
Uživatelský
recept
recept
Savojské klobásky (diots) na bílém víně
Popis receptu:
Aliance vína a masa
Volte bílé suché víno svěží, plné a ovocné chuti. Svěžest bílého vína uvolní tučnost klobásky, jeho ovocná chuť zjemní její živočišnost. Aromatičnost podpořená snítkou tymiánu zaobalí toto typicky horalské jídlo.
(Podle francouzské kuchařky http://www.cuisinealafrancaise.com)
Autor: Martin Svoboda
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Ingredience
- 8 klobásek
- 100 g másla
- 4 cibule
- 2 šalotky
- 2 dl suchého bílého vína
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl, pepř, tymián
Příprava jídla
- Klobásky propíchejte vidličkou a na trošce másla/oleje je osmahněte do zlatova (asi 10-15 min.) na pánvi, vysmažený tuk vyhoďte
- V kastrolu na zbytku másla osmahněte jemně nakrájenou cibuli a šalotku
- Než začne zlátnout zaprašte ji lehce moukou
- Během asi 2 min. vymíchejte na mírném ohni dřevěnou lžící světlou jíšku
- Přidávejte postupně víno, omáčka musí být hladká, krémová
- Do omáčky vložte klobásky, měly by být úplně ponořené
- Přidejte tymián, osolte, opepřete a alespoň 40 min. na mírném ohni nechte jen lehce probublávat (fr. mijoter)
- Podávejte horké s vařenými brambory
Přidat komentář