Savojské klobásky (diots) na bílém víně

Savojské klobásky (diots) na bílém víně

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Do hodiny

Suroviny

klobása 8 ks
cibule 100 g
šalotka 2 ks
víno bílé 2
suché
mouka pšeničná hladká 1 PL
sůl
pepř
tymián
  • Klobásky propíchejte vidličkou a na trošce másla/oleje je osmahněte do zlatova (asi 10-15 min.) na pánvi, vysmažený tuk vyhoďte
  • V kastrolu na zbytku másla osmahněte jemně nakrájenou cibuli a šalotku
  • Než začne zlátnout zaprašte ji lehce moukou
  • Během asi 2 min. vymíchejte na mírném ohni dřevěnou lžící světlou jíšku
  • Přidávejte postupně víno, omáčka musí být hladká, krémová
  • Do omáčky vložte klobásky, měly by být úplně ponořené
  • Přidejte tymián, osolte, opepřete a alespoň 40 min. na mírném ohni nechte jen lehce probublávat (fr. mijoter)
  • Podávejte horké s vařenými brambory

Obchod Apetit