Sacharidy 9.75 g
  • Tuky 66 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Recept je součástí kolekce