Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Savojské klobásky (diots) na bílém víně

Popis receptu: 

Aliance vína a masa
Volte bílé suché víno svěží, plné a ovocné chuti. Svěžest bílého vína uvolní tučnost klobásky, jeho ovocná chuť zjemní její živočišnost. Aromatičnost podpořená snítkou tymiánu zaobalí toto typicky horalské jídlo.
(Podle francouzské kuchařky http://www.cuisinealafrancaise.com)

Autor: Martin Svoboda
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    • 8 klobásek
    • 100 g másla
    • 4 cibule
    • 2 šalotky
    • 2 dl suchého bílého vína
    • 1 lžíce hladké mouky
    • sůl, pepř, tymián

Příprava jídla

  • Klobásky propíchejte vidličkou a na trošce másla/oleje je osmahněte do zlatova (asi 10-15 min.) na pánvi, vysmažený tuk vyhoďte
  • V kastrolu na zbytku másla osmahněte jemně nakrájenou cibuli a šalotku
  • Než začne zlátnout zaprašte ji lehce moukou
  • Během asi 2 min. vymíchejte na mírném ohni dřevěnou lžící světlou jíšku
  • Přidávejte postupně víno, omáčka musí být hladká, krémová
  • Do omáčky vložte klobásky, měly by být úplně ponořené
  • Přidejte tymián, osolte, opepřete a alespoň 40 min. na mírném ohni nechte jen lehce probublávat (fr. mijoter)
  • Podávejte horké s vařenými brambory
REKLAMA

Přidat komentář